Fericirea. Povestea regelui!

Cu multă vreme în urmă trăia un rege care, în ciuda luxului și avuțiilor nu era nici fericit, nici împăcat cu sine. Într-o zi regele a dat peste un slujitor care cânta fericit din gură în timp ce lucra în curtea acestuia. Acest fapt l-a făcut pe rege să se gândească de ce el conducătorul suprem al ținuturilor nu este fericit, iar fiecare zi e posomorâtă și fără mare chef de viață; în schimb un umil servitor arată așa de fericit și plin de viață……

Regele l-a întrebat pe slujitor:

–  De ce ești atât de fericit? 

Omul a răspuns:

–  Măria ta, eu nu sunt decât un slujitor, iar eu și familia mea nu avem nevoie de mai multe lucruri, ceea ce ne trebuie este un acoperiș deasupra capului și mâncare caldă pentru îndestulare, și cam atât….

Regele nu a fost mulțumit de răspunsul servitorului. Mai târziu în cursul zilei, a cerut sfatul sfetnicului său de încredere. După ce a ascultat problema regelui și povestea ce i-o povesti despre servitor, sfetnicul a replicat:

–  Majestate, eu cred că servitorul nu face parte din Clubul 99…..

–  Clubul 99? Ce anume este acesta?…întrebă nedumerit regele…..

Înțeleptul replică:

–  Înălțimea ta, pentru a înțelege cu adevărat ce înseamnă Clubul 99, puneți 99 de monede de aur într-o pungă și lăsați-o la ușa servitorului măriei tale. 

Când servitorul a găsit punguța cu monede a luat-o în casă, când a deschis-o mare i-a fost uimirea, atâtea monede de aur nu văzuse la viața lui….El a început să le numere, și după ce le-a numărat de câteva ori s-a convins că lipsea una, erau doar 99. O întrebare nu-l lăsa în pace pe servitor….

–  Ce s-a fi putut întâmpla cu ultima monedă de aur? Cu siguranță nimeni nu ar fi lăsat la ușa lui doar 99 de monede….

A căutat peste tot, dar nu a dat de acea monedă lipsă…..

În cele din urmă s-a hotărât să lucreze intens pentru a reîntregi suma, și pentru a câștiga și celălalt galben, find pe alocuri extrem de epuizat. Din acea zi viața slujnicului s-a schimbat, muncea foarte mult, era iritat, morocănos și-și critica familia pentru că nu-l înțelegeau și nu-l ajutau să-și câștige moneda. Chiar s-a oprit din cântat, din bucurii și politeți. Martor a acestor modificări, regele era uluit de cât de straniu s-a făcut omul, era nedumerit cum a ajuns slujitorul un critic și nemulțumit. A alergat cu grabă la sfetnic să-l lămurească, ce și cum e posibil așa ceva.

–  Majestate, el a intrat în Clubul 99. Clubul 99 este un nume generic pentru acei oameni care au suficient pentru a trăi fericiți dar nu sunt niciodată mulțumiți, pentru că mereu tânjesc după mai mult, și se luptă până la urmă pentru acel 1 în plus, având în gând că…”trebuie să obțin acest ultim lucru ca apoi să fiu fericit pentru tot restul vieții”, însă oare e așa?

Notă: Pentru a fi fericiți avem nevoie de foarte puține lucruri, chiar dacă ne pare neverosimil așa este, însă noi avem în firea nostră să strângem mai multe, ceea ce ne consumă, ne îndepărtează de oameni și locuri, ne face retrași și plini de complexe. Pe lângă dorința „vreau”, gândiți-vă la prețul pe care-l plătiți pentru sacrificiile făcute, oare se merită?

Sursa foto: pinterest.ro

 

 

 

7 gânduri despre „Fericirea. Povestea regelui!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s