Trebuie să mă ridic!

O să urc, o să cad, o să pic, mă ridic!

  Astăzi sunt mai puțin tristă decât ieri, și totuși am rămas așa cum sunt și poate mâine voi fi mai fericită decât azi. Și totuși păstrez acel impuls pentru a fi plină de viață, de carizmă și hotărâre, pentru că vorbesc, privesc, ascult și mă gândesc cât am fost de fericită pentru momentul decisiv de a mă ridica de jos și a merge cu pași  grăbiți înainte, și doar înainte!

Au fost clipe în care mi-am șters lacrimile, am strâns din dinți și am decis că trebuie să mă ridic, trebuie să merg înainte, trebuie să-mi văd de drum, trebuie să fiu mai puternică pentru că totul depinde de mine. Și de nimeni altcineva. Cu capul sus!

Nimeni nu mă va lua de mână pentru a mă ridica, nimeni nu-mi va bate la ușă și-mi va rezolva problemele, nimeni nu mă va salva de eșecuri, bârfe, alegeri proaste, opțiuni greșite, nimeni.

N-o să renunț nici măcar o fracțiune de secundă, fiindcă întotdeauna pierzi dacă renunți la luptă, dacă te dai bătut pierzi și ce ai acumulat până acum. Înfrângerea nu ar trebui sa fie niciodată o sursa de descurajare ci mai degrabă o proaspătă stimulare la ceva nou, un punct de vedere ce nu l-ai văzut până acum.

Depinde de mine. Absolut tot depinde de mine. Deoarece viața nu este o enigmă ce trebuie dezlegată, ci o realitate care trebuie trăită, la intensitate, din toată inima și cu zâmbetul pe buze, cu gânduri bune, cu relaționări suplinitorii, viața merită trăită frumos!

  Și neapărat trebuie să fiu un om cu suflet curat, cu gânduri pozitive- dar trebuie să mă feresc de minciunile celorlalți și să nu intru în jocul celor cu rea intenție. Trebuie să ajut când pot și cum pot, dar trebuie să mă feresc de cei care vor profita din intenția mea de a face bine. Trebuie să fiu puternică dar trebuie să mă feresc de cei care aruncă vorbe pe vânt, vorbe ce mă vor demoraliza, trebuie să urmăresc scopurile oamenilor. Trebuie să-mi iubesc apropiații, prietenii dar trebuie să mă feresc de cei care îmi vor răul, deoarece omul este întotdeauna periculos. Dacă nu prin răutatea lui atunci prin prostia lui. Trebuie să avem mare grijă!

Trebuie să mă iubesc, să mă apăr, să am încredere în ceea ce sunt! Cred că fiecare om are partea sa de bunătate și frumusețe, din care poate dărui și altora.

Trebuie să-mi dau frâu liber, să fiu așa cum sunt, să prețuiesc ceea ce pot fi! Trebuie să mă ridic, pentru a-mi revendica valoarea mea adevărată, fiecare om o are, doar trebuie să se redescopere!!!

Mă simt fericit ori de câte ori reuşesc să mă ridic deasupra unui obstacol.

 Ludwig van Beethoven

 

8 gânduri despre „Trebuie să mă ridic!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s