Valorile. Povestea unei familii.

 

Un bărbat care plecase din oraș cu treburi s-a întors și și-a văzut casa în foc. Era una dintre cele mai frumoase case din oraș. Mulți voiau să o cumpere, făcându-i oferte multiple, însă el nu voia să audă de nici o ofertă. Iar acum casa ardea în fața ochilor săi.

Mii de oameni s-au adunat să îl ajute, însă nu au putut face nimic. Focul s-a răspândit foarte repede încât nimic nu a mai putut fi salvat.

Fiul său a venit alergând către el și i-a șoptit la ureche: „Tată, nu îți mai face griji. Am vândut-o ieri la un preț foarte bun. Oferta a fost atât de bună, nu te-am putut aștepta. Iartă-mă!”

Bărbatul a spus relaxat: „Mulțumesc lui Dumnezeu… nu mai este a noastră acum!” și imediat a devenit un observator tăcut, la fel ca toți ceilalți vecini.

Apoi, cel de-al doilea fiu vine către el alergând și îi spune la ureche: „Ce faci? Cum de ești atât de relaxat? Casa arde!”

Bărbatul a răspuns: „Stai liniștit, fratele tău a vândut-o!”

Copilul a spus: „Da, dar am primit doar avansul pentru ea. Mă îndoiesc acum că omul o va mai cumpăra.”

Lacrimile dispărute s-au întors în ochii tatălui, iar inima lui a început să bată mai repede. Apoi a venit și al treilea fiu și i-a spus „Omul ăsta este un om de cuvânt. Tocmai ce am vorbit cu el! Mi-a spus că nu contează dacă casa a ars sau nu, este a lui. Și va plăti prețul pe care l-am stabilit.”

Toți s-au liniștit și au privit fără griji cum toată casa arde.

Morala poveștii: Aceasta este natura umană. Iubindu-și casa omul  a fost extrem de disperat când a văzut-o în flăcări, însă aflând că nu este a lui și-a manifestat calmul pe alocuri chiar și indiferența, uitând de valorile compătimirii și părerii de rău. A prevalat asigurarea că va obține banii. Nici măcar pentru un minut nu s-a gândit la pierderea pe care o are noul proprietar. Unde au dispărut valorile.

Acesta este modul în care în prezent am ajuns să acordăm  prioritate relațiilor și prieteniilor noastre – bazate pe raportul dintre pierdere și profit. Toată lumea trebuie să înțeleagă această poveste și să încerce să facă o schimbare în viața lor; trebuie să ne setăm valorile umane.

Conflict.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s