Citind-o pe Agnès Martin-Lugand!

  Agnes Martin -Lugand, n. în 1979, Saint-Malo, Franța.  După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-și primul roman, Oamenii fericiți citesc și beau cafea în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională.

O să încerc să redau succind firul narativ a acestei istorii minunate, lăsându-vă suspansul de a lectura singuri opera care a făcut senzație în rândul cititorilor din toată lumea.

image.jpg

Deci cel mai mult m-a ademenit titlul cărții la început, cunoscând că autoarea a profesat psihologie gândeam că cartea include în sine teorii/ sugestii psihologice de a fi fericit. Însă nu, titlul include altă poveste în spate, nu la ceea care m-am gândit eu.

Oamenii fericiți citesc și beau cafea este în schimb numele unei cafenele, unde proprietari sunt Diane, protagonista romanului și Felix, cel mai bun prieten al ei.

Începutul cărții descrie viața Dianei care și-a pierdut familia- soțul și fiica, într-un accident de mașină. Se izolează în locuința sa din Paris, unde ține și minunata cafenea care cândva îi aducea atâtea bucurii, duce o viață lipsită de sens și de culoare, primește doar susținere de la prietenul său Felix. Ajunge însă la momentul când decide să facă o schimbare și să meargă în Irlanda, țara pe care soțul ei dorea mult să o viziteze în trecut. Alege să se mute în Mulranny, o localitate pe malul mării, în speranța de a începe o nouă viață. Însă dorința sa de a avea o ședere liniștită și vindecătoare este risipită de prezența vecinului ei irascibil, Edward, care o pune pe jar. Aici se începe emoțiile de antipatie, disputele, care spre marea mea satisfacție se transformă în sentimente de apropiere sufletească.

Finalul este unul în care așteptările ți se confirmă numai pe jumătate. Cealaltă parte o găsim în  Viața e ușoară, nu-ți face griji.

Recomand cartea  pentru o lectură de suflet, pentru cei care iubesc poveștile de iubire, pentru cei care caută un moment de liniște; eu am rămas cu senzația de plăcut după citirea cărții- Oamenii fericiți citesc și beau cafea!

pexels-photo-64775.jpeg

 

Diane revine. După Oamenii fericiți citesc și beau cafea, Agnès Martin-Lugand reia firul poveștii Dianei, ceva mai profund și mai îndrăzneț.

imageb.jpg

Așadar, Diane revine în Paris. Reia munca la cafenea, se pune pe propriile picioare, își asumă responsabilitatea redeschiderii cafenelei. Pare că totul ar reveni la normal …apare Oliver; un bărbat blând, atent, care nu insistă prea mult și îi feră tot timpul minunatei Diane. Însă nu poate fi chiar totul așa de ușor: printr-o întâmplare îl întâlnește pe Edward, ceea ce îi dă lumea peste cap-  singură se confruntă cu un vulcan de emoții. Întâlnirea cu Edward i-a adus vești proaste despre Abby, proprietara unde ea locuise, ceea ce o face pe Diane să se întoarcă spontan în Irlanda. Aici începe o adevărată depănare a firului, emoții, neliniști, circumstanțe, o adevărată avalanșă de acțiuni în viața eroinei.

O carte la fel de emoționantă ca și prima, plină de pozitivitate romantico- evolutivă. Despre renaștere, despre revenirea la viață, întâmpinarea iubirii……

  O lectură simplă, sufletistă, și care merită orice minut petrecut cu cartea în mână!

  O lectură care necesită reflectare asupra vieții, a existenței și iubirii!

img_20161129_140854.jpg

3 gânduri despre „Citind-o pe Agnès Martin-Lugand!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s