Acum mulți ani existat o bibliotecă imensă. În ea, erau adunate toate secretele lumii. Dar într-o zi, din întâmplare, biblioteca a luat foc. Împreună cu ea, toate secretele, adunate de milioane de oameni, din întreaga lume, au fost arse.

Cumva, a supraviețuit un singur manuscris, care conținea unul dintre secretele principale ale universului. Timp de mulți ani acest manuscris a fost mutat dintr-un loc în altul, fără să fie deschis. Apoi a ajuns într-o librărie veche, unde a stat o duzină de ani, pe un raft plin de praf. Totul s-a schimbat când un nou proprietar a cumpărat librăria.

El a decis să treacă prin toate cărțile, să le pună în cabinetul de dosare și să arunce cărțile inutile. Deci, vechiul manuscris, a ajuns în gunoi. Prima persoană care l-a deschis, după mulți ani, a fost un cerșetor.

Era o seară rece și se uita în container, în speranța că va găsi ceva din care să facă un foc, pentru a se încălzi. Dar înainte de a da foc manuscrisului, a vrut să vadă ce era scris în el.

În manuscris scria: “Oricui găsește o piatră fierbinte pe țărmul mării, i se va îndeplini orice dorință……

Cerșetorul a zis că nu are nimic de pierdut și s-a dus la mare. El a mers de-a lungul țărmului, a luat o piatră, apoi o alta, dar toate erau la fel de reci, așa că cerșetorul le-a aruncat în mare. Au trecut zile, săptămâni, luni, ani …
Apoi, într-o zi, s-a întâmplat cel mai incredibil lucru, care s-ar putea întâmpla doar o singură dată la câteva sute de ani, cerșetorul a atins o piatră fierbinte. El a luat-o și … din obișnuință, a aruncat-o în mare……..

Morala: Șansele, căutările în viețile noastre nu se opresc niciodată. Avem întotdeauna posibilități, opțiuni, le ignorăm sau le primim, le evaluăm sau alegem drumul neștirii, doar de noi depinde. Cel mai important fapt în viața noastră este că noi singuri suntem ctitorii propriei existențe, și că nimic nu este mai rău decât să dezvolți un obicei de a căuta, nu de a găsi.

Sursa foto: pinterest.ro

Reclame