Tehnica Ho’oponopono! Patru expresii difinitorii!

Am scris în articolul anterior despre ”magia cuvintelor”Te iubesc. Îmi pare rău, Iartă-mă. Mulțumesc.

Un articol ce am desemnat din punctul meu de vedere valoarea acestor expresii și influențele lor asupra modului nostru de viață.

În spatele acestor expresii există o tehnică cunoscută sau mai puțin cunoscută intitulată ca- Tehnica Ho’oponopono, mă simțeam obligată să o repartizez aici și să fac o trimitere la ceea ce am scris despre importanța expresiilor de mai sus.

De această veche tehnică hawaiană Ho’oponopono am citit din întâmplare căutând cursuri de dezvoltare personală, astfel aici o s-o prezint cu câteva exemplificări concrete.

O scurtă descriere: 

Foarte mulți oameni se întreabă ce este Ho’oponopono. Până și numele este ciudat.
Ho’oponopono este o artă străveche Hawaiiană de rezolvare a problemelor.
Ho’oponopono ne spune că nu este nimeni acolo în afara noastră, sunt doar gândurile noastre despre oameni și situații și tot ceea ce este în viața noastră suntem noi și gândurile noastre, noi și “programele” noastre.

Cel care a pătruns în esența acestei terapii a fost doctorul Ihaleakala Hew Len. Acesta a revizuit toate dosarele pacienților, și apoi a vindecat pacienții vindecându-se pe el însuși.

Rezultatele  uimitoare  par a fi miracole, dar pe de altă parte miracolele chiar se întâmplă dacă folosești tehnica Ho’oponopono, sau versiunea mai modernă a doctorului Len, denumită : ” descoperirea identității sinelui prin Ho’oponopono (SITH).

Cum se vindeca doctorul Len. Ce anume făcea, mai exact, după ce studia acele fişe medicale?
Pur şi simplu repeta încontinuu: ”Îmi pare atât de rău!” şi ”Te iubesc!” Doar atât? Atât. A te iubi pe tine însuţi este cel mai bun mod de a te vindeca, iar vindecându-te pe tine, vindeci lumea în care trăieşti.

Citat din Dr. Joe Vitale:
„Să fim sinceri, dacă te gândeşti la toate căile spirituale, toate tehnicile alternative de vindecare, tot ceea ce ai studiat, vizualizat, practicat, împărtăşit, toate doctrinele pe care le-ai predicat, diferitele tehnici de  focusare asupra unei ţinte, toate acestea funcţionează aşa cum te-ai fi aşteptat, îţi aduc satisfacţie, funcţionează de fiecare dată, fără excepţie ? Cu siguranţă nu. Te-ai întrebat vreodată de ce ? Pentru că sunt nişte jucării ale minţii. Jucării care îţi dau iluzia că tu deţii cârma, că poţi gândi şi acţiona independent. Dar adevărul este că nu tu deţii cârma. Adevăratele miracole se întâmplă când dai la o parte aceste jucării, toate instrumentele minţii, şi îţi pui încrederea în ceea ce nu face parte din haosul mental care există în tine. Caută legătura cu Divinitatea. Dar cum să găseşti această legătură ? Prin acest sistem numit Ho’oponopono, o poţi face.”

Așadar, Cum să folosești tehnica HO’OPONOPONO?

Există diferite proceduri de aplicare a metodei. Repetarea în gând (șoptit sau cu voce) a expresiilor: Îmi pare rău, te rog să mă ierți, mulțumesc, te iubesc – reprezintă o practică ho’oponopono.

Cheia acestor procese dar și a tuturor celorlalte procedee ho’oponopono este aplicarea constantă!
Cu cât experimentezi mai mult această metodă, cu atât vei observa schimbări majore în viața ta!
Poate că nu ai înțeles în amănunt ce trebuie să faci. Ei bine, dacă te bântuie gândurile despre o iubire pe care ai pierdut-o, atunci repetă-ți următoarele:

– “Imi pare rău pentru amintirile și gândurile negative pe care le am și care au generat despărțirea mea de X. îmi cer scuze. Mulțumesc. Te iubesc.” –

Nu există nicio regulă legată de ordinea propoziţiilor. Foloseşte ordinea care ţi se potriveşte cel mai bine, cea care este cea mai bună în situaţia dată. Poţi folosi una sau două, dar de obicei doar „Te iubesc” va fi de ajuns. Principalul aspect aici este faptul că învăţăm cum să interacţionăm cu Subconştientul, care în tradiţia Hawaiană se numeşte Unihipili. Funcţia acestuia este de a primi şi stoca amintirile, reactualizându-le după cum este necesar. Trebuie să învăţăm cum să ne iubim Unihipili, cerându-ne iertare pentru ignoranţa noastră şi lipsa de comunicare.

Repetarea propoziţiilor în mod regulat te va ajuta să te menţii într-o vibrantă stare de bine şi înţelegere a tuturor aspectelor care te-ar putea afecta la un moment dat. Dacă nu te simţi bine, sau dacă ai un sentiment neplăcut în legătură cu ceva, sau dacă o amintire neplăcută îţi apare în minte, ignoră aceste energii negative și îndepărteză emoțiile care le-au generat.

Rezultatele!
Vom aborda acum un aspect ceva mai controversat, discutând despre necesitatea minţii, a ego-ului, de a domina situaţia, de a putea controla şi obţine anumite rezultate impunând o serie de obiective. Vom analiza contribuţia puterii de mentalizare, puterea propoziţilor cuprinse în metodă, puterea gîndirii pozitive, şi altele.

Dr. Len: „Aceasta este una dintre cele mai mari probleme pe care o au terapeuţii; ei cred că se află aici pentru a-i vindeca pe alţii, când de fapt se află aici pentru a se vindeca pe ei inşişi.”

Prin Ho’oponopono, ne asumăm reponsabilitatea pentru amintirile pe care le avem în comun cu alţi oameni. Mintea nu are capacitatea de a asimila şi evalua toate informaţiile legate de o anumită problemă şi de aceea noi nu putem şti mereu ceea ce se petrece. „Dacă există ceva în mine care afectează în orice fel o altă fiinţă, vreau să renunţ la acel ceva.” Pe măsură ce renunţăm, lumea noastră interioară se schimbă şi, odată cu ea, se va schimba şi lumea exterioară.

„Trebuie să fim atenţi atunci când avem anumite pretenţii de la viaţa noastră. Procesul de curăţire nu are nimic de-a face cu pretenţiile noastre. Parcurgem acest proces pentru a salva viaţa cuiva. Motivul pentru care facem aceasta este ca să materializăm ceea ce este bun, perfect în viaţa noastră.”

Te invit în continuare să te gândești la ceva ce nu funcționează prea bine și să începi să spui: ÎMI PARE RĂU, IARTĂ-MĂ, MULȚUMESC, TE IUBESC, de mai multe ori.

Fii atent la starea ta. Și repetă de mai multe ori într-o zi. Folosește tehnica Ho’oponopono de câte ori simți nevoia de armonie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s