Libertatea de a gândi pozitiv !

Libertatea de exprimare este fundamentul drepturilor omului, sursa umanităţii şi mama adevărului. Liu Xiaobo

Libertatea în sine presupune pentru om un avantaj de care omul se bucură zi de zi,gândirea însă este influențată de anumiți factori ce determină fluiditatea ei și rigiditatea. Gândirea pozitivă este cheia unei vieți frumoase și echilibrate,ajutându-ne astfel să acționăm atunci când ne ciocnim cu stresul de zi cu zi. Gândirea pozitivă este un ” dar ” ce ar trebui să-l prețuim într-o lume actuală unde stresul  este mai puternic decât orice incercare de a vedea doar nuanțe  de roz.Cei mai mulți dintre noi nu reușim să ne ajustăm gândurile astfel încât să ne fie bine, ci facem exact opusul: cădem pradă negativismului și pesimismului.

  Gândirea pozitivă este și va fi un instrument prin care oamenii își pot atinge măreția, obiectivele sau succesul. În același timp, există și o categorie consistentă de oameni care consideră gândirea pozitivă ca fiind apă de ploaie, un mod prin care ne mințim singuri.Gândirea pozitivă este un instrument de a gestiona inteligent disconfortul personal,de a ne detașa de nuanțele gri din viață.

1.Gândirea pozitivă direcționează atenția

 Gândirea pozitivă ne ajută să ne concentrăm atenția  pe rezolvarea problemelor  și nu pe pierderea timpul și energiei pe emoții negative. Astfel, vei porni înapoi pe drumul cel bun și  vei începe să te gândești la ceea ce se poate lua, mai degrabă decât să rămâii în stare epuizată. În schimb, pentru a nu  defila în cap aceleași emoții de iritare, regret și furie, trebuie să te concentrezi  pe lecțiile învățate și să  fii într-o căutare creativă a găsirii  de soluții.

2.Puterea gândirii  pozitive ajută să ne controlăm

Gândirea pozitivă ține de raționamentele  deciziilor  sumbre nechibzuite și acțiunilor, care vom regreta mai târziu, cum ar fi: comportamentul prost sau pierderea controlului. Cu toții avem tendința de a răspunde negativ  atunci când suntem supărați sau  într-o stare proasta. De câte ori, ca răspuns la o situație rea am reacționat negativ, astfel înrăutățind și mai mult  situația decât a fost? Cât de mult timp și efort am pierdut din acest motiv? Astfel o gîndire pozitivă bine antrenată ar face față cu brio unei probleme apărute fără prea mare dificultate. Universul vă oferă unde să focalizăm  accentul : intenție și atenție. Dacă sunteți întotdeauna negativ și  vă concentrați asupra evenimentelor negative atunci vă veți ciocni  cu dilema de a avea probleme în viață. Dacă aveți o stare de spirit pozitivă, atunci va atrage evenimente pozitive și ușurința  exploarării în viață. Ca atare gândirea pozitivă, nu numai direcționează focalizarea gândurilor tale. Mai degrabă, ea devine un exercițiu în crearea realității.

3.Gândirea pozitivă – un mod de viață

Gândirea pozitivă ne va ajuta să descoperim că nu avem limite în puterea de a rezolva orice problemă, a indeplini orice obiectiv propus și a ne făuri propriul viitor. Secretul consta în încrederea în forțele proprii, indiferent de situație.Pentru a deveni o persoană pozitivă nu este suficient sa vă informați iîn legatură cu acest subiect; aveți nevoie de hotărâre și consecvență. Deși această schimbare are loc la nivel subconștient, este posibil să realizați procesul și la nivel conștient. Chiar dacă vi se pare copilaresc sau ciudat, nu aveti nimic de pierdut dacă încercați. Ignorați ce spun persoanele din jur atunci când observă că v-ați schimbat gândirea ,alungați orice dorință de a renunța.

Sursa foto: pinterest.ro

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s