În interiorul femeii!

Ce nenorocire e să fii femeie! Și totuși, cea mai mare nenorocire pentru o femeie este să nu înțeleagă că este femeie. Kierkegaard

Sunt femei norocoase. Parcă au fost sărutate de Dumnezeu, se nasc atractive, şi totul la ele atrage atenția – şi faţa, formele şi desigur  gesturile. Taţii obişnuiau să le spună „prinţesele lor”. Iar mamele dădeau un exemplu de stil  elegant şi  zâmbet frumos. Aceste femei datorită îndemnului părinților au combinația perfectă dintre intelectualitate și stil, eleganță și naturalețe. Sărutată din cer prin felul ei de a fi.

femeie.jpg  Şi sunt femei care nu au noroc. O frumuseţe complicată, o situaţie complicată de familie. Părinţii  le-au spus că cel mai important e să fii deșteptă, e mai importantă mintea decât orice aranjare/ ținută. Mamele lor şi-au petrecut toată viaţa sub greutatea bagajelor necesităților și mereu în aceeaşi rochie. Tatăl lor nu le-au făcut niciodată complimente.  Femei care în loc de primele întâlniri, ele au făcut primii bani. Femei care au crescut gânditoare, închise, pline de complexe, fără rochii cochete și echilibru în toate. Acest tipaj de femei sunt foarte rar invitate la întâlniri, pentru că nu atrag atenția, și nu știu cum să schimbe asta, nu au fost învățate și nu au timp. Şi apoi aceste fete trebuie să înveţe totul pe cont propriu, dar să recunoaștem e mult mai dificil. O muncă asiduuă- să formezi în tine un nou tip de femeie: o femeie caldă, atrăgătoare, jucăușă, plină de sensibilitate feminină,…..știind că aceste trăsături părinții nu ți le-au insuflat, îți sunt străine. E dificil, e teribil de greu să înveți să-ți găsești măcat o trăsătură atractivă, să înveți că zâmbetul e atuul tău- nu dușmanul, că o rochie nouă nu e o risipă, ci o modalitate de a fi ” altfel” în ochii tăi, că ceea ce vezi în oglindă ești tu….dar poți fi mai mult! Crede în tine- ” femeie”! Lucrul cel mai important e să vrei schimbarea și să înțelegi că fiecare femeie e diferită și individual dispunem de un bagaj plin de calități încă nedescoperite, cu trecerea timpului ne aflăm pe noi înșine, creștem în ochii noștri, evoluăm și devenim mai înțelepte!

 Îndemn: Învaţă să apreciezi nu doar mintea ta, ci şi corpul tău. Învaţă să te admiri în oglindă. Învaţă să zâmbeşti când mergi pe stradă. Învaţă să asculţi muzica ta preferată şi să râzi la glumele bărbaţilor. Pentru a schimba toate obiceiurile de viaţă. Şi în ciuda condiţiilor date de Dumnezeu, lasă-te să fii frumoasă.

Vorbe pentru suflet, suflet în vorbele mele!

hepta_934010.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s