Citind-o pe Nora Roberts. Cartea ”Vieți la limită”

Nora Roberts (născută Eleanor Marie Robertson) este o binecunoscută autoare americană, care a scris peste 200 de romane de dragoste. Pentru seria „In Death” a folosit pseudonimul J.D. Robb și a mai scris, de asemenea, sub numele Jill March. În Marea Britanie, unele dintre scrierile ei au fost publicate cu semnătura lui Sarah Hardesty.

Nora Roberts a fost prima autoare inclusă în Romance Writers of America Hall of Fame. În 2011, cărțile ei au ajuns să numere 861 de săptămâni în New York Bestseller List, dintre care 176 pe primul loc. Cărțile ei au fost publicate în peste 400 de milioane de exemplare.

Am continuat ”călătoria” în lumea romantică a N.Roberts cu cartea ”Vieți la limită” cuprinsă de 2 volume superbe și incendiare.

Pentru cei care cunosc stilul autoare nu vor avea o surprindere mare aflând că și aici se țese o idilă de dragoste, pe cât de rezistentă sau periculoasă urmează să aflați din filele acestor două cărți, însă vă asigur că tentația e mare de a afla conținutul în profunzime.

Deci, eroina principală e Rowan Tripp care are una dintre cele mai periculoase meserii din lume – de la optsprezece ani se luptă cu incendiile, lucrând ca pompier parașutist în brigada din Missoula, în care numai cei mai buni reuşesc să ajungă, şi profesional se simte împlinită; pornită astfel pe urmele tatălui ei Lucas Tripp.

Însă povestea nu poate fi chiar așa de simplă, totul se începe de la un deces mult prea tragic pentru tânăra salvatoare. Un deces grav și care o bântuie neîncetat.

vieti-la-limita-vol-1-produs_imagine.jpg

Încă afectată de moartea lui Jim Brayer, partenerului ei de sărituri, cu un sezon în urmă, Rowan nu vrea să se lase atrasă de atențiile lui Gulliver Curry, un nou-venit în echipă, căci astfel și-ar încălca propria regulă – de a nu avea vreodată o legătură sentimentală cu un coleg de muncă. Cu toate acestea, Rowan și Gulliver devin tot mai apropiați, pe măsură ce se aruncă în lupta cu incendiile din Montana, Idaho, California și Alaska. Dar problemele nu întârzie să apară, când fosta iubită a lui Jim o acuză pe Rowan de moartea acestuia, și răufăcători necunoscuți par să saboteze eforturile grupului de pompieri, prin acte de vandalism și amenințări cu incendierea, atentate la viața salvatorilor.

”Vânt și cer, și emoția dură, ce-i tăia răsuflarea, a curajului de a le sfida pe amândouă. Parașuta se deschise larg.”

Pentru prima dată în viață, Rowan începe să simtă nevoia disperată de a avea alături pe cineva pe care să se poată baza, iar când devine evident că cineva urmărește cu îndârjire să se răzbune, își dă seama că sprijinul lui Gulliver înseamnă pentru ea mai mult decât și-ar fi imaginat vreodată. El cu deducerile lui, cu cercetările ce le face o încânta enorm pe tânără. Însă va avea curajul de a-și încredința sentimentele și viața unui necunoscut? Confruntările sunt la ordinea zilei, Ro fiind distrusă de emoțiile acumulate și de tot stresul, astfel finalul nu este unul îmbucurător. Urmarea poveștii se desprinde din a doua carte, care nu încetează să uimească.

”…se întoarse în apartamentul ei și se încuie înauntru. Deși știa că e o dovadă de autocompătimire, că era un lucru absolut inutil, se așeză pe podea, se sprijini de pat și trase un plâns zdravăn.”

Nu acelaşi lucru se poate spune despre planul sentimental, căci o întâmplare nefericită din copilărie a marcat-o în asemenea măsură încât nu şi-a mai lăsat sufletul deschis în faţa nimănui. Nici chiar a bărbatului la care simțea ceva……

vieti-la-limita-vol-produs_imagine.jpg

Cartea este incendiară, și la propriu și la figurat, prin deznodământuri, adevăruri, dezlegări de situații și sfârșitul aventurii.

Aici în partea a doua a cărții ”Vieți la Limită” se derulează mai departe istoria dragostei dintre Rowan și Gulliver Curry, un bărbat nu numai extrem de atrăgător şi de curajos, dar şi unul care nu se lasă intimidat de răceala şi de distanţa pe care Rowan – fidelă principiului de a nu permite altfel de relaţii decât cele colegiale – vrea să le impună. Lucrurile încep însă să ia o turnură neaşteptată şi Rowan trebuie să se confrunte nu numai cu incendii mai extinse şi mai periculoase ca niciodată, dar şi cu un duşman perfid şi necunoscut care îi ameninţă viaţa. Tecutul este rascolit, obstacole noi apărând când adevărul abia iese la iveală. Focul nu mai pare o provocare așa de mare atunci când acuzațiile false sunt aduse pe umperii lui Ro. Decisă să nu devină o victimă, Rowan găseşte puterea să lupte şi să asculte totodată şi glasul inimii, aşa cum nu şi-a mai permis să facă vreodată până acum.

  Notă: Știam că va fi o lectură pe măsura așteptărilor mele, deoarece Nora Roberts fiind una din scriitoarele mele preferate, și mai ales pun accent pe lejeritatea prin care scrie pe cât de ușor pe atât de tentant totuși am rămas surprinsă, atât din cauza segmentului de pericol prin care se supune personajul principal cât și prin modul firesc în care decurge totul. De la început până la finalul acestui volum m-a ținut în suspans și am trăit o poveste extraordinară alături de personaje. Recomand deoarece e o lectură de suflet, pentru duminici lungi și pentru reîncărcarea bateriilor romantice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s