Alexandru Chermeleu este un tânăr psiholog din Timişoara. Începând din anul 2015 a devenit foarte cunoscut pe reţelele de socializare, prin intermediul postărilor sale motivaţionale şi prin articolele de pe blogul personal.

Alexandru le scrie şi le vorbeşte oamenilor despre bărbaţi, despre femei, despre relaţii de cuplu şi iubire. Unele din scrierile sale au devenit virale, făcând înconjurul mediului virtual prin impactul mesajului transmis. Blogul timişoreanului a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun blog al anului 2015”, în cadrul premiilor anuale Radar de Media, iar în prezent este pe locul 4.

La sugestia unei prietene am ales să parcurg câteva dintre cărțile autorului român înflăcărat, de ce așa, deoarece văd atâta patimă și înverșunare în ceea ce face, și o face bine că merită toată atenția cititiorului.

Pentru început am ales noua s-a carte ce datează din 2018 și mai exact lucrarea „Desculță printre pietrele reci”, o reuniune a tuturor sentimentelor într-o singură carte, într-o singură compoziție sufletească, într-o trăire ce m-a lăsat „suptă” de realitate.

3-500x500.jpg

Într-un ansamblu de idei cartea este o trăire însăși, o simți, o percepi, o viețuiești o dată cu toate distorsionările propriei existențe.

Cartea m-a făcut să văd deschis lumea atât a autorului cât și cea a personajelor; totul e sinuos, e secret, e zbucium, e boală, e deznădejde, e abandon, e ură, e iertare……e iubire…..

Dar să o încep pe rând chiar dacă nu voi da multe de la mine, rezervând astfel fiecărui cititor propria sa viziune și curiozitate vizavi de lectură; deci, îi avem ca eroi principali pe Cristoph și Helen, doi îndrăgostiți ce sau găsit pentru a se pierde, și o Martha, o femeie aidoma unor provocatori ce nu-și au locul.

Povestea lui Cristoph și a Helenei a fost o mână cerească primită la timp și totuși nu când trebuie, o iubire ce a înălțat culmi, dar și a zidit pereți, emoții ce i-a unit dar și i-a distanțat instantaneu, complicate secvențe, dar și o lectură curtenitoare.

Cartea e fărâme de suflet, praf de emoții, fantome ale trecutului și bucăți presărate de timp ce sunt în defavoarea noastră, cum au fost și pentru eroii principali, totul a fost un joc de hazard, totul a întunecat povestea celor doi, evident cu ajutorul Marthei, dar nu zic mai mult.

Toată acțiunea cărții e la cea mai înaltă cotă de accelerație, cu sinceritate declar că am devorat cartea, nu m-am abținut să n-o sorb dintr-o suflare, un bravo pentru autor pentru că m-a ținut prinsă de cuvinte, de stări și emoții ce greu le mai găsești în unele cărți „moderne”.

Notă: Cartea te va face să plângi și/sau să râzi, te va purta în lumea ei, a minților și inimilor frânte, în lumea deznădejdei dar și a speranței, o carte ce-ți va alina sau cutremura sufletul, o carte ce-ți va fi un declin sau o regăsire. O carte ce o mai simt și nu o voi uita…..

Reclame