Limbajul entuziasmului!

Există în lume un mijloc de exprimare accesibil tuturor: e limbajul entuziasmului, al lucrurilor făcute cu dragoste şi perseverenţă, în căutarea a ceva ce-ţi doreşti sau în care crezi.

Și să-ți dau o definiție accesibilă- Entuziasmul, sinonim cu vitalitatea subiectivă, are legătură cu o viața plină de incitare și energie.

Am să încep cu începutul, deci consider că entuziasmul este un bun indicator al reușitelor noastre, o stare de bine și o excitare care ne face bine, fiind, firește, influențat și de factorii somatici, nu doar de cei psihologici. Entuziasmul este impulsul motivațional care pune lucrurile în mișcare și ne ajută să ne urmărim scopul în viață. Fizicianul sco­țian Appleton, câștigător al Premiului No­bel, a plasat entuziasmul la baza descoperirilor sale, afirmând că „entuziasmul este mai important chiar decât aptitudinile profesionale“. Fără entuziasm sunt foarte greu de impus autodisciplina și nenumărate alte eforturi, atât de necesare în formarea măiestriei profesionale.

O altă părere este a filosofului Robert Misrahi, unde susține că noi suntem atașați de suferință din cauza moștenirii culturale creștine. Lipsa de încredere în sine, în celălalt, în societate și în existență este cea care ne împiedică să accedem la aceste forțe vii. Adoptăm „o filosofie a tragicului “, gândindu-ne că nimic nu este posibil. Avem tot felul de scuze proaste pentru a nu face eforturile necesare unei vieți mai bogate și mai responsabile, pasivitatea, teama de eșec constituind astfel serioase obstacole în calea entuziasmului. Și astefel de gândiri și concepte dăunează grav stării și vieții noastre de zi cu zi.

Entuziasmul este factorul esențial care delimitează granița dintre succes și eșec. Este o armă împotriva mediocrității, o forță care îi transformă pe oameni în făuritori de miracole. Dă naștere la îndrăzneală și la curaj, întărește încrederea, ne ajută să ne depășim îndoielile. Creează energie și este sursa tuturor realizărilor.

Și pot să susțin tare că ”Limbajul entuziasmului” e ca o torță, o putere ce am putea să o dirijăm și uneori s-o modelăm după plac, doar de-ar fi dorință. Când ești entuziasmat creș­te nivelul de optimism și încredere că vei reuși. Astfel, gân­durile pline de îngrijorare vor fi înlocuite de cele pozitive și îngrijorările dispar ca prin minune dacă te concentrezi către imagini sau situații cu rezultat final ce îți poate oferii satisfacții. Și mai pui că toți avem acces la acest limbaj, îl avem doar trebuie să ni-l dezvoltăm, să-l utilizăm, să ne bucurăm de el. Charles Kingsley scria: ”Ne comportăm de parcă luxul și bogățiile ar fi scopul major în viață, când de fapt tot ceea ce avem nevoie pentru a fi fericiți este ceva care să ne entuziasmeze. ” 

Entuziasmul este contagios. La fel este și absența lui.  Uită-te în jur. I-a tot ce e mai bun de oriunde. Dacă ai în jur oameni pasivi și închiși, care par că se târăsc prin viață? Poate a venit timpul să-i entuziasmezi, să-i umpli de starea ta de ”om plin de viață”! Aprinde-ți focul interior, entuziasmează-te și vei vedea că entuziasmul îi v-a cuprinde și pe ei. Entuziasmul înseamnă să-ți pese cu adevărat!

Cum să identifici entuziasmul și cum să-l adopți…..o nimica toată- împărțind zâmbete pe metru pătrat, trăind viața după bunul plac, motivându-te pe sine și pe ceilalți…… Succesul simplu este unul punctual, deci efemer. Așadar, să motivăm prin entuziasm! Asta, luând în calcul faptul că entuziasmul se naște, se dezvoltă și se întreține în timp.

Eu vă doresc să nu vă pierdeți niciodată entuziasmul, dar dacă vreodată se va întâmpla așa ceva, nu lăsați acel gol să vă macine sufletele! Căutați imediat ceva sau pe cineva dispus să vă ajute și cred că vă v-a fi mult mai bine!!!

Un gând despre „Limbajul entuziasmului!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s