Femeia, toată un suflet…..

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”, sufletul ei este prea frumos pentru a fi străpânit……

  Femeia, o provocare. Îndrăzneață, încrezătoare, cu stele în ochi, și puritate în suflet, mândră de feminitatea ei, caldă și luminoasă.

 Femeia toată un suflet, o suflare, o adiere……….un surâs, o patimă, o mângâiere! Așa văd eu femeia. Și nu sunt singura……

  După cum spune  Valeriu Butulescu, în sufletul femeiei e mare înghesuială. Iar marele Cervantes, ne subliniază că femeia este gloria, iar sufletul acesteia e lumina ce călăuzește bărbatul. O fi așa cum spun ei, dar și sufletul ei are materie, ca păpușile rusești, din mare scoți mai mici și mai mici…….scoți și scoți, un interminabil efort.

Ați zice că exagerez, dar nu este așa, cine nu ar recunoaște că sufletul i-a fost distrus, dar am înlăturat o parte și am scos la iveală o altă parte a sufletului, am mers înainte, am înflorit atunci când ar fi trebuit să cedăm. Doar femei prin sufletul ei mare, cu lumea ei interioară complexă poate să cadă și să i se prăbușească tot în jurul ei iar la puțin timp să renască cu forțe noi.

Ernest Bernea: „Femeia însufleţeşte totul, învălue lucrurile cu cântec şi caută fără încetare firele ascunse ale ţesăturii vieţii”

Doar femeia poate, să fie toată un suflet, să dea însuflețire a tot ce o înconjoară, să dea viață și continuitate frumosului, a vieții, a existenței. Mândră de faptul că sunt femeie, că m-am născut atât de diferită, ”plină de suflet”, de diversitate.

Să nu uitați niciodată să fiți ceea ce sunteți…femei! Femei cu suflet! Suflet de femeie! Pășiți cu mândrie și seninătate prin viață, prin anotimpuri cu iubire în suflet și surâs pe față. Colorați vieți, deschideți-vă sufletele ………….luminați!         

PS: mi-am spus frânturile ce le-am avut pe suflet…………

 Femeia

Femeia-i o statuie vie,

Cu suflet cât un colţ de rai –

O ţii o viaţă-n colivie

Şi-o plângi abia când n-o mai ai.

         de Vlad Cernea-Jerca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s