Emoții !

„Emoțiile sunt sclavele gândurilor noastre și noi suntem sclavii emoțiilor.”

Elizabeth Gilbert

Emoțiile (din latină ”emovere” – înseamnă „mișcarea  dinlăuntru în afară).

  O emoție este ceea ce persoana manifestă în afară, este o mișcare din interiorul omului spre afară – un tip special de procese mentale sau condiții umane care se manifestă în experiența oricărei situații semnificative (bucurie, frică, plăcere), fenomene și evenimente în timpul vieții. Emoțiile acționează ca regulatori ale vieții psihice și apar în aproape orice activitate umană.

  Conceputul de emoție este asemănător celui de ”timp”, dacă nu ne întreabă nimeni, știm ce este emoția, dacă suntem întrebați, nu ne găsim cuvintele pentru a formula un răspuns. Lista  de emoții este întotdeauna deschisă, și întotdeauna se va schimba precum și o listă de cuvinte ale limbajului uman viu – este în continuă schimbare și îmbogățită în mod constant. Cu toate acestea, unele emoții, precum și unele cuvinte – se uită …

 De ce am ajuns să uităm  sau să blamăm emoțiile? de ce am ajuns să le confundăm între ele și să cedăm de cele mai multe ori?. Emoțiile trebuie să fie mereu însoțite  de sensibilitatea sufletească și să fie firești ca necesitatea de a  bea un pahar cu apă. Sufletul este o fereastră deschisă spre un ocean de emoții. Nu trebuie să negăm existența oricărui tip de emoție fie ea negativă sau pozitivă, sau ne va face să zâmbim sau să plângem emoția există și trebuie exteriorizată în modul nostru individual. Și nu trebuie să ne gândim că cineva ne va crede slab sau neputincios sau prea emotiv prin simplul fapt că am râs prea tare sau am vărsat o lacrimă.

  Emoțiile umplu viața fiecărei persoane, colorând și diversificând orice colțișor a sufletului. Ele sunt în stare să dea omului o aură de pozitivism sau o nuanță de subru. Pentru cineva care vrea să fie fericit și să obțină foarte multe în viață și totodată să fie un om de succes și sănătos, trebuie doar să învețe să înțeleagă emoțiile, să le gestioneze, să se curețe de negativ și să cultive emoțiile pozitive.

  Gestionați-vă emoțiile – aceasta este una dintre cele mai importante condiții pentru a avea succes, fericire, eficiență ridicată, pentru a realiza în viață o stare de confort, pace și putere. În cazul în care toate emoțiile negative, se toarnă afară și le aruncați  pe alții – vei fi în cele din urmă, un solitar. Prietenii și cunoscuții nu vor mai  comunica cu tine. În cazul în care toate lucrurile negative le ținem  în sine și  le colectăm – mai devreme sau mai târziu vom  erupe, va fi un colaps emoțional și mental, care se va  încheia prin stări   depresive și imbolnăvire.

De fapt, emoțiile pozitive – sunt  bucuria de a varia puterea cu sute de nuanțe.

  Concluzia este că numai dezvoltarea, formarea unei cunoștințe corecte, credințe pozitive puternice creează în cadrul persoanei o bază solidă pentru generarea continuă a emoțiilor  pozitive și sentimentelor.  În cazul în care bucuria nu este în creștere sau se stinge definitiv, aceasta înseamnă că există încă probleme interne serioase  care nu au fost rezolvate și  asupresc sufletul tău.Deci este nevoie de antrenamente ce ar întări emoțiile și stările pozitive în noi.

 10 Reguli pentru a menține o stare de bine:

  • Zâmbetul/ Râsul –  reduce cantitatea de adrenalina din corp, reduce deci agitația  astfel ești tentat să te calmezi. Dupa ce te-ai mai linistit, mintea poate să vadă și soluții. Tu ești cel care îți dai voie să te bucuri sau să te oprești  de la această mică bucurie.
  • Relaxarea – gândirea pozitivă nu se poate instala într-o minte agitată. Ai nevoie de relaxare ca să poți să liniștești agitația corpului și agitația minții tale. Oamenii agitați nu sunt niciodată fericiți.
  • Simte-te iubit – dacă nu ai pe cine să iubești acum, nu e nicio problemă. Aminteste-ți un moment în care ai simțit că ai fost iubit și retrăiește acel moment.
  • Îmbrățișările – eliberează oxitocină care îndepărtează stresul din organism.
  • Timpul petrecut împreună – acordați atenție persoanelor dragi,momentele euforice petrecute cu oamneii iubiți reduce presiunea sângelui,stimulează starea de plăcere sufletească.
  • Cere sprijin – aici contează să poți să renunți la orgoliul tău de a avea nevoie de ajutor. Apoi mai conteaza ceva: sa ceri sprijin de la persoanele potrivite. Fă ceva! Caută pe cineva care chiar a depășit această problemă a pesimismului și cere-i acum sprijin.
  • Atitudinea pozitivă – indiferent de anturaj,problemă sau persoane abordați o atitudine pozitivă, aceasta va reduce din stările de oboseală, dureri de cap, chiar și problemele cardiace.
  • Însușirea unicității – fiecare persoană este unică, nu există doi oameni identici. Din acest motiv, nimeni nu trebuie să se compare cu altcineva. Comparația va aduce frustrări și emoții negative.
  • Somnul odihnitor – în general, ai tendința să renunți la somn pentru alte activități care îți plac. Renunțăm la somn ca și când el ne-ar fura din viață, dar de fapt este exact pe dos. Ai nevoie de somn ca să poți să visezi ce nu îți dai voie să visezi cu ochii deschiși.
  • Acceptarea –  în momentele de cumpănă, orice cuvânt al celor din jur îl poate afecta pe cel suferind. Însă e important să se accepte pe sine, cu tot ceea ce poate și ceea ce știe. Împăcarea cu propria persoană este un pas deosebit de important pentru stabilirea unui echilibrul psihic.

Un om pozitiv poate deschide multe uși !!!

Sursa foto: pinterest.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s