Îndrăgostiți de aparențe…

”Dincolo de aparenţe se află de obicei alte aparenţe.”

Mihail Mataringa

  Ieri, astăzi, mâine, zi de zi, o obișnuință sau o luptă cu cine suntem sau ceea ce vrem să fim. Oare ești tu așa cum te știi sau cum te percep cei din jurul tău? Tu, sau ca alții…..Oare ceea ce vezi, auzi, simți, gândești sau intuiești, este adevărul? E așa cum dorești, sau după muzică comună? Sau poate că ești mai mult decât suma tuturor acestor perspective! Mult mai mult…..sau….mai puțin.

  De cele mai multe ori ne place ”ambalaje”, ”etichete”, ”șabloane”, cum doriți așa spunețile, dar tare ne mai plac aparențele ”mascate” prin bogății, fițe, modernism exagerat și idealizări forțate. Suntem îndrăgostiți de goana după oameni cu ”statut” convenabil pentru noi în interes personal, alergăm după persoane ”machiate” la suflet și la intenție fără să ne dăm seama că ne facem singuri rău, singuri ne sabotăm liniștea, echilibrul și fericirea, și cel mai dureros e că alegerile pe care le facem ne îngreunează viața.

Și sunt convinsă că aparențele înșeală de cele mai multe ori, am putea vedea un om vizibil puternic dar care are în spate o poveste mult prea dureroasă; am putea vedea o dmn. îngrijită, poate pe alocuri în exces, dar poate masca ei ascunde nopți nedormite petrecute cu copilul mic, sau rezolvându-și problemele personale; am putea vedea un om simplu, mult prea pozitiv, dar de fapt să fie un om hain și cu favoruri financiare. Totul parcă e aevea dar totul poate fi doar aparențe.

Aparențele urmează jocul oglinzilor, te vezi, pe ici gras, pe ici lung, pe ici înalt, și totuși care ești tu, un ”comun” într-o societate construită după o machetă sau un om unic, diferit prin spirit și inițiativă. Viața e mult prea scurtă pentru a juca rolurile de apartenență. Am spus-o și o repet în continuare: nu contează atât de mult statutul omului cu care te cunoști sau cu care ai o relație, cât contează compatibilitatea, autenticitatea și conexiunea dintre voi. Cu cine stai alături sincer fără frici, și inferioritate, fără blocaje și eschivări, un om fără oglinzi în aparențe……

”Şi nimeni nu va şti câtă singurătate, câtă amărăciune, câtă renunţare se află îndărătul oricărei aparenţe de fericire.”

Paulo Coelho

  Am observat o accelerare continuuă a factorului distructiv prin a judeca după aparențe, după ce și cât lași să se vadă. Normal că dacă zâmbești mereu, oamenii cred că habar n-ai ce-s alea probleme. Greșit. Zâmbetul nu garantează fericire, cum nici lacrimile nu garantează suferință. Aparențe și iar aparențe. Omul nu percepe cu ochiul liber cine și cât dă și ceea ce e cel mai important cât dorește fiecare dintre noi să ofere altora pentru a vedea. Eu nu dau tot pe față și cred că ca mine sunt mulți. Oboseala mea e de la lipsa de somn nu de la antipatie, iar lipsa zâmbetului nu e de la tristețe, e de la gândurile ce mă copleșesc, de la planuri și informații acumulate, iar lacrimile mele uneori ies de la bucuriile vieții. Și asta e viața ”adevărată”, firească, și doar cine o trăiește o știe. Nimic nu este ce pare a fi, iar simplitatea întotdeauna a fost mult mai valoroasă decât orice avuție, desigur e părearea mea, unii poate o împărtășesc. După cum spune Ernest Bernea  A fi simplu înseamnă a fi în viaţă, a fi în viaţă în­seamnă a-i trăi şi cunoaşte sensurile. Sensul vieţii nu poate fi prins stând în afara ei, călcând pe un drum ar­tificial. Omul simplu trăieşte cu ochii aţintiţi la distanţele mari ale lumii. Acela care trăieşte cu adevărat în simplitate ajunge să trăiască şi în lumină, în frumuseţe.” Și cu el sunt total deacord!!!

Notă: Nu judec, nu condamn, nu cred în aparențe, iubesc să aflu, să ascult, să cunosc cu adevărat! Îndemn la simplitate fără aparențe negative, fără copieri de figuri și caractere, fără mimizări forțate, fără vieți trăite în van, îndemn la bucurii firești, la experiențe sufletești unice și sincere.

”Inima ta să nu năzuiască la aparenţe.” proverb egiptean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s