Cine sunt?

      Mda…..cine sunt?….zău, cine sunt eu? cine am fost? cine voi fi?

Cât de banal ar suna întrebarea, mulți cred că și-au adresat-o, ”cine sunt eu?”- enigmă, dilemă, descoperire…………

Chiar așa, cine am fost -cine sunt- cine voi fi?

Am fost și sunt un om simplu, așa ca toți oamenii, nici mai mult nici mai puțin, cred că niciodată nu am ieșit în evidență, sau poate am ieșit fără să-mi dau seama….poate…

Am fost și sunt un om cu defecte, ha, cine nu le are, toți desigur, mai mici mai mari-sunt ,vor rămâne și dintotdeauna acest fapt l-am luat ca pe un atuu, deoarece defectele ne fac speciali și diferiți…..prin ele suntem unici, deci nu vă căinați că aveți câteva defecte în plus sau în minus, sunt, deci trăiți cu ele și folosițile în favoarea voastră.

Am fost și sunt un om care s-a putut mândri cu câteva fapte mărețe, cu reușite, și ca orice persoană de rând aș putea pleca capul la niște eșecuri care m-au marcat; și la anumite fapte pe care nu le cinstesc la mine- dar ce să-i faci , prin greșeli învățăm, prin reușite înaintăm.

Deci, cine sunt? ……sunt un om cu experiențe de viață, plăcute și mai puțin, cu greșeli omenești și cu lecții învățate, cu momete plăcute ce mi-au făcut viața deosebită, un om cu frământări interioare cu aspirații și frici;  sunt un om prezent fericit , cu trecut monoton și cumplit de nefericit, sunt doar un om;

Un om care viața la coborât ca apoi să-i dea forțe întreite pentru a evolua,  un om care s-a prăbușit și s-a ridicat de atâtea ori, un om care de atâtea ori a cedat, care a suferit, care a ales greșit………….doamne-de atâtea ori…….dar lumina vine o dată cu răsăritul soarelui……………..și durerea mea a regăsit fericirea………poteca mea a fost umplută cu flori- în sensul direct!

Sunt un om care mereu greșește în oameni, poate prea credulă, încerc întotdeauna să văd în oameni partea bună, am dat șanse să se schimbe de prea multe ori, prea multe eforturi, prea puține aprecieri, prea mult timp consumat;

Sunt un om  care pe alocuri umplut de frici, dar ce sunt fricile- sunt scopurile noastre mărețe la care tindem, la care visăm, scopuri care ne par de neatins de aceea ne insuflă frică, neîncredere, anxietate; deci ce ne rămâne să luptăm cu fricile, să ne urmăm scopurile noatre în viață, așa cum am făcut și eu!

Sunt un om care îi place singurătatea, dar mereu sunt înconjurată de cineva, și mulțumesc domnului că se găsesc oameni dragi mie pentru a-mi fi în preajmă…..

Sunt un om care a înțeles ce-i fericirea, care-i prețul iubirii, care-i adevărata față a trădării și am gustat din amărăciunea eșecului și dezamăgirii…………….om abătut.

Am fost și sunt un om care vrea bine, iubire, calmitate, înțelegere și echilibru, un om care suferă suferința aproapelui, plânge lacrima familiei, și îmbrățișează succesele și aspirațiile…………………om împlinit.

Sunt un om care a avut căderi multiple, dar și oameni care mi-au întins mâna la momentul oportun, un simplu om care a mințit și a bârfit, dar ca preț a pus dezgustul pentru propria judecată, un om care a renegat comportamentul inadecvat și a tins mereu spre o evoluție spre bine…..un simplu om modest.

Am fost și sunt un om care am pus accent pe oameni/ omenie- dar într-un final am înțeles că trebuie să pun preț pe intuiție și pe propria persoană, un om care a înțeles în timp că oamenii trădează, sunt răutăcioși la greu, sun geloși, invidioși și acaparatori de nimicuri; dar am avut și momente oportune de a cunoaște persoane luminate, oameni buni la suflet și la fapt, oameni cu inimă mare și care au o demnitate de invidiat, am în preajmă persoane înțelepte și de la care pot învăța.

Am fost un om care a rătăcit sufletește în necuprins, care a trăi rutina, care a cuprins singurătatea, care a abandonat prietenii pentru solitudine, care a supraviețuit emoțional ………care a ales incertitudinea și cărările melencolice, au fost vremuri grele……vremuri de suflet trist. Om pustiit……….

Sunt un om care a înțeles într-un târziu că fericirea nu e înafară, dar e în fiecare dintre noi, că viața trebuie trăită la maxim posibil, că fericirea nu este condiționată de a avea totul, ci de a te avea pe tine însuți, de a-ți fi fidel ție, de a fi liber să fii, de a da din tine tot ce e mai bun și mai sufletist……..fericit de a fi!

Sunt un om care a înțeles într-un sfârșit că iubirea nu oferă nici garanții dar nici granițe, trebuie trăită din plin, iubirea înseamnă tot, dăruirea sacră a emoțiilor e întru eternitate, pace, calmitate și completare. Sunt om iubit!

Sunt un om care într-un târziu am înțeles diferența dintre bine și rău, dintre iubire și trădare, dintre prietenie și interes, dintre bunătate și lingușire, dintre adevăr și minciună……am înțeles o mulțime de lucruri. Sunt om înțelept!

Sunt un om care într-un târziu am ales rațional să ajut, să dau un sfat, să mă opresc la timp, să cedez și să primesc pe cineva în sufletul meu. Sunt om lucid!

Sunt un om care a găsit într-un sfârșit iubirea,  calmitatea, familia, respectul de sine, echilibrul emoțional, și nu în ultimul rând sensul vieții, l-am găsit! Sunt un om ce iubesc! Sunt un om fericit!

  Notă: Dacă aș privi în urmă aș găsi o mulțime de lucruri prăfuite, regrete, momente pierdute, prietenii uitate, oameni abandonați, vise nerealizate, emoții neîmplinite,  neajutorare și suspin; dar cine voi fi?……voi fi un alt om, sunt convinsă de acest fapt, un om stătut cu experiențe, cu apirații, cu echilibru și balanță la tot și la toți, (cine sunt eu?) un om al viitorului!

73548fbe82b069ef44481d74b197e126.jpg

Sursa foto: pinterest.com

 

 

8 gânduri despre „Cine sunt?”

 1. Suntem pământeni Cristina.
  Mi-a plăcut cum ai așternut cuvânt cu cuvânt venit de la suflet. Am trecut într-o clipă prin emoțiile tale atunci când ai scris.
  Dumnezeu ne deschide ochii la momentul potrivit și ne dă putere.
  O după amiază frumoasă draga mea! 🍀🌺😘

  Apreciat de 1 persoană

 2. Bună seara !
  Da !!!!
  O viaţă într-un singur om !
  Dar, ce om !!!
  Experienţe…
  La unele lucruri, absenţe !
  Sensibile tendințe…
  Tot timpul puse în jurul unei credințe !
  Suferințe…
  Viaţa ţi-a demonstrat că are multe năzuințe !
  Melancolii…
  De multe ori vrem să fim copii ! !
  Singurătate…
  Ai vrut să le înțelegi pe toate !
  Emoții…
  Ființa are întotdeauna vibrații !
  Prietenie…
  La nevoie îţi aduc o bucurie !
  Suspin…
  E un fel de chin !
  Şi acum revin…
  Viaţa ţi-a modelat un suflet plin !
  Este scris în al tău Destin…
  Iubirea are un echilibru sublim !
  Viitorul fie cu tine…
  Inima îmi spune că o să-ţi fie bine !
  Am terminat…
  Timpul a expirat !!!
  Sărut mâna !

  Apreciat de 1 persoană

   1. Sunt fericit…
    Versurile vi s-au potrivit !
    Seara, de ceva timp, a sosit…
    Să-i spunem: Bun-venit !
    Vă transmit gânduri frumoase…
    Din zone tomnoase şi răcoroase !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s