Ce îți controlează fericirea?

Fericirea este un rezultat direct al felului în care percepi tu tot ce te înconjoară. Rujoiu Marian

  În mod clar, fericirea este ceva ce vrea toată lumea. A fi fericit este, de fapt, una dintre dorințele noastre fundamentale. Deci, dacă toată lumea a dorit întotdeauna acest lucru și dacă toată lumea o caută în mod activ, de ce nu o au toate persoanele?

Aceasta este o întrebare destul de dificilă din mai multe motive, dar soluția poate să nu fie la fel de complicată pe cât credeți.  Bucură-te de lucrurile mărunte. Într-o bună zi s-ar putea să privești înapoi și să descoperi că erau cele mai importante lucruri. Robert Brault

Ce este fericirea oricum?

Ce înseamnă fericirea pentru tine personal? Toți avem propria noastră versiune a ceea ce credem că ar constitui adevărata fericire. Unii simt că acestea se leagă de bunurile materiale sau de sănătatea personală. Alții consideră că fericirea este direct legată de calitatea relațiilor noastre sau că depinde de circumstanțele noastre. Așa că permiteți-mi să întreb …Credeți că fericirea este o calitate evazivă controlată de forțe externe cum ar fi sănătatea, bogăția sau relațiile? Bănuiți că ar putea fi determinată de genetică sau de condițiile de viață? Sau simți că fericirea este controlată de altceva în întregime?

Am întâlnit nenumărate idei precum fericirea în prezent se axează pe lucruile materiale și posesiunile oamenilor. Oamenii cred că ”mărunțișurile” materiale au o influență asupra stării de fericire mai avansată. Oare e așa? Aștept completări….

 Eu aș pune accent pe relații, dar și aici apare un” dar”. O relație strânsă și semnificativă are potențialul de a fi o sursă reală  de fericire. Cu toate acestea, există un set de statistici care ilustrează faptul că relațiile nu produc întotdeauna rezultatele fericite dorite. Oare să fie fericirea transmisă genetic?……..

  Unii cercetători susțin acum că fericirea este cea mai mare parte genetică. Un  studiu de bază susține că persoanele care poartă gena fericirii nu acordă prea multă atenție lucrurilor negative care se întâmplă în viața lor și, în schimb, se concentrează asupra aspectelor mai fericite ale vieții. În acest proces, ei devin din ce în ce mai sociabili și sunt în general mai bine echilibrați. Oare e așa?…..Și totuși de unde vine fericirea?

Relații, starea de sănătate, lucrurile materiale, geneticul….multe aspecte duc la un singur ”EU”,… doar ” eu” pot face schimbarea, doar ” eu ” pot alege să fiu fericit sau nu, doar ”eu” am dreptul să aleg cum să fiu!

Modalități de a vă controla fericirea!

   Dacă vrei să fii fericit, trebuie să-ți asumi responsabilitatea și să nu te mai uiți la lucruri sau la oameni pentru a te simți fericit. Sunteți sursa fericirii voastre, opriți-vă să căutați în altă parte. În loc să căutați fericirea, începeți să o creați. Iată câteva modalități de a vă inspira:

 1.  Atitudinea de  recunoștință. Exprimă gratitudine zilnic pentru tot. Nu uitați să vă apreciați cele mai mici lucruri, acțiuni. Este bine să înțelegem că orice ne poate aduce la starea de fericire merită recunoștința noastră. Trebuie să apreciem acest fapt!
 2. Rămâi, în egală măsură, atât optimist, cât şi realist. Oamenii care au o atitudine pozitivă specifică optimismului şi o perspectivă realistă tind să fie mai fericiţi.
 3. Fiți recunoscători altora. Spune Mulțumesc! Apreciați oamenii din viața voastră și practicați-vă mulțumind pentru orice fel de amabilitate pe care vi le arăt. Este prea ușor să luăm mai mult decât oferim, să învățăm și să dăm din amabilitatea noastră, nu ne costă nimic.  Arătați-le oamenilor aceleași considerații pe care le-ați dori să vi le arate vouă.
 4.  Zâmbește oamenilor/ și zâmbetul ți se va întoace. Acest lucru este o formă de dăruire de bine, de fericire prin transmitere. Tratații pe toți cei pe care îi întâlniți, ca și cum ar fi o sursă continuuă de bună dispoziție, vei descoperi o bucurie ascunsă prin felul de a face pe alții fericiți.
 5. Fii pozitiv. O atitudine pozitivă vă va îndrepta atenția către ceea ce este bun în viața voastră. Asta înseamnă că nu te vei concentra pe nimic negativ.
 6.  Alege să fii fericit. Chiar dacă nu vă simțiți deosebit de bucuroși, adoptați o persoană plină de bucurie. Limbajul corpului și cuvintele vor transmite semnale puternice sistemului dumneavoastră nervos. Vă puteți schimba sentimentele, acționând așa cum doriți, și se va întâmpla să vi se schimbe foarte repede dispoziția.
 7. Efectuați acte de bunătate. Nu așteptați, dacă vedeți o oportunitate de a face ceva frumos pentru altcineva, faceți-o! Nu trebuie să fie un lucru mare, să ții ușa pentru un străin sau să zâmbești la cineva la care te uiți. Căutați oportunități pentru a face pe ceilalți să se simtă bine.
 8. Luați decizia de a fi fericit. Acesta este cel mai important pas pe drumul către o viață fericită. Pur și simplu vă hotărâți să fiți cea mai fericită persoană pe care o cunoașteți și veți fi. Sunteți cheia fericirii voastre, deci mergeți și o deblocați o dată pentru totdeauna.

Notă: Deci ce ne controlează fericirea?……( felul nostru de a fi), deci -cine…..NOI!

happiness.jpg

2 gânduri despre „Ce îți controlează fericirea?”

 1. Bună Cristina !
  După umila mea părere,
  – FERICIREA ține de SUFLETUL omului ! 🙂
  -Cu cât SUFLETUL omului este mai generos, și FERICIREA lui este mai mare ! 🙂
  – FERICIȚI sunt cei care pot face pe cât mai mulți OAMENI fericiți ! 🙂
  După părerea altora ,
  „În împăcarea cu sine însuşi se află acel dram de fericire pe care îl speră omul pe pământ.” (Ugo Foscolo)
  „Nu uita! Îţi trebuie puţine lucruri ca să fii fericit!” (Marcus Aurelius)
  „După cum o zi bine întrebuinţată ne dă un somn liniştit, tot astfel o viaţă bine folosită ne dă un sfârşit fericit.” (Leonardo da Vinci)
  „Cei răi pot avea noroc, însă doar cei buni pot fi fericiți.” (Alexandru Vlahuță)
  „De cele mai multe ori, ceea ce numim noi fericire e ceea ce nu cunoaștem.” (Anatole France)
  „Nu-ți face griji pentru lucrurile pe care nu le poți controla! Acesta este secretul fericirii.” (Epictet)
  „Prima condiţie pentru a fi fericit este să n-ai timp să te gândeşti la nefericire.” (George Bernard) .
  Un sfârșit de săptămână FERICIT ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s