Anii mei chiar nu contează!

Astăzi scriu despre vârsta mea, și nu mi-o zic, unii critici ar zice că nu e recomandabi-l, deci, mă abțin……și ce mai contează vârsta atunci când oamenii te privesc de sus….corect- nu?

Uite așa situații cam des se întâlnesc în rândul unelor persoane, și nu neg că și eu m-am confruntat cu așa steriotipizare a vârstei, doamne, și e neplăcut, pe cuvânt, parcă aș avea 15, deși m-ar bucura o vizită în trecutu-mii zvăpăiat și fără griji majore…

….și mai întâi ascultă-mă, apoi critică-mi vârsta………chipul meu îmi trădează naturalețea păstrată din natura firească……aude-mă apoi dă-te cu părerea…

Vârsta mea? Nu are și nu va avea nicio relevanță!…..o trăiesc și atât…..o simt și mă bucur de tinerețe și înaintare……îmi descopăr viața prin prisma timpului o dată cu trecerea anilor….

Și cu siguranță nu sunt prea tânără pentru a-mi face plinul de copil zburdalnic, cu toate că-mi ”fac de cap” cu copiii mei, și o dată cu ei îmi redescopăr laturile mele copilărești și fericite,  și nu am vârsta de a-mi ignora sarcinile mele pentru viață….de a înțelege diferențe, urcușurile, eșecuri și moralele vieții…..și atunci oamenii de ce te/mă privesc pieziș atunci când te/mă analizează- ca….prea tânără……doar analizându-ți postura….poate ar fi trebuit să fiu extrem de înaltă, o grasă, o persoană care își toarnă machiaj pe față, sau m-aș îmbrăca țipător- poate asta ar însemna maturitatea în ochii lor……ei bine- eu nu cedez așa ușor……….și susțin…….

Nu sunt prea tânără ca să înțeleg că oamenii au alura de ”înrăiți”, de ”egoiști”, de ”meschini”, și probabil nu voi fi prea bătrână ca să înțeleg că cine vrea să fie bun-va fi indiferent de situație!!!

Nu sunt prea tânără pentru a conștientiza ce e iubirea, cea adevărată, cea din care poți dărui și primi tot de ce ai nevoie, și nu voi fi prea bătrână să vreau mai mult din acest sentiment cel port tatuat în suflet. Și vârsta chiar nu contează……..e importantă vârsta inimii noastre….

Și nu voi fi niciodată prea tânără pentru a avea prieteni bătrâni și niciodată prea batrână, pentru a avea prieteni tineri. Voi trăi mereu clipa, ca și cum aș muri mâine. Voi avea mereu vârsta potrivită pentru a trăi copilărește, pentru a face greșeli, pentru a învăța ceva nou, pentru a visa, pentru a-mi dori, pentru a mă distra, pentru a-mi schimba direcția de mers, pentru a lua decizii spontane și pentru a mă răzgândi…..și…pentru a zâmbi!

Și consider că chiar anii mei nu contează, contează cine sunt EU!

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: