Durerea poate fi utilă, dar nu și suferința.

Durerea există, suferinţa e la alegere. Raluca Bratosin 

   De-a lungul vieții, cu toții trecem prin experiența durerii. Din nefericire, încercările noastre de a face față durerii se transformă, de multe ori, mai degrabă în suferință decât în ușurare. Atunci când ignorăm durerea, nu învățăm nimic, reluând astfel la nesfârșit obiceiurile care ne creează suferință.
Durerea este inevitabilă. Suferința însă este opțională

girl-covering-her-face-and-crying-near-sea-side-beach-HD-photo-image.jpgBineînțeles. Toate emoțiile negative sunt opționale. Întrebarea e, știe omul de ce le are și cum scapă de ele? Depinde de atitudine. Oamenii nici măcar nu știu că-s opționale. Ei cred că emoția negativă este produsă de evenimentul exterior și astfel nici nu se mai ”obosesc” să o elimine, deoarece suferința are un impact mai distrugător decât durerea. Oamenii nu se întreabă, de ce, în aceeași situație, un om suferă iar altul rămâne indiferent sau suferă mai puțin, etc. E o întreagă „știință” despre asta.

Durerea poate fi utilă, dar nu și suferința.

Durerea şi suferinţa sunt mesageri şi nu colegi de cameră. Paul Ferrini

tumblr_lhjz03p7r71qhdz4eo1_500_large.jpg

Unii oamenii cred că emoțiile negative și suferința sunt indispensabile, nu au dreptate, pentru ca nu s-au obosit niciodata sa caute o altă cale de a vedea lumea cu alți ochi și să se separe de durere. Ba chiar oamenii au dezvoltat o atitudine „prietenoasă” față de durere și suferință. Ei cred că li se cuvine ceva dacă suferă/ o merită. Că sunt altfel, că devin mai înțelepți, mai căliți la nevoile viitoare ale vieții… etc. Cum ar putea astfel de oameni să-și dorească să scape de suferință? Durerea deschide ochii, însă suferința încețoșează sufletul…..distruge coloritul emoțional….blamează visarea……

Oricât de mare ţi-ar fi durerea şi suferinţa, lumea nu stă în loc pentru tine. Catrinel Dumitrescu

Durerea poate fi utilă, dar nu și suferința…adevărat sau fals……corect sau de comentat…
Durerea e un sentiment apărut brusc în cale care ne lovește pur și simplu, ne ia prin surprindere. Suferința e urmarea durerii și depinde de noi cât timp ne complacem în a suferi și a lungi perioada de suferință după un eveniment neplăcut…ca opțiune avem durata ei……mult, puțin sau deloc…. Modul și timpul în care găsim puterea s-o controlăm și s-o alungăm. Alungă suferința și deschide-ți sufletul, astupă-ți cicatricile și viața va fi mai înfloritoare ca niciodată…

Joshua Fields Millburn subliniază ideea: Durerea poate fi utilă, dar nu și suferința. Durerea ne lasă să știm că ceva este greșit: ea ne indică că trebuie să schimbăm ceea ce facem. Cu toate acestea, suferința este o alegere și putem alege să oprim suferința, să învățăm o lecție din durere și să mergem mai departe cu viețile noastre.

Îndemn: Învinge durerea, râzi cât se poate, căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte!

jhg1.jpg

 

3 gânduri despre „Durerea poate fi utilă, dar nu și suferința.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s