Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Ciocolată, Dragoste și Crăciun”

Câteva date despre Anne K. Joy, o romancieră înrăită, descoperită de mai demult, însă citită abia acum, aș putea zice că mi-a intrat în inimă prin simplitate dar și prin profunzime. Pentru pagina „bookysme.wordpress” a declarat că: „Categoric o să pun pe primul loc dragostea. N-aş putea concepe să trăiesc fără să mă înconjor de iubire şi să o ofer la rândul meu. Este urmată de sinceritate şi corectitudine, mergând pe premisa că mai devreme sau mai târziu mi se va plăti cu aceeaşi monedă. Las pe ultimul loc tinereţea interioară. O să ne mai citim şi peste şaptezeci de ani şi atunci o să mă simt ca la douăzeci.”

Deci, eu menținând euforia sărbătorilor am citit cartea autoarei „Ciocolată, dragoste și Crăciun”, o splendoare adevărată.

36645692._UY630_SR1200,630_.jpg

Voi începe cu o mică relatare asupra cărții, cu toate că mă voi abține cât voi putea să nu dau chiar tot, deoarece e o carte nu tare voluminoasă, e o lectură ușoară ce merită atenția cititorilor de pretutindeni.

O avem în prin plan pe Julia Bailey, o tânâră care cu trei ani în urmă a suferit în urma pierderii soțului acesteia, o tragedie ce i-a curmat fericirea cât și plăcerea de a petrece sărbătorile Crăciunului.

Urăsc sărbătorile de iarnă! Sunt cele mai triste momente din an (…..) Nimic nu m-ar putea face să-mi schimb opinia. Nici dacă s-ar nărui cerul peste mine.

Moartea soțului a transformat-o într-o persoană rece și cordială, plină de singurătate și care rupe orice legătură cu lumea colorată ce o înconjoară, o face să fie goală în suflet și detașată de orice legătură cu prietenii, colegii, chiar și părinții.

Este al treilea an pe care îl termin cu amărăciune în suflet. Trei ani blestemați de când Richard a fost ucis. Trei ani de când port cu dispreț titulatura de văduvă.

(…….) Încă retrăiesc cu aceeași intensitate momentul în care am fost anunțată că Richard a fost ucis în urma unui schimb de focuri între poliție și o gașcă de narcotraficanți. Totul s-a schimbat în acel moment. De atunci mă simt ca și când aș fi fost aruncată într-o cameră frigorifică. Este rece în jurul meu. Atât!

La muncă este asociată cu personajul lui Dickens -Scrooge, deoarece ajunsese să-i fie antipatic spiritul Crăciunului, și chiar dacă decora cafeneaua sau spunea clienților urări o făcea din politețe, nu mai credea în magia Crăciunului.  Nu mai avea de ce…..

Însă autoarea a avut îndrăzneala să-i ofere personajului principal un bărbat pe măsură, poate cu un nivel mai înalt aș îndrăzni să zic, deoarece încăpățânat ca și Julia, plin de el…ajung să se cunoască bine. Însă prima întâlnire sau poate nu…..apare atunci când un angajat își cere demisia, iar văduva este pusă în fața faptului că are un angajat înlocuit, mai exact pe Duncan McKendrick.

Mai mult de atât, El își propune să o cucerească pe frumoasa proprietară în fel și chip, chiar dacă Julia își adună toate forțele să îl țină la distanță, deoarece este hotărâtă să își ducă restul existenței la fel ca și până acum. Dar, Duncan, nu este genul de bărbat care să se lase descurajat de puțină insolență sau de răutățile gratuite pe care Julia i le servea. Considera că rolul de văduvă ursuză nu i se potrivea și era hotărât să o scoată la suprafață pe adevărata Julia. Oare îi va reuși?

În sfârșit Julia, realizează că se simte singură, pentru prima dată în ultimii 3 ani…

Să fie El, bărbatul care-i va topi spiritul înghețat?….cel care-i va schimba existența?……cel care-i va readuce spiritul magic al Crăciunului?……urmează să vă delectați cu o ciocolată caldă în compania unei cărți dulci-amărui……ce mi-a plăcut la maxim.

Vouă lectură cât mai plăcută în prag de Sărbători!!!

Sursa foto: pinterest.ro

 

 

Un gând despre „Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Ciocolată, Dragoste și Crăciun””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s