Cherie Carter-Scott și Lecțiile sale de Viață!

Cherie Carter-Scott este cu siguranță un nume remarcabil în psihologia motivațională actuală. Este doctor în dezvoltarea umană și organizațională, cu o experiență profesională ce însumează aproape 30 de ani. Este o personalitate extrem de cunoscută şi o fină observatoare a firii omeneşti. Cărţile sale au devenit extrem de populare datorită temelor abordate şi a modului în care este privit omul atât din punct de vedere al personalităţii cât şi al comportamentului şi al interacţiunii şi comunicării cu semenii săi. Lectura cărţii „If Life Is A Game, These Are The Rules” (Dacă viaţa este un joc, acestea sunt regulile) poate aduce cititorul în faţa unor adevăruri şi detalii ce sunt de cele mai multe ori ignorate.

Deci autoarea și speaker-ul Cherie Carter-Scott ne propune zece lecţii extrem de interesante ce merită analizate, comentate și luate ca atare.

1. Vei primi un corp. Îţi  place sau nu-ţi  place, va fi al tău pentru întreaga viaţă.Fii de acord cu el, acceptă-l, primește-l. Nu vei mai primi un altul de-a lungul acestei existențe pe pământ. Iar ceea ce este cu adevărat important este ceea ce se află înlăuntrul tău, dincolo de trupul fizic. Nu sunt doar vorbe. Vei afla acest lucru la sfârșitul lui.

2. Veți învăţa lecţii…. eşti înscris la o şcoală cu informaţii non-stop numită Viaţă. În fiecare zi, la această şcoală, vei avea ocazia să  înveţi câte o lecţie. S-ar putea să nu-ţi placă lecţiile sau s-ar putea să le consideri irelevante sau prosteşti.

3. Nu există greşeli, numai lecţii. Dezvoltarea este un proces de încercări şi nereuşite experimentare. Experimentările “ratate” fac parte din acest proces, tot aşa cum fac parte şi experimentele “reuşite”.

4. O lecţie se repetă până când se învaţă. …. O lecţie va fi prezentată sub mai multe forme până când o vei învăţa. Ca să înveți o lecție trebuie să îți asumi greșelile învățării ei. Trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru ele și pentru ceea ce ți se întâmplă. Fără să cauți vinovați în jurul tău, fără să găsești pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuală… Numai după ce ai învăţat-o poţi trece la altă lecţie.

5. Procesul de învăţare nu se termină niciodată. Nu există moment al vieţii care să nu conţină o lecţie. Dacă eşti viu, atunci aceste lecţii trebuie învăţate, și mereu există altceva și ești nevoit să înveți și să înveți, într-un proces continuu.

6. “Acolo” nu este mai bun decât “aici”. Când un “acolo” personal devine un “aici”, vei obţine pur şi simplu un alt “acolo”care va arăta din nou mai bine decât “aici”. Ca să fii fericit în acest moment trebuie să te bucuri de ceea ce ai în acest moment. Trebuie să extragi din ceea ce ai ACUM ceea ce este mai bun.

7. Alţii sunt doar imaginea ta în oglindă. (am scris un articol pe tema aceasta) Nu poţi iubi sau urî ceva la cineva decât dacă această persoană reflectă ceva ce tu iubeşti sau urăşti la tine însuţi. Lasă deoparte tendința de a-i judeca pe ceilalți, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i urî, de a-i ține la distanță. O faci într-un mod subiectiv, raportându-te la lucrurile pe care le judeci, le respingi, le urăști sau le iubești la tine însuți. Acceptarea de sine (cu felul tău de a fi, de a simți, de a gândi), așa cum este sinele tău, este o lecție pe care trebuie să o înveți ca să-i poți accepta pe ceilalți așa cum sunt ei.

8. Ce faci cu viaţa ta depinde numai de tine. Deţii toate uneltele şi resursele de care ai nevoie pentru ați trăi viața în armonie. Cum le foloseşti rămâne la aprecierea ta. Alegerea îţi aparţine.

9. Răspunsurile vieţii există în tine. Răspunsurile la întrebările Vieţii se află în tine. Tot ce trebuie să faci este să priveşti, să asculţi şi să ai încredere.

10. Vei uita toate astea!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: