Nu mai vreau nimic…

Putem sau nu, vrem sau negăm însă uneori nu mai suntem în stare, nu mai vrem nimic, am vrea să fim lăsați singuri, să nu mai aparținem acestei lumi, să plutim între dimensiuni pentru a renaște, mai noi, mai revigoranți, mai diferiți…

Nu mai vrei nimic, nu mai ai energie, nu mai vezi sens în multe acțiuni. Știi că trebuie să schimbi ceva, dar nu știi ce și cum… te usuci semeni unei flori fără apă, nu te regăsești în nimic, nu ești inspirat… aparții dar nu susții…

De ce totul s-a schimbat? De ce se complică starea? Înainte găseai multe motive de fericire, acum nu mai știi ce te face fericit. De ce acum se întâmplă toate astea?

Poate ai motivele tale să te simți așa, poate uneori nu-ți trebuie motive… cu siguranță de cele mai multe ori e ceea ce se numește, scop în viață, ți-l pui, îl atingi și în loc de mulțumire vezi doar perete…și nu mai găsești energia necesară să o iei de la început.

Nu mai vreau nimic… poate un clișeu, poate un moft… poate, dar e întâlnit, și nu-l putem nega. De multe ori în spatele acestor cuvinte se ascunde așteptarea, vrei, aștepți, ceri …o familie ideală, soț „dotat”, copii super cuminți, servici mai puțin solicitat, iar atunci când te trezești la realitate… nu mai vrei nimic. Ideea e că acum înțelegi că așteptările de atunci nu coincid cu realitatea. Anost, dar adevărat. Dar adevărul e că trebuie pur și simplu să accepți prezentul, cu toate bunele și relele lui și desigur să-ți controlezi așteptările.

Ar mai fi și visarea, o stare efemeră care ne teleportează într-o lume creată de noi, fără realități fixe și probleme. Dar să recunoaștem cum fără ele. Te visezi plină de succes și cu bărbatul viselor tale, îndrăgostită peste cap, dar să fim sinceri, viața uneori ne scutură mai ceva ca o tornadă, de ne trece toată visarea, iar când căscăm ochii suntem prea dați peste cap și uimiți la limită că nu mai vrei nimic… Singurătatea este soră cu tine și nu mai speri că se va întâmpla o minune. Sunt și așa cazuri… am și trecut prin ele.

Mai e și iubirea asta care uneori îți taie toate chefurile și te aruncă în cel mai adânc de „nu mai vreau nimic și pe nimeni”. Sunt momente când oamenii vin și unii pleacă, eu le mai zic selecția naturală, uneori se întâmplă și asta, îți tulbură cosmosul recunosc, e disperare, dar asta e viața. O dată cu dispariția unei persoane mereu vor apărea noi oameni care-ți vor da motive să trăiești. Apoi nu uita, tu ești cel mai important om și meriți să fii fericită, de dragul la tot ce a fost și ce va fi. Deci, capul sus…

Și mai sunt zile din celea că nu mai vreau nimic se transformă în durere acută, totul este pe dos și se țin în lanț. S-a întâmplat ceva, care ți-a separat viața în „până la” și ”după”. Acest „ceva”  te-a schimbat definitiv. Ceva din tine s-a rupt pentru totdeauna.  Dar să știi, în această nouă lume vei avea noi planuri și atât de multe ambiții. Eu îmi mai repet… că după ploaie vine și soare… dar tu?

Și mai e și teama asta de nou, de schimbări că-ți pică fața și chiar nu mai vrei nimic, și înțelegi că-n carapacea ta e salvarea, dar oare e așa? Cu singuranță-nu, e doar masca falsă a unei firi puternice care-și poartă zona de confort ca melcul casa, dar înaintezi tot ca melcul iar viața îți zboară pe alături, ești un spectator pasiv, ce-ți rămâne, să treci peste și să-ți dai frâu liber personalității și firii deschise.

Și mai e și faza asta cu sensul vieții, când nu știi uneori de unde să începi, și de pe ce lună ai picat, care ți-e predestinația, că pierzi noțiunea de vreau,… de știu, ….de pot… și ajungi captiv între fraza…de … nu mai vreau nimic, e prea mult. Da poate uneori e prea de tot, e deasupra puterilor tale. Dar nu uita: schimbările presupun efort, decizii complicate, radicale chiar. Însă nimic nu este mai mai frumos decât sensul unei noi vieți.

Viața e frumoasă și merită trăită la maxim, fără… nu mai vreau nimic… începe cu vreau totul și nu mă mulțumesc cu jumătăți de măsură…

Sursa foto: pinterest.ro

 

 

9 gânduri despre „Nu mai vreau nimic…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s