Citate sugestive după Erik Erikson!

  Erik H. Erikson ( n. 15 iunie 1902- d. 12 mai 1994 ) a fost un psihanalist de origine germană care a devenit unul dintre cei mai faimoși și influenți gânditori ai secolului douăzeci. Elaborator al teoriei ” opt vârste ale omului” și a încercat să arate că relațiile sociale constituie cheia dezvoltării umane.

  • Am venit pe lume foarte tânăr, într-un timp foarte bătrân.
  • Pentru a rezolva problemele zilei de azi, concentrează-te asupra zilei de mâine.
  • Speranţa este cea mai veche şi cea mai indispensabilă virtute inerentă vieţii. Dacă ne dorim să trăim, speranţa trebuie să rămână şi ea, chiar dacă încrederea e rănită sau pierdută.

  • Nesiguranța este sora rușinii.
  • Cu cât cunoşti mai bine oamenii, cu atât cunoşti mai bine câinii.
  • Nu mi-a lipsit decât dragostea ca să fiu bun! Dacă m-ai iubi, aş fi blând ca un mieluşel şi ai face din mine tot ce ai vrea!
  • Joaca este cea mai naturală metodă de auto-vindecare, pe care o oferă copilăria.
  • Într-o zi, poate, va exista o convingere ferventă publică, bine demonstrată și respectată, despre faptul că cel mai mare păcat din toate cele posibile este mutilarea spiritului copilului; pentru că această mutilare sublicitează principiul de viață al încrederii, fără de care orice act uman, oricât ar părea de bun și corect, este expus perversiunii prin formele distructive de scrupulozitate.

Recomand cărțile: Copilărie și societate. Editura: Trei.  (în această carte de referință pentru psihologia dezvoltării umane, Erik Erikson combină profundele intuiții ale psihanalizei cu datele empirice ale antropologiei culturale, pentru a evidenția legăturile strânse dintre educația copilului și constrângerile socioculturale).

                            Psihanaliza și istorie. Tânărul Luther. Editura: Trei. ( cartea subliniză studiul  despre tinereţea lui Martin Luther. Lucrarea ţine cont mai mult sau mai puţin explicit de gândirea recentă despre funcţiile de adaptare, ca și despre cele defensive ale eului. Opera monumentală a lui Sigmund Freud este piatra de temelie a unor astfel de explorări și progrese).
8928.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s