Tu ce oferi lumii? Poveste cu morală!

Tot ce oferi lumii cam exact aceea primești și înapoi, am scris și un articol cu o astfel de temă. Ideea în sine ar sublinia înțelesul că tot ce faci ți se întoarce într-o formă sau alta. Astăzi mi-am propus să vă aduc la cunoștință o povestioară cu o morală adâncă, sau mai bine zis pe înțelesul tuturor! Lectură plăcută….

****

Rătăcind pe ici, pe colo, un câine uriaş ajunse într-o odaie care avea pe toţi pereţii oglinzi imense. Astfel se văzu dintr-odată înconjurat de câini. Se înfurie, începu să scrâşnească din dinţi şi să mârâie. Fireşte, şi câinii din oglinda făcură la fel, descoperindu-şi colţii fioroşi. Câinele nostru începu să se învârtă vertiginos într-o parte şi în alta pentru a se apăra de atacatori, după care – lătrând cu furie – se aruncă asupra unuia dintre presupuşii săi adversari.

În urma puternicei izbituri în oglindă, căzu la pământ fără suflare şi plin de sânge. Dacă ar fi dat din coadă prieteneşte o singură dată, toţi câinii din oglindă ar fi răspuns în acelaşi fel. Şi întâlnirea lor ar fi fost una prietenoasă!

Tu ce oferi lumii?

Sursa foto: pinterest.com

18 gânduri despre „Tu ce oferi lumii? Poveste cu morală!”

 1. you see, se subintelege ca replicile lui in oglinda is lumea, adica si alti caini, iar ceea ce el o oferit acelei lumi a primit inapoi. din pacate, as zice, si lumea s-a izbit in oglinda. cumva, cred, am putea concluziona ca un singur act oribil poate schimba ireversibil intregul.

  Apreciază

   1. eu nu cred in legea bumerang. am intalnit multi oameni care trec cinic prin lume si lumea nu devine niciodata cinica inapoi. eu cred ca mai degraba acest univers e construit din incongruente si diferente zecimale, invizibile, imperfect. echilibrul pe care il aduce retributia nu exista in cosmos.

    Apreciază

   2. eu cred ca nimic nu poate fi fixat in univers. poate doar temporar. de scurta durata. ceea ce azi poate parea un perfect echilibru, zic, maine poate cu usurinta deveni toxic. ca iubirea, de pilda, poate foarte usor deveni nociva, desi e atat mare uneori incat nu poti respira. exista un punct al transformarii ei. nimic nu e pentru totdeauna, nici macar efectul bumerang. e doar o jonglerie a naturii care se amuza.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: