Citind-o pe Corina Ozon. Cartea ”Divorțurile amanților”

  Sunt Corina Ozon, cea care a disecat sufletul și mințile amanților și ți i-a pus pe tavă. Cea care a încercat, cu asumarea tuturor riscurilor, să te învețe să nu judeci, să nu fii prefăcut și să accepți să fii fericit. Ai fost șocat când ai văzut limbajul din Zilele amanților, realismul din Nopțile amanților și actualitatea din Amanții 3.0. Ai râs când mi-ai citit cărțile, poate te-ai întrebat cât e experiență de viață și cât fantezie. Cât este refulare și frustrare, și cât adevăr.
Stau într-un glob de cristal, pe care mulți nu-l ating, de teamă să nu se spargă și să aibă mult de lucru după aceea. Știi cât curaj am, chiar nebunesc, iar cu nebunii să nu te pui! Am spart bariere și ți-am băgat amanții în casă, în sertarul de la birou, în avion sau metrou. Dacă ai avut și tu curajul să citești, ești la fel de nebun. Nebun de curajos, mai ales că le-ai spus și altora să citească. Lumea e mai vie, am spart borcanul cu fluturi și alegem să vorbim fără perdea, așa cum e viața. Povestea se scrie odată cu tine, acum și aici, iar aventura continuă. Amanții, c`est moi! – Corina Ozon

După citirea accelerată a cărților, Zilele amanților, Nopțile amanților, Amanții 3.0, următoarea carte a seriei Divorțurile amanților m-a lăsat cu un gând neterminat și la o sete continuuă de a vedea un sfârșit, dar cred că autoarea intenționat ne ține pe jar.

1164985.jpg

  Divorțurile amanților de Corina Ozon este o carte la fel de lejeră și nerăbdătoare ca și celelalte, după ce am citit primele trei volume din seria Amanții și am fost acaparată de aventurile personajelor, nu m-am abținut să nu citesc cu repeziciune și această carte.

Într-o oarecare măsură titlul ne dă multă informație a ceea ce privește acțiunea în carte. Și întradevăr este lupta dintre Mircea si Teo, prinși în pragul divorțului, o procedură cu ură și dispreț.

Amanta e și ea la dilema divorțului chiar dacă e pretențioasă asupra amantului ea nu e chiar așa accelerată să înainteze actele necesare.

Nu o să vă redau cu amănunte acțiunea, deoarece ar fi păcat dacă aș da mai multe informații decât ar fi necesar ținând cont că e o serie și lanțul descriptiv practic prelungește narațiunea din celelalte volume.

Aș vrea doar să accentuez faptul că amanta devine și ea pe alocuri prototipul soției cu reproșuri, soția e uneori oglindirea unei emoții aprinse, iar amanul pus în situații mult prea complicate și apăsătoare decât și-ar fi imaginat. Toți și-au imaginat că va fi simplu, dar nu este chiar așa, e mai dulce fructul ce-l mănânci mai rar, ca și în cazul lui Cati amanta, i se taie de unele momente grele.

” Nu știu, parcă e mereu ceva între noi. Treci repede de la o stare la alta, ești mereu îngândurat.”

”Eram și nu eram fericită”

”L-am privit cu ochii înlăcrimați, pentru că simțeam ca nevastă-sa va sta cumva mereu între noi.”

Pe parcursul lecturii, autoarea ne asigură și o doză de zâmbete, asigurată în mare parte de aventurile amantei cu grupul său de prietene precum și de alte situații ironice, întâlnite de fiecare dintre noi în viața de zi cu zi. Cu sinceritate vă declar că ma umplut umorul citit printre rândurile autoarei, e și de rîs și de plâns, dar asta-i viața, cu ci-o fi.

Sunt impresionată de autorii români din ce în ce mai mult, voi continua cu cărțile autoarei și a altor scriitori autohtoni care mă surprind frumos, prin curaj și imaginație de valoare.

Îmi rămâne să vă urez Lectură plăcută și deschideți-vă imaginația, lectura Corinei Ozon merită o dezlănțuire fără piedici!

4 gânduri despre „Citind-o pe Corina Ozon. Cartea ”Divorțurile amanților””

  1. Cristinel,o să-ți spun, în dragul mezinei mele, a cărei vioiciune spirituală, i se citește , cu voce tare, pe chip. O să te alint Cristinel, pentru seninul chipului tău, care vorbește de la sine. Și o să repet Cristinel, așa cum spun Bună dimineața, Soarelui,când mă întâmpină cu chipul radios, în acele minunate dimineți de vară. Știi tu, despre care din ele vorbesc.Zile de vară, care parcă își așteaptă împlinirea, în sufletele noastre, dornice de frumos,și de bine, tuturor. Și, o să zâmbesc, închizând ușor ochii, în speranța, că-mi vei apare, asemenea celei din avatar.O duminică, în spirit Cristinel! Onu

    Apreciază

      1. Măgulitoare? Dar ce , suntem la concurs de complezență, sau de bucurie deplină? Ți-am vorbit cu sufletul încântat,de prezența ta înviorătoare, printre cititorii mei, pe care-i trăiesc efectiv, ca și cum mi-ar fi în brațe! Cu tot dragul, tainic nume Cristinel! Onu

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s