Citind-o pe Aura B. Lupu. Cartea ”Trăirile Aurei”

Aura Lupu (născută Boroș), a terminat liceul de filologie-istorie „Ady Șincai” din Cluj-Napoca, promoția 1988-1989, a absolvit cursurile școlii de masaj și reflexologie din Belgia. E mamă și soție împlinită.

Pe pagina de blog a autoarei am găsit următoarele idei ce m-au sensibilizat, de ce?, deoarece am avut și eu un vis similar, ce-i drept al meu încă nu s-a realizat, deci, ”Visul meu de când eram copil a fost să scriu o carte. S-o țin în mâini, să miroasă a nou, a proaspăt tipărit; a cerneală abia uscată…”, și i-a reușit, meritați laude!

Deci, eu de la blog, din dărnicia unei prietene am făcut rost de carte, și poftim, m-am lipit de ea, am citit-o dintr-o răsuflare. Cartea ”Trăirile Aurei”, este mai mult decât un conținut obișnuit, e ceva ce vine din suflet, o lectură trăită, simțită și relatată cursiv și fără retușuri.

51MaMSb0dGL._SX326_BO1,204,203,200_.jpg

Cartea în sine e o descărcare de emoții, trăiri, strări ale sufletului și momente mai sumbre, doar o viață are omul și în ea e cu detoate, ca la oricine.

Autoarea este o adevărată povestitoare care mi-a intrat în suflet, scrie despre ce îmi place mie, spune lucrurilor pe nume și trece peste, o curajoasă, n-am ce zice, respect!

Și cu sinceritate nu aș vrea să redau ce-i în carte, din stimă pentru autoare și munca ei, în schimb aș putea sublinia ideea că cartea e profunzimea unei experiențe, e dincolo de ceea ce încercăm să mascăm; în unele povestioare ve-ți găsi expresia în care autoarea subliniază că ”a fi sub măști e obositor”. Cartea asta respiră a om, a viață, chiar dacă multe din titluri sau mai zis, multe idei sau mai dezvoltat, uite aici autoarea a fost originală, le-a reda cu limbaj simplist și fără frică, prin direct și dârzenie, că doar ne-am săturat de atâta roz și povești, vrem viață, vrem adevăruri, iar autoarea nu a dezamăgit.

În final aș vrea să adaug că ceea ce face autoarea merită promovare, susținere și încurajare, nu e ușor să ajungi acolo unde sunt deja clișee și limitări, ea, Aura Lupu, a distrus cochiliile în care se află mulți dintre noi, a plâns și s-a ridicat, a fost dureros dar nu a cedat, pentru acest fapt merită să-i fie dată mai departe cartea, munca ce ne face să fim diferiți de ceilalți!

Pentru cei la care am stârnit interesul, lectură plăcută!

9 gânduri despre „Citind-o pe Aura B. Lupu. Cartea ”Trăirile Aurei””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s