Citind-o pe Andreea Russo. Cartea ”Amintiri din viitor V-III”

   

    Andreea Russo, scriitoare tânără care inspiră o generație întreagă. Într-un interviu dat pentru blogul –amaliadanciu.com am găsit câteva gânduri superbe scrise de autoare ”Schimbarea a început odată cu lansarea primului volumul al trilogie Amintiri din viitor, din motiv că mi-am asumat responsabilitatea să mai public două volume. De asemenea am evoluat ca autoare, recent mi-am recitit primele volume și am sesizat cât de mult m-am schimbat, modul meu de a-mi expune gândurile este diferit. ”

Schimbarea am observat-o cu fiecare carte și eu ca cititoare. Amintiri din viitor-III (2017) e o altfel de carte, dar cu același fir narativ, cu un început dar în cele din urmă cu un sfârșit. Un sfârșit plăcut și râvnit de mine!lansarea-volumului-iii-al-trilogiei-amintiri-din-viitor-de-andreea-russo-va-avea-loc-la-teatrul-geneza-art-din-chisinau--afla-mai-multe-detalii-32077.jpg

  Cartea în sine cuprinde continuitate primelor două cărți ale trilogiei, e o carte cu un sfârșit și asta ma accelerat să citesc conținutul. Ca și în celelalte cărți autoarea a evidențiat fraze cheie întânite pe parcursul lecturii, și iarăși am trăit emoții alături de personaje, am avut stări de tristeți și de așteptări, de compătimire și dorința de a se termina totul cu bine.

  Voi încerca în linii generale să dau cîteva descrieri cărții pentru a păstra interesul și suspansul asupra lecturii ce o ve-ți face individual, deci, Mir își amintește, totul, își dă seama că a suferit și a făcut suferințe apropiaților, și îl macină remușcările.

Mir învață să trăiască cu amintiri din trecut. Să fie ca toți ceilalți într-o viață în care trecutul și viitorul nu se mai schimbă cu locul. Când totul pare că revine la normal se descoperă adevărul despre trecutul său. Care este adevărul lui Mir? Unde este Amelia? Niciodată nu știi cât timp a mai rămas…Nu există rău fără bine, echilibrul stă la baza universului. Și totul are un preț.

  ”Nici nu știu ce arde mai repede, hârtia în foc sau omul în viață.”

Cartea descrie pentru început viața Ameliei, cu anormalitatea ei, lipsa de înțelegere și o prietenie binecuvântată, cu Felix, acea prietenie care leagă multe. Prin toate acțiunile efectuate de Amelia se ascunde o năzuință către Mir, către iubirea lor.

” Viitorul diferă mult de planurile noatre inițiale, de fapt, noi, cei din prezent, suntem diferiți de noi, cei din viitor.”

  Cartea Amintiri din viitor-III, e mult mai previzibilă decât cele anterioare, chiar dacă are anumite note originale, putem cu ușurință să anticipăm unele lucruri. Pe lângă iubirile cu final anticipat Amelia își creează un viitor, prietenii, aspirații, și totul cu un traseu, un drum către marea dragoste, Mir.

”De unde te aștepți mai puțin, de acolo apare fericirea.”

 Se descrie și reveria lui Mir, gândurile sale de cât de nedem și-a trăit viața, pe câtă lume a rănit, și câte a pierdut în viață. Și totuși și-a amintit. Tot! Jurnale. Sora. Amelia. Clipe pierdute. Momente de ignorare în neștire. Suferințe. Neîmpliniri.

”De parcă însuși curajul de a te naște a fost acel păcat pentru care plătești zi de zi.”

 Andreea Russo ne arată a treia oară că nu trebuie să ne oprim din căutarea propriei ființe și că viața trebuie trăită aici și acum. Autoarea ne-a oferit o lecție de viață, de cum e de prețioasă clipa, viața, emoțiile și dragostea.

   Mir. Amelia. Și totul reapare, așa ca fiind predestinat. Biletele vieții!

 ”Un om dispărut de bunăvoie va reapărea în același mod.„ 

   Și dragostea nu s-a lăsat așeptată, finalul a avut ultima șansă la sfârșit, și unul așa cum se cerea, unul plin de amintiri, un pod pentru doi, un drum sau o destinație. Emoții plânse, trăiri împărțite la doi, sentimente destăinuite. Mi-au răscolit sufletul. E mult mai frumos când totul se termină cu bine.

  ” Viața nu are nevoie de spectatori. Nici de scenariu nu are nevoie.” Doar de doi!

Am fost Andriana. Am devenit Andreea.

Ai fost Vladimir. Ai devenit Mir.

Am dorit să ne intersectăm pentru ultima dată într-o carte.

Sfârșit.

2 gânduri despre „Citind-o pe Andreea Russo. Cartea ”Amintiri din viitor V-III””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s