Un om fără imaginație este un om fără aripi.

Muhammad Ali

    Ce e imaginația? Ne ajută ea pe noi cu ceva? O avem noi oare?

  Omul, în memoria sa de lungă durată, păstrează imaginile, ideile, sentimentele trăite anterior. Aceste imagini și idei, în timpul păstrării sau reactualizării sunt prelucrate, combinate, sistematizate și uneori se ajunge mai mult sau mai puțin intenționat la imagini sau idei noi, deosebite de cele păstrate în memorie. Acest proces, prin care se ajunge la imagini sau idei noi este imaginația.

  Acea realitate care se dezvoltă doar în mintea noastră şi cu ajutorul minţii noastre o numim virtuală. Despre ea nu putem spune nici că există nici că nu există.  Capacitatea de a imagina diverse realităţi este foarte utilă. Nimic nu se poate crea fără imaginaţie. Imaginile și ideile noi uneori în mintea noastră apar fără să vrem, neintenționat. Ele duc de cele mai multe ori la elaborarea unor acțiuni cu efecte pozitive, a creațiilor excepționale.

  În prezent imaginația puțin a derapat de la esența ei inițială, acum sunt șabloane aproape în orice, trăim după reguli bine determinate, acționăm după un program fix, relaționăm după niște criterii ” moderne”, dar puțin apelăm la creativitate, nu ne punem imaginația în aplicare prin folosirea mijloacelor originale. Putem interveni individual în orice și oriunde, acum cu atâtea posibilități, păcat că avem o imaginație atât de limitată. M-a impresionat citatul care într-n fel descrie emoțiile mele legate de folosirea imaginației-  „Imaginația noastră este singura limită a ceea ce putem spera să realizăm în viitorCharles Franklin Kettering

580942_492634104085835_610229400_n-e1367432078826.jpg

 Avem atâtea lucruri depozitate în noi, atâtea am putea realiza- am colora lumea, am da un nou început la toate. Dezvoltaţi partea activă a imaginaţiei, fiţi cît mai creativi măcar atît cît să compensaţi acea realitate virtuală preluată din imaginaţia altora. Înainte de a face ceva măreţ în această lume, trebuie să faci ceva măreţ în imaginaţia ta. O imaginaţie creatoare puternică este sursa tuturor transformărilor benefice, sursa progresului.

Pentru imaginație nimic nu este imposibil.

Nu are limite!

  Multe celebrități au pus mare accent pe imaginație, Einstein sugerând că ea este mai importantă decât cunoașterea, cunoașterea este limitată în schimb imaginația înconjoară lumea. Imaginația este punctul ce se strecoară cu ușurință în orice colț al conștientului și inconștientului. Imaginația e sursa de unde vin toate ideile buclucașe, toate personajele neînțelese, toate melodiile reciclate sau neauzite vreodată. Cu imaginația creăm conexiuni între lucruri, obiecte sau lumi. Tot ea facilitează relațiile și similaritățile dintre idei.

  Atunci când spunem că am avem o idee sau o viziune înseamnă că imaginația noastră muncește. În imaginație are loc o extensie a ideilor. Din imaginație pleacă orice viziune iar această viziune poate deveni realitate dacă acționăm.

Ideea este salvarea prin imaginație.

     PS:  Să îți folosești zilnic imaginația și să începi să-ți creezi lumea pe care ți-o dorești pentru a fi împlinit!

imaginatie.jpg

Sursa foto: pinterest.ro