10 lucruri care mă fac să iubesc vara!

 „Vara, până și tristețile mi se păreau luminoase.” Octavian Paler

  Iubesc vara și iubesc tot ce ține de ea. Iubesc umbra ei, căldura ei, soarele ei….Unul dintre motive poate fi acela că sunt născută în acest anotimp cu detoate, nu știu… dar vara îmi dă așa un chef de viață și îmi trezește toate simțurile inclusiv pe celea care le adorm în timpurile reci. Niciodată verile mele nu au fost plictisitoare.

Am notat mai jos 10 lucruri care mă fac să iubesc vara la nebunie:

1. Emoțiile ce le primesc…..

Doar vara îmi aromatizează simțurile, emoțiile și sentimentele. Fiecare vară aduce cu ea căldură la propriu și la figurat, aduce culoare, savoare și aventură. Pe lângă faptul că avem parte de mult mai multe libertăți, vara îți oferă opțiuni și oportunități nelimitate. „În principiu, nu cred că există ceva mai minunat ca o după-amiază de vară calmă, fără vânt, când nu se clatină nici o frunză, iar lumina se filtrează prin crengi. Stai culcat în iarbă, ascultând zumzetul insectelor care ciuruie liniștea, privești bucățile de cer ce se văd prin frunzișul unui copac, simți în nări mirosuri amețitoare, ești fericit și nu știi pentru ce. Nu-ți mai trebuie nimic în afara de ce ești.” (Octavian Paler)

0f4d3b8e216a625a0bd579e00f43d61f.jpg

2. Temperatura…..

Temperatura vara ne permite să stăm mai mult pe afară și mai puțin în casă, să fim mai mult conectați cu oamenii dragi, cu natura, cu aromele florilor. Natura cu temperaturile ei este un elexir al vieții veșnice. Suntem în uniune cu natura, într-o transă a echilibrului personal cu cea ce ne înconjoară.

69639caf3e5876d46d3e52e37a6c81fe.jpg

 3. Totul e mult mai relaxat, mai lejer…..

Cred, că lumea pare mai relaxată, mai calmă, mai dispusă la concesii anume vara, când totul pare festiv. Ne trezim cu mai mult chef de muncă, de a ieși afară din casă, de a ne întâlni cu prietenii, iar activitățile obișnuite și monotone par mai plăcute și mai diversificate. Munte, plajă, piscine, aer liber și energie pe îndestulate.

  ”În timpul verii, cântecul se cântă pe sine însuși.” William Carlos Willams

b247d6dfefbf49fea4f147941ba42f11.jpg

4. Planificarea vacanțelor……

Vremea rece, de obicei, te ține mai mult în casă, în fața televizorului, însă căldura sufocantă te face sa optezi pentru locuri cu mult aer și apă, o bună ocazie de socializare, ești mereu pus în căutarea locurilor aglomerate. Vara devine o planificare continuă. Pentru că e perioada în care cei mai mulți dintre noi își iau concediu, un bun prilej de a călători, a face plajă etc., a evada.

0c20ea0c84a98cf0e321752570436c90.jpg

5. Fructe din belșug…..

Piersicile, pepenele roșu, cireșe, căpșune, zmeura și nu numai, sunt fructe fără de care nu ne putem imagina vara. Răcoroase, cu un gust extraordinar și un miros specific, de vară și vacanță, aceste fructe conțin și vitamine, minerale și antioxidanți puternici, care protejează organismul și de care nu ne putem închipui cum ar fi vara noastră. Ele sunt cele care ne satisfac pofta de dulce în sezonul cald.

714785bf854b0934aaca15bc68e4f536.jpg

6. Florile…..

Vara poate fi iubită doar prin simplu fapt că are flori……Flori pretutindeni, raiul meu, paradisul mirosurilor…… Fă-ți timp să te bucuri de formele lor, modelele, culorile și aromele lor îmbietoare. Ador florile virgine de câmp, prin frigiditatea lor și mireasma cu care se împart. “Dacă miresmele ar fi vizibile precum culorile, aș vedea grădina în vară asemeni unor nori pictați în toate culorile curcubeului.” Robert Bridges 

aa5311ede0a0a1f0caacde413ef303e1.jpg

7. Înghețată, răcoritoarele…..

Înghețata și răcoritoarele sunt la ordinea zilei. NU poate trece vara fără gusturile reci a înghețatelor. Desigur că le puteţi savura în orice zi a anului, dar nimic nu mi se pare mai delicios să o mănânci atunci când afară este foarte cald.

e6d200b15f86d8a007c37ef1f752d4cc.jpg

8. Culorile deschise și hainele ușoare….

Vara nu trebuie sa pui mii de straturi de haine pe tine, e perioada fără pretenții în ordinea hainelor, aici poți experimenta, îți poți permine atât culori cât și forme cât mai diverse și cât mai avangardiste. Toată lumea e în ținute lejere, vaporoase și plăcute vizual, e o încântare să mergi vara pe stradă, să admiri în continuu paletele de culori și modele.

a38930b7032e6068d035818f0d2705a5.jpg

9. Zâmbetele și buna dispoziție….

Vremea caldă de afară te face să fii o altă persoană, mai fericită, mai frumoasă, mai distractivă, mai aventurieră. Deci, vara e momentul zâmbetelor în exces, a bunei dispoziții, e momentul când ne umplem bateriile cu energie și pozitivism concentrat cu arome de flori, cu miresme a fructelor, cu adieri plăcute de vânt, cu ploi de scurtă durată care răcorește orice părticică din noi, cu plăceri din orice moment petrecut.  „Oh, de-ar putea să fie vara mereu!” (Jenny Hanning)

d1a67034d076f7c986e64777c654d256.jpg

10. Vara s-ar putea transforma în iubirea vieţii tale…

Cine nu a auzit expresia ”iubirea de-o vară”- deci uneori chiar așa poate rămâne. O iubire de-o vară îţi garantează relaxare şi detaşare, dar tocmai asta s-ar putea să te facă mai frumoasă, mai puţin stresată şi..…mai atractivă și specială.

Dacă amândoi porniţi cu ideea că la toamnă reveniţi la vieţile voastre, nu înseamnă că nu vă puteţi îndrăgosti la modul serios între timp. Deşi o iubire de-o vară este, de obicei, doar o iubire de-o vară, însă există toate şansele să devină mai mult, tocmai pentru că amândoi sunteţi relaxaţi şi vă distraţi de minune împreună.

39a07325d8a76f4409bcf5818c8bc49a.jpg

„Oamenii fotografiază vara ca, în caz că cineva crede că au pierdut-o, să le arate că ea chiar a existat.” (Ray Davies)

Notă: Ideea e că iubesc vara oriunde aș fi, și la mare și la munte și la sat și la oraș. Iubesc tot ce ține de ea!
Deci, sezon deschis pentru vară, vacanță, soare și momente de neuitat……….

 

4 gânduri despre „10 lucruri care mă fac să iubesc vara!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s