Meditația !

„Orice moment de meditaţie va sfârşi cu o revelaţie.” Valeria Mahok

  Am putea afirma că meditația nu își are loc într-o lume invadată de tehnologii și de lipsă de timp și spațiu. Am putea spune că meditația nu are un motiv sau un scop bine determinat. Însă cum acordăm timp altor activități neutre am putea câteva minute să medităm la existența noastră, la activitățile pe care le facem, sau pur și simplu să ne confundăm într-o tăcere relaxantă. Meditația ne va învăța să experimentăm cîmpul tăcerii și al conștiinței pure. Când meditația reală are loc în tine plăcerile lumești devin fără sens, capătă o mai mică importanță, ceea ce este acum și aici ești doar ”tu”.

  Meditația este un exercițiu eficient pentru relaxare și concentrare, care eliberează mintea de gândurile negative și de încordările sufletești, liniștindu-ne ne re-organizăm gândirea. Practicând  regulat meditația îmbunătățim starea de spirit, învățăm cum să ne relaxăm și cum să avem o altă viziune ca răspuns la stres, ajută în lupta cu obiceiurile proaste (fumat și alcool), ajută la consolidarea  voinței și caracterului, nu în ultimul rând stimulează capacitatea de concentrare, de memorie și inteligență. Cel mai important, meditația dezvoltă în tine o capacitate critică sănătoasă, capacitatea de a privi lucrurile din jur cu alți ochi !

  Scopul meditației nu este „deschiderea celui de al treilea ochi“ sau „înțelegerea absolută.“ Scopul meditației – este un corp sănătos și o minte sănătoasă, liniște, armonie, echilibru și fericire. Tot ceea ce lipsește în timpul nostru ocupat.

   Personal mă uit la meditație destul de diferit. Pentru mine nu este o religie, nu o doctrină secretă, și se aplică, dacă pot spune așa, ca o disciplină care mă ajutată foarte mult în viața mea, mă ajută să mențin mai mult control asupra ființei mele, și încă lucrez zi de zi la acest aspect. Ea mă ajută să fac față la neajunsurile caracterului meu. Meditația mi-a permis să dezvolt mai mult  potențialul meu, ghidându-mă  pe o cale de auto-dezvoltare, și, dacă nu ar fi ea, nu ar fi acest blog.

  Sunt sigură că vă poate ajuta și pe voi ! Meditația poate învăța pe oricine ! Nu este complicat. Și chiar dacă la început nu va da roade oricum ea va avea impactul său.

Alimentatia necesara pentru suflet, emotii, minte si corp.jpg

Sursa foto: pinterest.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s