După ani buni de presă, autoarea română Claudia Voicu le propune cititorilor un prim volum de proză, apărut la Editura Paralelă 45 intitulat “Confidențele unei fete de oraș”.
Autoarea despre carte pentru saitul national.ro: “Confidențele unei fete de oraș” s-au născut din trăiri contradictorii: pasiuni, dezamăgiri, împliniri, iubire, ură, dispreț, apreciere… Laura nu este doar un personaj de carte. Laura poți fi chiar TU, femeia care aleargă într-un maraton al iubirii, căutându-și jumătatea. Sentimentele, uneori profunde, alteori superficiale, te însoțesc. Ți se mai întâmplă și să te împiedici, dar nu abandonezi cursa. Te ridici și continui să alergi. Trebuie să ajungi la linia de sosire, unde speri să te aștepte EL, bărbatul care să te iubească așa cum meriți”.

Confidentele unei Fete de Oras - Claudia Voicu„Confidențele unei fete de oraș” este o carte plăcută, ușoară, ce are la bază experiențele unei „fete de oraș”. Cartea se citește foarte ușor, capitolele ei neavând mai mult de 3-4 pagini, în care sunt prezentate experiențele amuzante ale protagonistei. O carte în care fiecare femeie, indiferent de vârstă, se regăsește.

O scurtă descriere a cărții. Deci, o avem ca protagonistă pe Laura, o femeie trecută de 30 de ani, ce își trăiește viața la cote maxime, cu aventuri glamuroase, cu eșecuri furtunoase și momente care mai de care. Fiind o femeie frumoasă, ușor provocatoare nu îi este greu să intre într-o relație, însă tânăra noastră îi vine greu să se mulțumească cu ceea ce nu-i provoacă iubire.

Deși are multe calități, nu are și succesul mult dorit pe plan sentimental. În căutarea partenerului, Laura trece deopotrivă prin experiențe triste și comice, întâlnind numai bărbați ciudați sau incompatibili cu ea. Din fiecare relație sau aventură, ea învață totuși câte ceva.

Din punctul meu de vedere distorsionarea sa pe plan personal este umbrită de relația cu Alex, cu care are o relație adulteră de zece ani, și este persoana în care a crezut cel mai mult. Un bărbat însurat care nu dorește să renunțe la soție și la căsnicie pentru a întemeia o familie cu ea, ca mai apoi să se afle că a divorțat pentru o alta, și ea e doar o ibovnică străină. Mda, legea bumerangului aș zice.

Însă după fiecare ploaie vine și soarele uite că și după șirul lung de dezamăgiri, suferințe și gânduri, Laura îl privește cu alți ochi pe cel ce-i va răpi inima, cel care o iubește de mult timp și de care ea se ferea de-a lungul anilor. Acel care o cucerește încă de la prima întâlnire și până la căsătorie mai este doar un pas.

Volumul diferă de altele din același gen literar traduse în România în ultimii ani prin faptul că surprinde culoarea și umorul local tipice. Spre deosebire de cărțile americane și britanice, Confidențele unei fete de oraș oferă cititoarelor repere sociale și culturale ușor de recunoscut. Scrisă într-un registru accesibil și digerabil, într-un stil personal convingător, dincolo de ironii și pasaje pline de haz, cartea aduce în atenția cititoarelor probleme existențiale serioase.

Notă: Amor, umor, lecţii de viaţă, acestea sunt ingredientele de bază ale cărţii „Confidenţele unei fete de oraş”. Dacă v-am stârnit interesul vă urez- Lectură cât mai plăcută!!