Eu când vreau să sufăr, sufăr…..

Mai știți zilelea celea când îți merge pe dos trezirea, pașii pe care-i faci și ai dureri de cap și de suflet, mda, mai sunt zile…….și în acele clipe vreau să sufăr, și sufăr, cu adevărat, și nu-mi pot da frâu liber pozitivismului, parcă cineva mi l-a secat, parcă sunt ruptă de ce-i bun și parcă nu mai aparțin acestei lumi, acestor frumuseți, acestor privilegii…….

Și în aceste zile parcă și oamenii sau evaporat și criticile sunt mai dure, parcă cuvintele taie mai adânc iar cei ce sunt alături parcă mai detașați sunt de mine și nu-i mai simt alături, nu-mi intind nici o mână de ajutor, iar eu am făcut atâtea pentru ei, pentru toți!

Eu când vreau să sufăr, sufăr….și atât. Și probabil nu mai are cine să-mi deschidă ușa sufletului pentru ca suferința mea să se estompeze, nu mai e nimeni atât de sincer pentru a-mi vrea binele, pentru a-mi fi pilon și colac de salvare, nu mai e nimeni care să-mi hrănească visele și emoțiile bune care încă mi se citesc în priviri, nu mai e nimeni să-mi medicineze stare, iar eu sufăr…….

În tăcere îmi diger jurămintele, credințele și imaginile unor oameni efemeri, unor personaje iluzorii, unor așteptări la care le-am pus punct…..am înțeles că nimănui nu îi pasă, nu mă mai caută, nu mă văd din spatele scenei vieții, după ce eu le-am făcut atâtea, după ce i-am ascultat, i-am apreciat așa cum sunt…..mda, o realitate dură.

Am ajuns să cred că oamenilor le face plăcere să fie duri, să fie nemulțumitori, să fie nerecunoscători, să uite de cei din jur, să fie focusul lor, să se învârte fiecare în jurul propriei axe, dar ei uită să fie parte la ceva mai mult, la apartenență, la oameni pentru oameni.

Dincolo de laude și vorbe mărețe, eu vreau să ajut, să fiu pentru oameni, să înțeleg pe alții, să dau șanse fiecărui om, și să văd partea bună din fiecare, și susțin că Eu n-am greșit nimănui cu nimic, niciodată, și nu înțeleg de ce cei ce se cred prietenii mei, oamenii mei de suflet se comportă așa, cine le dă acest drept nejustificat.

Și sufăr…..

Oamenii au o singură menire, să iubească….atât pe ei cât și pe cei de alături. Oare nu am dreptate? Probabil am ajuns la punctul în care îmi dau seama că ar trebuie să pun accent mai mult și pe mine, să nu mai fiu propriul meu călău, să merg mai departe, să am responsabilități și cerințe pentru propria mea persoană….Cine poate să mă facă împlinită și fericită dacă nu Eu- doar eu am dreptul să aleg sau nu suferința, să sufăr dacă am chef de eliberare, să zâmbesc dacă o cred o plăcere la zi, să fiu fericită dacă sunt în stare să merg mai departe de toate umbrele din lume. Suferința mă izolează, în schimb îmi deschide ochii, mă dezgolește sufletește pentru a mă umple de nou, de bine și îmi produce experiență, și bunătate de a mă ține aproape de oameni atunci când vreau ca viața să-mi fie prioritate!

Dacă vrei să suferi, fă-o. Nu e un clișeu, nu e o critică, nu e o slăbiciune. Nimeni nu te poate împiedica s-o faci, tu știi cât timp ai nevoie de asta, tu alegi cât și cu ce intensitate, fă-o dacă ai nevoie. Fă-o pentru tine și nu din nevoie de a demonstra ceva, și să-ți apreciezi ce faci, indiferent ce emoții dezgheți, fii mai mult decât cred alții, și să-ți pese de tine mai mult decât pretinzi că le pasă altora.

Sursa foto: pinterest.ro

4 gânduri despre „Eu când vreau să sufăr, sufăr…..”

  1. mmm cristina … eu nu vreau sa sufar … si ma strecor si cotesc si incerc sa pacalesc soarta ptr ca sti .. suferinta este prima la “indemana” in viata din pacate … nu bucuria
    ptr fericire si bucurie trebuie sa luptam fin greu sa le traim … ca ne impiedicam mereu de “suferinta”😋🙈
    hai sa te scot la “un zambet” platesc eu 😘😋❣️

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s