Care este scopul tău în viață?

Fiecare persoană are un scop în viață. Cu siguranță diferă de la o persoană la alta în dependență de personalitate, de context și aspirații, dar fiecare dintre noi are scopuri și năzuințe în viață. Și totuși care e scopul tău? Oare ți-ai pus această întrebare? Care este motivul pentru care te trezești în fiecare dimineață? Care e motivul existenței tale?

Voi încerca să dau mai jos o listă de motive, cred că nu va fi completă, deoarece pe an ce trece aș putea mai adăuga câte un punct, dar la acest moment văd următoarele:

 1. Slăbiciunea mea e că îmi place viața mea. La nebunie. Chiar și atunci când am mai puține lucruri pozitive, mă simt norocoasă că trăiesc, că sunt în viață, că am oamenii dragi alături, că am un umăr unde să-mi pun capul și multe brațe ce vor să mă  îmbrățișeze. Ce poate fi mai frumos…..ce alt scop să-ți mai dorești decât persoanele iubite alături, și să-ți strige …..”iubireeeee”
 2. Să am o mulțumire vie față de bucuriile vieții.
 3. Am ca scop Fericirea de a Fi! Este simplu. Evoluez. Visez. Iubesc și depun eforturi pentru a ajunge acolo unde îmi doresc.
 4. Am o poveste de spus. Aici și acum! De fapt, cred că toți avem momente de inspirație… și trebuie sa ne găsim propria noastră modalitate de a ne o spune. Bucură-te de viață. Trăiește pur și simplu. Fii prezent în povestea ta!
 5. Pentru că vreau să împart zâmbete, vreau să îi văd pe cei din jurul meu zâmbind. Să văd speranța din ochii lor atunci când mă au aproape. Pentru că vreau să apreciez lucrurile firești, modeste și simple.
 6. Am ca scop- Viața, Iubirea și Familia. Aceste trei sunt motivele mele de a trăi, de a zâmbi, de a împărți din ceea ce sunt și ceea ce fac!
 7. Motivul pentru care trăiesc? Este evident – oamenii au văzut în mine un om căzut- dar eu m-am ridicat, unii au văzut în mine un om slab- le-am demonstrat contrariu, oamenii au crezut că nu voi reuși. Le-am dovedit că s-au înșelat.
 8. Scopul meu e să-i fac pe membrii familiei mele în special, fericiți, armonioși, prin iubire și uniune. Atunci sunt și eu fericită și împlinită înzecit. Simt că trăiesc prin copii mei când îi văd zâmbind. Simt că mi-am atins scopul atunci când cei pe care îi iubesc și îi apreciez mă înconjoară, mă solicită și îmi cer ajutorul.
 9. Motivul meu este unul simplu – trăiesc pentru experiențele mele, pentru lecțiile pe care le primesc de la viață, pentru fiecare reușită dar și eșec, pentru idealuri și realizări mele cât de neînsemnate.
 10. Un scop tot atât de important e că aș vrea să ajut oamenii, sub diverse forme, să fiu pezentă și oamenii să rămână mulțumiți de ajutorul meu.
 11. Să absorb de la viață tot ce e mai bun, tot ce e mai înfloritor, ce e mai dezvoltativ……să profit la maxim de ce-mi oferă Azi mai mult decât Ieri.
 12. Sunt om simplu, simt, trăiesc și iubesc în felul meu. Scopul vieții mele nu este complicat deloc, e să Trăiesc cu intensitate – să cunosc oameni noi. Să fiu înconjurată de iubire, multă iubire. Să știu să apreciez orice răsărit și să prețuiesc orice apus.

26 de gânduri despre „Care este scopul tău în viață?”

 1. Emani multă energie pozitivă prin descrierea scopului tău și mă bucur că l-ai descoperit. Pari a-ți fi găsit liniștea sufletească, lucru ce eu îl caut. Sunt un „suflet” tulburat, iar scopul meu este încă lăsat în întuneric. Îl caut zilnic și poate încet mă voi apropria de el cândva. Cred că e minunat să reușești să-ți accepți condiția umană și tot ce decurge din ea. Cred că minunat să iubești viața ☺.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Aveti un blog de exceptie si o frumusete atat sufleteasca cat si fizica , ceea ce este foarte rar, sunteti o fata frumoasa, in plina tinerete si talentul in general se vede cu ochiul liber, intotdeauna ma bucur cand blogul meu este apreciat, eu baba, de 45 de ani de oameni tineri care scriu exceptional, intalnirile in genere intre bloggeri nu mi se par indicate, trebuie lasata o poarta de mister, eu asa zic, scriem pentru suflete, nu pentru socializare directa, pentru socializare pe net si cam atat si socilizam in viata reala, job, amici, sot, sotie, iubit, iubita, cine este singur cand vine dragostea vine mereu pe nepregatite, niciodata de pe net , adevarata dragoste in viata cuiva mai rar vine de pe net, mai rar, in genere dragostea vine pur si simplu.
  cu drag, Bogdana

  Apreciază

 3. Principlul scop al vietii : cunoasterea Celui ce ti-a daruit viata, pe Dumnezeu!

  si vreau doar sa mai completez cu un citat: „Fiecare inima poate avea propriul sau vis despre lumile frumoase si noile revelatii, despre odiseea sufletului rascumparat in veacurile ce vor veni, dar cine il urmeaza pe Isus va descoperi la sfarsit ca El a facut ca realitatea sa depaseasca visul.” A.W. Tozer

  Ma bucur ca te-am descoperit. Ai unul din cele mai frumoase bloguri!

  Fii binecuvantata!

  Selena

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s