Încetează….

De ce închizi pe jumătate ochii, în Joacă, şi ne arunci priviri încete? Încetează, încetează; zadarnică ţi-i osteneala. Acum suntem alţii. Tinereţea s-a dus. Năzuinţa noastră e pădurea. Rătăcirea a dispărut. Noi privim reţeaua magică a lumii ca pe un lucru de nimic.

 Bhartrhari

  Viața, uneori o vedem ca pe o luptă împotriva noastră, uneori o vedem fără un țel, uneori plutim în ea ca o frunză purtată de val, uneori viața se zbuciumă și noi suntem zguduiți de evenimente, oameni, trăiri. Și totuși suntem aici cu un anumit scop…. unii l-au descoperit, alții sunt pe cale….

De multe ori încercăm să ne sabotăm singuri, ne punem piedici fără să vrem, și renunțăm mult prea ușor fără motive bine determinate….de ce oare?

Dacă vezi că ești pe cale să renunți la tot și simți că viața duce o luptă împotriva ta… Oprește-te. Fă o pauză. Și încearcă să încetezi să mai alergi după oameni care nu te vor prin preajmă. Nu căuta răspunsuri acolo unde sunt doar semne de întrebare. Oprește-te și caută în tine, căci acolo sunt toate răspunsurile.

Încetează să mai pășești pe un drum care nu îți aparține. Nu căuta să mergi pe drumuri deja parcurse, deaorece nu vei găsi nimic nou acolo, spre uimirea ta nu vei fi surprins cu nimic, dezamăgirea iarăși își va pune amprenta, și iar susțin, oprește-te și caută-ți drumul ”tău”, o cărare nouă, un nou început!

Încetează să mai stigi la oamenii care nu te aud. Încetează să mai susții oameni care nu au nevoie de sfaturile tale. Încetează să mai apropii oameni cu interese. Încetează să te mai explici atunci când înțelegi că oricum oamenii te judecă în funcție de nivelul lor de percepție. Încetează să te condamni pentru nereușitele apropiaților. Oprește-te să te justifici, credemă, nu se merită.

Încetează doar de a mai judeca, încetează să mai găseşti vinovaţi, încetează de a-ţi mai impune aşteptările, voinţa, modul tău de a interpreta, de a-ţi imagina realitatea, de a te compara cu cineva şi vezi ce se va întâmpla.

Încetează să mai cauți aprobare atunci când observi că tot ce își doresc ceilalți este să trăiești după modelul lor prestabilit, așa cum vor ei și cum le convine după avantaj. Și chiar dacă faci asta, există mari șanse să fii criticat, dezaprobat în caz că te impui. Deci, lasă-i pe oameni să spună ce vor și mergi cu încredere pe calea visurilor tale!

Încetează să te plângi, alege calea succesului, chiar dacă nu îți iese de la început, nu da înapoi de la prima încercare. Oprește-te să cauți alinarea în oameni, nu o vei găsi, deoarece nimeni nu știe ce ”zace” în sufletul tău chiar dacă te destăinui, nu dai totul.

Încetează să crezi orbește în oameni, fiecare dintre noi e ”alunecos” atunci când are ocazia, cât de buni și sinceri nu am fi, dacă ni se creează o ocazie profităm de bunătatea și sensibilitatea oamenilor cu intenție sau nu. Aici trebuie să atragem atenția.

Încetează să produci adevăruri după nevoile celor din jur, nu te sili să cunoști un adevăr împrumutat, nu te condamna să justifici un adevăr găsit și pe care îl renegi, caută adevărul tău, fii autentic, fii cunoscător.

Încetează să te mai subiestimezi, poți mai multe, doar să vrei. Încetează să vezi în tine un om slab, neexperimentat, toți au început de undeva, deci fă-ți începutul tău, și muncește pentru asta. Renunță la nefericire. Renunță la stereotipuri. Renunță la persoane toxice. Nefericirea e o alegere. Insuccesul vine și se duce, noi suntem responsabili în totalitate de rezultatele acțiunilor noaste.

Încetează să pui puncte unde este nevoie de prelungiri, încetează să te oprești când este nevoie să alergi, încetează să taci când e nevoie să te exprimi, încetează să te ascunzi, încetează, ești mult prea important ca să fii în umbră, suntem cu toții importanți, speciali, deosebiți. Opriți-vă și zâmbiți, viața e o șansă la mai mult, la ceva nou, la descoperiri. Opriți-vă și admirați ce a-ți creat până acum. Eu asta fac zi de zi! Voi?…..

2812e4be4041835970102b0b9765918b.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s