Reguli despre viață ale lui Bill Gates!

 Bill Gates s-a născut în Seattle, anul 1955 și încă de la vârsta de 13 ani, viitorul mare afacerist a demonstrat o pasiune arzătoare față de domeniul progrămarii. Inovația tehnologică de care ne bucurăm și noi astăzi se datorează imensei contribuții pe care Microsoft a adus-o pe piața calculatoarelor.

Toate viețile sunt de o egală valoare. Lucrăm cu optimism pentru reducerea inegalității.” este mottoul Fundației Gates

  Bill Gates a ținut un discurs la un liceu despre câteva lucruri pe care elevii nu le-au învățat și nu le vor învăța la școală. El a scos în evidență faptul că sentimentul de automulțumire și învățăturile “corecte” din punctul de vedere al politicilor educaționale au creat o generație de copii care nu au deloc noțiunea de realitate și despre felul în care realitatea aceasta i-a destinat eșecului în lumea reală.

El a susținut ideea cum că ne comportăm ca și cum am trăi mii de ani uitând că, de fapt, viaţa e scurtă. Ne bucurăm de viaţă prea puțin și amânăm mult prea mult lucrurile cu adevărat importante pentru noi!

Și atunci ne inspirăm de la cei care au reușit. Vezi cele 20 reguli de viață de la Bill Gates:

Regula nr. 1: Ca să ai succes, trebuie să ai energie.

 Dacă vrei să atragi succesul în viața ta, să atragi abundența și să ai o viață încărcată de sens, cel mai bine este să îți asumi munca pe care o faci.

Regula nr. 2: Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea!

În medie, un tânăr obişnuit foloseşte expresia «Nu e drept» de aproximativ 8 ori pe zi. Avem înrădăcinate astfel de expresii în mintea noastră mai ales de la părinţi, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă ne dăm seama singuri că aşa e –  Viaţa e nedreaptă.

Regula nr. 3: Ieși din turmă!

Dacă vrei să ai o influență asupra turmei, ieși din turmă! Asumă-ți riscuri calculate, chiar dacă la început poate părea că vei da greș.

Regula nr. 4: Muncește din greu!

Nu e fizica quantică: Dacă îți dorești succesul în orice domeniu, evident că trebuie să muncești din greu!

Regula nr. 5:  Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine.

Lumea se așteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulțumit de tine însuți.

 Regula nr. 6: Creează conștient viitorul!

Folosește-ți viziunea ca să creezi viitorul. Acela pe care ți-l dorești tu, nu unul împrumutat. Crezi în capacitățile tale! Siguranța de sine e foarte importantă în absolut tot ce facem.

 Regula nr. 7: Începe de la tine!

Înainte să te naști, părinții tăi nu erau la fel de plictisitori ca acum. Au ajuns așa pentru că au avut de plătit facturi, au avut de crescut un copil și de îndurat toate prostiile pe care acesta le-a spus de-a lungul anilor. Și apropo, ”înainte să salvezi planeta, sau , să te tot pozezi necontenit sau să te plângi de milă, ce-ar fi să-ți faci ordine în cameră?”…să începi să salvezi propria ta personalitate!

Regula nr. 8: Fii conștient că nu vei avea totul deodată!

Nu vei câștiga 60.000$ pe an de îndata ce părăsești băncile școlii. NU vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei munci pentru asta.

Regula nr. 9: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o să ai un șef!

Regula nr. 10: Fiți amabili cu tocilarii. Există șansa ca în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei.

Regula nr. 11: Bucură-te de ceea ce faci!

Când iubești ceea ce faci, nu trebuie să muncești o zi în viața ta. Muncește alături de oameni care te inspiră și continuă mereu să atingi obiective noi.

Regula nr. 12: Totul începe de undeva!

A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru activitatea asta: o numeau șansă. Lor nu le era rușine să muncească pe un salariu minim pe economie. Lor le-ar fi fost rușine să stea degeaba toată ziua și să vorbească despre nimicuri.

Regula nr. 13: Nu aduce învinuiri!

Dacă o dai în bară, nu e vina părinților tăi, așa că nu te smiorcăi în legătură cu greșelile tale, ci învață din ele.

Regula nr. 14: Cere sfaturi!

Cere sfaturi de la oamenii pe care îi admiri și care știu cine ești și te apreciază. Înțelege-ți slăbiciunile și golurile. Nu îți fie teamă să ceri un ajutor atunci când ai nevoie de el.

Regula nr. 15: înconjoară-te de oamenii potriviți!

Oamenii fie îți distrug succesul, fie sunt cei care te ajută să îl clădești. Daca îți angajezi oamenii nepotriviți sau îți petreci timpul în preajma oamenilor nepotriviți, niciodată nu îți vei crea succesul pe care ți-l dorești. Gasește oameni care să te încurajeze și care să te provoace să devii cea mai bună versiune a ta.

Regula nr. 16: Ce vezi la televizor NU e viața reală.

În viața reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu. În viața reală lumea relaționează și avansează și nu rămâne în spatele unei cutii.

Regula nr. 17: Fumatul nu te face să pari mai cool. Nici părul colorat sau tatuajele. O să-ți dai seama mai târziu.

Regula nr. 18: Bucură-te de tinerețe cât poți de mult!

Da, poate că părinții tăi sunt enervanți, poate că școala e grea, dar va veni o zi când îți vei da seama cât de mult îți e dor de acele momente.

Regula nr. 19: Nu pierde timpul!

Procrastinarea distruge creativitatea. Ca să ai succes în afaceri, trebuie să îți planifici timpul în mod eficient și cât mai divers posibil.

Regula nr. 20: Nu vei trăi pentru totdeauna. Acționează!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s