Citindu-l pe Mihail Drumeș! Partea 1

 

Mihail Drumeș, cu numele adevărat Mihail Dumitrescu ( n.  pe 26 noiembrie 1901 în Ohrid, Macedonia- d. pe 7 februarie 1982 la București), este unul dintre cei mai iubiți și cei mai vânduți autori români. Cele mai îndrăgite volume ale autorului sunt: Invitație la vals (1937), Elevul Dima dintr-a șaptea(1946),  Cazul Magheru ( 1971).
BB.jpg

Eu am început să ”despic” opera lui Drumeș cu lucrarea ”Scrisoare de dragoste”.

Publicat în 1938, romanul Scrisorare de dragoste este un cântec dedicat iubirii.

  • Un băiat și o fată se întâlnesc, se iubesc și se iau………….

Povestea unor idealuri și iubiri, a unor dezamăgiri și orgolii. Eroul principal, Dinu era dintr-o familie săracă, tot ce avea era dorinţa de a învăţa şi a reuşi mai multe în viaţă, se visa sus, pe treptele înalte a societăţii, cu statut. Întâmplarea şi totodată ciudata iubire fulgerătoare s-a născut într-un tren. S-au privit, s-au îndrăgostit, s-au luat. Ironia sorții…….tumblr_nwj02sWebC1tya0mio1_500h.jpg

Drumeș încearcă să ne arate mersul întâmplător al unei iubiri, fortuna de a regăsi-o, de a avea-o, și marele nenoroc de a o pierde. Ne conturează mersul focos al situației, pierderea, conștientizarea iubirii mărețe, frământările, și finalul tragic. Deși visul lui se împlineşte, e social mai sus decât și-ar fi dorit, se simte ca fiind undeva jos; începe să realizeze cât de mult îi lipseşte Anda. Astfel, devine abătut, trist, de neînțeles. Momentul final se află tragic, Drumeş a fost de părere că „marile iubiri care ies din matca obişnuitului, se rezolvă numai prin moarte”, eroul principal moare alături de soția sa. Tragică iubire, nenorocită soartă……

tumblr_mu24uz5L1k1sd3no3o1_500.jpg

Romanul este excepţional, complex, ilustrând desfășurat labirintul iubirii prin deslușirea fiecăruia din noi.Romanul prezintă alegerile pe care le facem, și ce punem noi mai prioritar. Este un roman care merită citit şi recitit cu sufletul la gură!

mihail-drumes-citat.jpg

Următorul roman care m-a lăsat fără grai din seria cărților lui M. Drumeș este ”Invitație la vals”, autorul din nou a creat o poveste de dragoste excepțională .

image.jpg

Este o carte care, dacă o iei în mînă ,nu o mai laşi cu una cu două. Te ademenește, stilul acesta unic a lui Drumeș- cucerește.

„Invitaţie la vals” este povestea de iubire a doi tineri,Tudor şi Mihaela. Tudor, student, învățăcel cu reușite- cunoscînd-o pe Mihaela, colega lui de pensiune, studentă şi ea, hotărăşte  să o facă să se îndrăgostească de el. Şi într-un final îi reuşeşte, dar nu fără să se îndrăgostească şi el la rîndul sau. Prima dragoste, îi face și primele bătăi de cap, apare frică de a pierde afecțiunea fetei, primele îndoieli, primele scrisori de dragoste, primele sentimente adevărate…prima despărţire.

Autorul ne redă o frumoasă poveste de dragoste care însă are un sfîrşit tragic.

bbbb.png

„Nu cumva dragostea sfărâmase acel echilibru sănătos şi ne cufunda în nebunie?”

”Ce noimă are viața, fără aceea pe care o iubești?”

Ambele personaje trec prin multe încercări, ambii greșesc, dar în final ajung să se descarce fiecare și să recunoască tot ceea ce au greșit pe parcursul relației. Acțiunea, povestea este destul de complicată, de aceea vă las să descoperiți destinul acestor personaje singuri, citind romanul.

Finalul este unul copleșitor, chiar nu-mi vine să cred cum s-a sfârșit totul, în ce mod…

Un roman despre cît este de uşor să pierzi ceea ce contează cel mai mult, iubirea.

mihail-drumes.jpg

 

 

3 gânduri despre „Citindu-l pe Mihail Drumeș! Partea 1”

  1. Buna! De cateva zile m-am apucat sa imi fac lucrarea de licenta care il are ca personaj principal pe Mihail Drumeș. Help me with some tips!
    Imi place foarte mult cum scrii tu si mi-ar placea sa discutam pe aceasta tema!
    Multumesc!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s