Bunătatea. Povestea unor bărbați!

Doi bărbați, ambii bolnavi grav, ambii în aceeași cameră de spital.

Unuia dintre ei i s-a permis să stea în pat o oră pe zi pentru a i se drena lichidul din plămâni. Patul său era lângă unica fereastră din cameră. Celălalt trebuia să stea doar culcat.

Bărbații discutau ore întregi. Vorbeau despre copii lor, despre soțiile lor, despre serviciu și aspirațiile de viață. În fiecare zi bărbatul de lângă fereastră îi spunea vecinului ce se întâmplă afară. Acela începu să povestească că fereastra dă către un parc, unde era un lac frumos. Erau rațe și lebede pe lac. Tinerii îndrăgostiți se țineau de mână, plimbându-se în jurul lacului.

Când bărbatul descria în detalii care se întâmpla afară, celălalt închidea ochii și își imagina fiecare scenă. Într-o după amiază vecinul său îi povestea despre parada care avea loc afară. Chiar dacă acesta nu auzea un sunet, își imagina toate astea.

Au trecut zile, săptămâni, luni.

Într-o dimineață asistenta medicală a găsit trupul neînsuflețit al omului de lângă fereastră. Era foarte tristă și a anunțat imediat colegii. De îndată ce a fost luat omul decedat, bărbatul a întrebat dacă i se permite lui să se mute lângă fereastră. Asistenta a fost de acord. Încet și cu durere s-a ridicat într-un cot ca să privească lumea reală de afară. Doar că dincolo de geam se vedea un perete și atât.

Bărbatul a întrebat asistenta ce îl făcea pe decedat să descrie atât de frumos lucrurile care nu se întâmplau în realitate. Aceasta a răspuns că omul era orb și nici măcar nu putea vedea acel perete.

Poate a dorit doar să te încurajeze”, a răspuns asistenta.

Morala: Te simți fericit atunci când îi faci pe alții fericiți, în ciuda situației în care te afli. Dacă dorești să te simți împlinit sufletește, pur și simplu privește către toate lucrurile pe care le ai în viața ta, admiră imaginea de la geam.

Sursa foto: pinterest.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s