Nu uita să zâmbești !!!

Învățați să lăsați pe chipul vostru să înflorească un zâmbet, este darul pe care-l oferiți aproapelui, este darul pe care-l oferiți întregului Univers! – Octavian Paler

   Zîmbetul este un adevărat medicament pentru organism. În momentul când râzi sau zâmbești în corp apar foarte multe efecte pozitive: sunt eliberate endorfinele, simți o bucurie reală, ai senzații plăcute, scapi de stres și de depresie.

1. Zâmbetul te face fericit (chiar și cu o stare de spirit proastă).

Amintiți-vă conexiunea creier-corp? Deci, zâmbet de obicei trimite un semnal la creier că suntem fericiți. Și când suntem fericiți, organismul începe să producă diferite tipuri de endorfine, care ridică starea de spirit.

2. Zâmbetul te face mai frumos.

Există oameni care din prima clipă când îi vezi îți atrag atenția cu ceva anume. Ei au o strălucire interioară, creată de zâmbetul lor și de carismă, acel magnetism care îi fac să strălucească prin liniștea, încrederea și pofta de viață pe care o emană în jur. Zâmbetul sculptează  conturul feței mai deosebit astfel uitîndute la un chip vesel interacționezi mai diferit cu persoana respectivă,  oamenii care zâmbesc, sunt liniștiți, fericiți și de aceea percepuți mai frumoși de cei din jur.

3.  Zâmbetul face pe oameni fericiți în jurul tău.

 Zâmbetul este  molipsitor. Cercetările arată că este suficient pentru a vedea prietenul sau prietena zâmbitoare și  persoana începe să facă involuntar la fel. Amuzant, nu-i așa? Când cineva zâmbește el infectează bine starea de spirit a altora. O persoană zâmbitoare aduce fericire.

4. Zâmbetul te face mai atractivi.

  Noi acordăm o atenție mai  sporită la oamenii care zâmbesc. Există un factor de atracție: vrem să știm cine și de ce zâmbește. Încruntarea  și severitatea  îndepartează  oamenii însă  un zâmbet larg  atrage orice privire. Zâmbetul  fermecător face o persoană mai atractivă pentru sexul opus. Prin urmare, data viitoare când ieșiți din casă, nu uitați să luați  zâmbetul cu voi.

5. Zâmbetul te face sa arăți mai tânăr.

 Buna dispoziție este benefică pentru hormoni, în corp sunt eliberate endorfine, este redus cortizolul, hormonul stresului și astfel pielea este protejată, este mai neteda și mai luminoasă. Prin zâmbet ai o stare de spirit bună, ceea ce se va vedea și pe fața ta. În timp ce zâmbești sunt folosiți anumiți mușchi ai feței care te ajută să arăți mai tânăr și mai frumos, această metodă este mai eficientă decât un lifting facial.

 6. Zâmbetul  ajută la ameliorarea stresului.

 Zâmbetul ajută pentru a scăpa de oboseală, iritabilitate și nervozitate. Zâmbetul poate reduce anxietatea. Când semnalele că  suntem fericiți, ajunge la creier, corpul, de regulă, scade frecvența respiratorie și ritmul cardiac. Reducerea nivelului de stres este benefic pentru sănătate, în general, ca urmare a tensiunii arteriale redusă, îmbunătățește digestia și normalizează nivelul de zahăr din sânge.

7. Zâmbetul îți relaxează corpul și mintea.

Zâmbetul te ajută să scapi de stresul fizic și mental, îți restabilește fluxul de energie care era blocat și te face să arăți mai liniștit și mai sănătos. Prin zâmbet obții o stare de bine,  în general toată vitalitatea, mintea și corpul se relaxează, se calmează și puterea de concentrare crește. Eliminând stresul din corp ai o stare de spirit mai bună, ești mai vesel, mai calm și devii mai sănătos.

8. Zâmbetul este mai atractiv decât machiajul.

Un studiu arată că 69% dintre oameni cred că femeia zâmbind fără machiaj este mai atractivă decât o femeie fără un zâmbet, care folosește machiaj. Mușchii pe care le folosim pentru a zîmbi  modelează fața în așa mod că cu timpul părem o persoană mai tânără.

9. Zâmbetul te ajută să comunici ușor cu cei din jur.

În orice conversație zâmbetul este cel mai frumos mijloc de a răspunde la o întrebare. Un zâmbet cald și sincer adresat celor din jur, te ajută să transformi persoanele necunoscute în prieteni.  El te ajută  să  emani un sentiment de bucurie și o atitudine pozitivă. Un zâmbet prietenos te ajută să îmbunătățești starea de spirit a ta și a celorlalți.

10. Zâmbetul îți crește respectul de sine.

Prin zâmbet te simți mai fericit, mai încrezător, simți încredere  pentru ceea ce ești, pentru corpul, mintea și inteligența ta și ajungi sa apreciezi viața respectîndu-ți propriile valori . Zâmbetul te ajută sa te iubești mai mult, să te apreciezi pentru ce faci să te  respecți și să transmiți bucurie în jur.

11. Zâmbetul te face un om de succes.

 Oameni  zâmbitori par mai încrezători. Pune un zâmbet la întălnirile de afaceri sau cu prietenii și  oamenii vor reacționa diferit la tine. Potrivit  unor cercetări, respondenții tind să credă că oamenii cu zâmbetul pe buze  sunt mai atractivi, încrezători, onești și decisivi.

  Ovidiu Bojor ne îndrumă -” Să ne închipuim că viața este o oglindă în fața căreia suntem și ne privim: dacă zâmbim, zâmbetul se întoarce asupra noastră; dacă ne crispăm și ne schimonosim figura, grimasa se întoarce tot asupra noastră. ”

Sursa foto: pinterest.ro

7 gânduri despre „Nu uita să zâmbești !!!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s