Citind-o pe Andreea Russo. Cartea ”Amintiri din viitor V-II”

Andreea Russo, 22 de ani, studentă la facultatea de contabilitatea.
 A scris trilogia „Amintiri din viitor” și „Fata cu vise alb-negru”.
 ~Am început să scriu pe la șase ani, când învățam la grădiniță cum să-mi scriu numele.~
****

Cum e să trăiești fără amintiri? Cum e să știi că acestea sunt scrise într-un jurnal de care îți e frică? O frică față de un trecut în care cunoșteai viitorul.3.jpg

După ce am citit primul volum din „Amintiri din viitor”, am sfârșit cu o gândire tulburată pe cât și de curioasă ce va urma, simțeam cum firea mea plină de interes vrea mai multe, și sincer nu mă mulțumeam doar cu prima cartea, doream derulare; pornită la citirea celei de-a doua carte a trilogiei am rămas surprinsă, surprinsă plăcut. De ce?…..confuzul de la început a creat misterul, mersul lucrurilor a intensificat neobișnuitul, iar autoarea încă o dată a demonstrat iscunsința de a mânui cuvintele.

„Înainte să spui ce simți, asigură-te că simți.”

Citind cărțile una după alta am avut avantajul lejer de a trece de la o întâmplare la alta, eram mereu pe fir, aici și doar în acțiune, conectată la lectură cu toată ființa mea.

La începutul fiecărui capitol, în colțul paginii găsim un citat, ce este selectat și evidențiat. Acesta are scopul de a accentua ideea de bază a capitolului. Deci, voi începe o scurtă descriere a cărții, dar în mare parte aflați singuri, e o trilogie de cărți ce trebuie să nu lipsească din biblioteca nimănui.

 ”Tokyo, 11 februarie, el deschide ochii și realizează că nu mai are trecut, cu excepția unor jurnale pe care tot amână să le citească. Într-un final le deschide și redescoperă greșelile pe care le-a făcut în mod conștient. A pierdut benevol femeia pe care o iubea. Cum să se întoarcă la viața lui de odinioară? Cum să o întoarcă pe ea? În loc de răspunsuri apar mai multe întrebări.”

În acțiune apare Milena, sora geamănă a Ameliei, care, la începutul volumului se preface a fi ea. Aflăm că Mir trăiește, deoarece nu s-a mai urcat în avionul care urma să se prăbușească, dar e lipsit total de amintiri. Și ce faci atunci când nu ai amintiri, dar totul e așa de aievea. Ce faci când totul îți pare un necunoscut-cunoscut? Amintiri din viitor-II mi-a trezit simțirea prin descrierea amplă și umplerea de goluri din volumul-I, dar și totodată a deschis noi orizonturi, noi acțiuni, noi nelămuriri,  autoarea a avut grijă să fie ”împrospătată” cartea și din nou să lase cititorului o portiță deschisă către volumul III.

”Viața o începi de unde vrei.”

”Doar printre oameni ne simțim cu adevărat singuri.”

„Trecutul doare atâta timp cât nu suntem mulțumiți de prezent.”

„Amintiri din viitor” II este un volum mai descriptiv, bine stimulat să ne arate unele lipsuri, unele idei de la ce am lua învățăminte și scris într-o manieră originală specifică A. Russo, un roman despre pierdere și regăsire. Arianna Suduc, editor Goodread.ro susține: „Amintiri din viitor nu e despre fericire. E despre iubire. Și de cele mai multe ori, iubirea și fericirea au direcții opuse. E despre lacrimă și curaj, despre o lume crudă, rece, meschină și hedonistă, despre puritatea unui spirit printre reputații pătate de orgolii și neputințe.

„Nu mă interesa trecutul, trecutul trece, la ce mi-ar folosi ceva expirat?”

”Într-un final, obosești și de tine.”

Recomand cartea cu cea mai mare plăcere tuturor celor care vor să se regăsească, printre rândurile cărții, printre amintiri, printre iubiri, printre dezamăgiri, tuturor, care iubesc frumosul și greul, emoțiile și nostalgia, calmitatea și delirul, dragostea și dezamăgirea. E o carte pentru suflete scrisă din suflet. Recomand!

received_1295093013944577-300x300.jpeg

 

 

 

Un gând despre „Citind-o pe Andreea Russo. Cartea ”Amintiri din viitor V-II””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s