Femei Rafinate!

Vorbim adesea despre femei frumoase, inteligente, elegante și cu rafinament. Dar ce include în sine rafinamentul? Cum ar trebui să fie acea femeie rafinată? Ce este mai exact rafinamentul?

Rafinamentul este o îndeletnicire a ființei umane,( aici mă refer atât la femei cât și la bărbați), este o lustruire a fineții, sensibilității comportamentale, a delicateții și a subtilității gustului și simțirii. Rafinamentul exclude din comportamentul omului părțile dure și vulgare și exteriorizează tot ce este bun și elegant.

După 1918 stilul rafinat și elegant pune stăpânire pe întreaga lume, până când și fetele de la țară erau acaparate de transformările șic și rochiile voluptoase de pe vremea aceia. În prezent ținutele șic sunt luate drept ridicole sau de scenă, desigur o doamnă rafinată va ști care este adevărata importanță a acestora și va pune accent pe decență și simplitate, ceea ce cu părere de rău în timpul actual lipsește.

lbd-2.jpg

Frumuseţea înseamnă inteligenţă, eleganţă, rafinament şi ceva atitudine. Dacian Nemeş

  Tradițional, a fi o femeie rafinată înseamnă a fi o femeie manierată, stilată și elegantă, respectabilă și încântătoare. Eu am să descriu în felul meu individual cum văd eu o femeie rafinată cu tot pachetul necesar. Așa că hai să redefinim puțin ‘’femeie rafinată’’ într-un mod mai potrivit:

 • O femeie rafinată în concepția mea este o femeie naturală care gândește la înălțime despre sine, indiferent de circumstanțele din viață sau de părerile oamenilor din jur.
 •  O femeie rafinată încurajează bunele maniere.
 • O femeie rafinată pune accent pe amabilitate și bunătate.
 • O femeie rafinată are ca scop decența și eleganța.
 • O femeie rafinată poate să facă față tuturor situațiilor sociale și tuturor conversațiilor cu încredere și demnitate.
 • O femeie rafinată este acea femeie care se preocupă continuu de dezvoltarea personală.
 • O femeie rafinată  este deschisă să evolueze.
 • O femeie rafinată are o gândire profundă și intuitivă.
 • O femeie rafinată își dezvoltă calitățile oratorice, pentru a ține discuții fluente.
 • O femeie rafinată valorizează fericirea celorlalți și este atentă cu cei din jur.
 • O femeie rafinată nu își pierde cumpătul. Idea este să-ți setezi mintea astfel încât să nu îți strici relațiile cu oamenii din cauza nevoii tale.
 • O femeie rafinată  are o postură adecvată. Dacă o femeie gândește la scară înaltă despre sine, atunci postura ei e una impunătoare și oamenii sunt atrași de aceasta stabilitate.
 • O femeie rafinată  este întotdeauna autentică. Să poți să fii autentică înseamnă să valorizezi autenticitatea mai presus de orice alta identitate.
 • O femeie rafinată nu mimează fericirea. Ea simte, trăiește, suferă, crește și merge mai departe cu capul sus.
 • Nu poți fi o femeie rafinată dacă nu ești sinceră cu tine însăți. Trebuie să fii mândră de feminitatea ta, așa cum ești.
 • O femeie rafinată se îmbracă cu gust. Multe femei se înbracă bizar în zilele noastre, pentru a atrage atenție prin goliciune și desfrâu, însă o femeie elegantă și rafinată va pune preț pe stil adecvat și decență.

   De ce este important rafinamentul?…..cum îl cultivăm?; e important și necesar deoacere ne provoacă dorința de a fi speciali, și trebuie să înțelegem că rafinamentul nu înseamnă superficialitate, copiere sau trendul actual,e mult mai vast.eddfb933977b216a0c8c1e2b38da1cac.jpg

   Rafinamentul vine din sufletul și inima fiecăruia; cum îl simți așa îl desfășori, cum îți dictează inima așa îl exprimi, doar mintea poate controla schimbările la care te supui. Poate sună mai puțin convingător însă consider că dacă în mintea/viziunea și sufletul tău nu te simți rafinat și special degeaba alergi după ultimele tendințe în modă, sau o faci în exces sau devii o parodie a existenței. Deci, nu poți fi cu adevărat rafintă fără o minte și un spirit elegant…. ele sunt cele care urmăresc rafinamentul și culturalizarea manierată.

Astfel prin dezvoltarea însușirii rafinamentului și a eleganței vei observa evoluția strălucită a caracterului, inimii și minții…. vei descoperi că poți atribui la pachetul tău atât înțelepciune cât și competențe de înaltă clasă. Talentele anterioare vor fi suplinite și corectate, astfel te vei simți o femeie de clasă înaltă.

Cum cultivăm în noi rafinamentul? …deoarece nu ne naștem cu această calitate de om rafinat, ne supunem unui lucru continuu, învățând bunele maniere încă de mici, standartele de socializare publică și felul de comportament.

Doamnele și domnii rafinați și de clasă înaltă, nu se nasc, sunt creați, sunt șlefuiți ca diamantele până ajung să strălucească. Se mai vehiculează că odată rafinat este nevoie în permanență de practici pentru a reînoi îndeletnicirea; pentru a  suplini și valoriza.

Urmărirea rafinamentului te  va face o persoană specială, cu dotări ce-ți vor asigura o viață de calitate la un nivel ridicat. Și nu zic că ne trebuie competențe supraomenești pentru a face acest lucru și desigur nu este neapărat să te naști într-o familie de aristocrați pentru a avea profesor, rafinamentul vine și este în fiecare dintre noi. Trebuie doar să-l găsești în tine și să-l dezvolți. Să simți că ești demn/ă de o viață și o ținută adevată, să vrei să fii unic/ă și decent/ă, să amplifici naturalețea și simplitatea.

Notă: Femeile rafinate, sunt cele mai apreciate!

3668810e10e160356221d5f7f84647e2.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s