Tocurile te ridică, iar cultura te înalță!

Tudor Chirilă afirmă, în cea mai recentă carte a sa, Exerciții de Echilibru, „cea mai mare invenție a omenirii nu a fost roata, ci tocul”. Un toc poate să te ducă în culmea fericirii, dar și să te arunce în focurile iadului. Tocurile oferă un plus de eleganță, senzualitate, feminitate și îți sporește încrederea în sine.

În fond, femeia este un univers aparte. Cu propriile legi, stabilite în cadrul istoriei personale, cu propriile dorinţe, ce apar din nevoia de a se simţi apreciată sau dorită, ea poate fi complexă sau simplă, dulce și amară.

Tocurile te ridică, iar cultura te înalță!

Cultura nu înseamnă să citești mult, nici să știi multe; înseamnă să cunoști mult. Fernando Pessoa

Doar femeia dacă vrea demonstrează atâta cultură, eleganță și puritate. Femeia are capacitatea de a face din nimic un ” templu”, din apus- răsărit, din univers- infinit!

pericolele-tocurilor-inalte1.png

 Femeile se hrănesc cu sentimente, cu vorbe frumoase, cu poveşti de dragoste. Ele trăiesc mai degrabă povestea pe care şi-o imaginează decât realitatea. Cultura face parte din instinctul de a fi femeie- femeie cu clasă! Și ea înalță femeii în ochii tuturor!

Femeia deţine cheile universului. Este creaţie şi creator în egală măsură, pentru că poate da viaţă.

Cultura unei femei se măsoară prin grația limbajului și atitudinii, prin flexibilitate și feminitate. Să fii o femeie cultă e o chestiune de personalitate.  Înconjoară-te de oameni care îți aduc bucurie, care știu să îți aprecieze calitățile, dar și să-ți accepte micile defecte. O femeie cultă are încredere în ea și nu încearcă să accentueze defectele celorlalți, ci să le evidențieze calitățile. Alungă negativismul din viață, nu vei putea fi niciodata o femeie cultă și deschisă dacă manifești  un comportament care exprimă neîncredere și pesimism, deci proiecteaza doar gâduri pozitive. Progresează- după ce ai realizat ce ți-ai propus, nu te opri! Progresează, evoluează, da tot ce poți și te vei bucura de rezultate zilnic, continuu. Puterea de a schimba stă în mâinile tale, iar clipa asta e cea mai potrivită! Fă-i pe ceilalți să se simtă fabulos în preajma ta și așa te vei simți și tu specială! 

Trăirile femeii sunt intense pe tot parcursul vieţii, aşa că aceasta are nevoie să se redescopere sau să se redeseneze, să îşi sublinieze anumite trăsături, în funcţie de vârstă sau de stare.

Nu uita, totul pleacă de la tine, deci stă în mâinile tale să schimbi ceva! ( Cultura, inteligența, simplitatea, feminitatea, eleganța, stilul, și nu numai…..sunt tăsături specifice femeii, cu care ne mândrim și le folosim ca atuuri……..manevrăm cu ele ca să facem viața și lumea mai frumoasă!)………

Notă: În fond, cultura este sau ar trebui să fie o anumită formă de a iubi lumea și de a spera.  Octavian Paler

rotes-Kleid-Dawid-Tomaszweski-Barcelona-2.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s