Citind-o pe Lisa Dale. Cartea ”Magia dragostei”

  Lisa Dale a crescut într-un sătuc la nord-vest de New Jersey, apoi a urmat McDaniel College din Westminster, Maryland. A lucrat pentru scurt timp într-o editură înainte de a se întoarce la școală pentru a obține un MFA în ficțiune la Fairleigh Dickinson University. Candidată pentru Best New American Voices și Premiul Pushcart, publică în mai multe reviste literare, cum ar fi The Writer, Fourth Genre, Flyway, Fugue, Sou’wester, The Southeast Review, The MacGuffin, Many Mountains Moving și altele. Autoare a câtorva cărți care a surprins prin simplitate cât și prin realismul existențional. Una dintre ele am răsfoit-o și eu ”Magia dragostei”, o inspirație de iarnă cu aromă de romantism feeric.

lisa-dale-magia-dragostei_8367808.jpg

Uneori magia dragostei te cuprinde atunci când te aștepți cel mai puțin…

Am să descriu în câteva rânduri succinte narațiunea romantică a acestei frumoase cărți……

Deci, autoarea ne prezintă o poveste de dragoste trecută prin ani de decline și grele încercări, ale emoțiilor ascunse, ale iubirii neîmpărtășite, ale fricii de a pierde prietenia, etc…având ca personaje principale pe Lana Biel și Eli Ward. Eli a fost mereu alături de Lana – prietenia lor durează de zece ani și doar o singură dată, în colegiu, au trecut granița care desparte prietenia de dragoste, într-o noapte magică, pe care nici unul din ei nu a putut să o uite. Dragoste ce-i macină în tăcere….

”Era frumoasă, orice bărbat putea să-și dea seama de lucrul ăsta dar avea ceva mai presus de frumusețe, care nu-l lăsa, să-și dezlipească privirea de la ea. Era ea, Lana. Fericirea pură de a sta aici, alături de ea.”

În pofida atracției dintre ei, Lana și-a înfrânat sentimentele sau mai bine spus și le reneagă, încearcă de nenumărate ori să constuiască relații care într-un final eșuiază; însă totul nu poate fi chiar atât de ușor, acum ea are un secret pe care îi e teamă să îl împărtășească apropiaților, e greu să se descurce.

O carte despre lupta împotriva iubirii adevărate, lupta împotriva propriilor dorințe. A încăpățânării din partea Lanei și a lipsei de curaj din partea lui Eli.

”Pe cerul senin de deasupra, o stea căzătoare își făcea drumul în jos, lăsând în urmă o dâră de alb, iar inima lui își puse dorința cu mult înainte ca mintea lui să o conștientizeze. I se părea un semn bun.”

Pe măsură ce iarna cuprinde ținuturile din Vermont și Crăciunul se apropie, Eli și Lana primesc șansa să trăiască o aventură mai profundă decât ar fi visat vreodată… o iubire care poate dura pentru totdeauna, dar vor avea ei oare puterea de a o păstra?

”Cu cinci ani în urmă, nici măcar nu s-ar fi gândit la un  astfel de moment ca la un viitor care să-i aducă fericirea. Și totuși, era fericită. Dacă florile de câmp ca aceea preziceau ceva, atunci acel ceva era doar că fericirea îi era la îndemână și, totuși, dincolo de ea.”

Critici literare:

  •  “ O poveste de dragoste cum fiecare și-ar dori să trăiască. Lisa Dale reușește să cucerească la fiecare pagină și, deși ai vrea să afli deznodământul, regreți că astfel ajungi la finalul unui excelent roman . ” – Romantic Times Book Reviews
  • „Un minunat factor WOW … vă duce într-o plimbare emoțională” –Mary Gramlich, “The Reading Reviewer”
  • “Riveting…lots of humor, passion, and thoroughly entertaining.” –Romance Junkies
  • “A nail-biter and a heart-stopper” –RomanceReaderAtHeart.com
  • ” O poveste încântătoare, romantică „ –Smexybooks.blogspot.com

  Notă: Lisa Dale chiar a reușit cumva să îmbine dragostea, prietenia și misterul în cartea aceasta. O cartea tristă, emoționantă și romantică. Dar, ”mi-a displăcut” scepticizmul vizavi de noile încercări ale eroilor principali, le-a lipsit imboldul că ar fi putut merge mai departe, că le-ar fi reușit dacă măcar încercau; dar astfel cartea și-a păstrat cititorii cu sufletul la gură și emoțiile la intensitate, prin iubirea aceasta tulburătoare. În concluzie, dacă sunteți cititori înfocați de romane de dragoste, trebuie neaparat să citiți această carte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s