Citind-o pe Antonia Bogdana Bălan. Cartea „Te iubesc, Filip „

Veșnic îndrăgostită de viață, de poezie, de frumos autoarea Antonia Bogdana Bălan este mamă și soție, minte deschisă și spirit tânăr, cu mulți prieteni, dar totuși singură mereu. Prețuiește omul cu toate însușirile lui, crede în puterea pozitivă a gândului și în schimbare. Regretul vieții sale: nu și-a prețuit părinții la adevărata valoare decât atunci când nu au mai fost. Pretențioasă, sensibilă, primul și cel mai bun prieten al ei, dar și principalul critic.

Crede în ….teoria lui Albert Einstein- „Există doar două moduri în care poți să trăiești. Unul este ca și cum nimic nu ar fi un miracol. Celălalt este ca și cum totul ar fi miraculos.”

Antonia Bogdana Bălan scrie și citește de la vârsta de 5 ani, în clasa I a scris prima poezie, dedicată mamei, iar la 17 ani a scris primul roman, niciodată publicat. Scrisul rămâne pentru autoare terapia sufletului.

Prin urmare pentru mine scrisul și cititul sunt cea mai bună terapie, alternez de la o practică la alta, și astfel am ajuns să am în mâini cartea autoarei ”Te iubesc, Filip”, o carte de o sensibilitate aparte, plăcută, zguduitoare și plină de alegeri pe care suntem nevoiți uneori să le facem în detrimentul a ceea ce e corect pentru alții. E vremea să ne gândim la noi.

Tema centrală a acestui roman de dragoste este iubirea între agonie și extaz, între legile morale și pasiune, iubirea cu multe dintre complicațiile și dramele ei. E o poveste ce-ți tatuează pe suflet regrete, dar și-ți pune accent pe iubire, cea adevărată, fără frici și jumătăți de măsură.

Imagini pentru te iubesc filip carte

Știți sau ați simțit momentul cela când Iubirea este cel mai bun medicament și că, împreună cu Fericirea extazului sentimental poți înfrunta viața cu brațele deschise, simți că te scalzi în ape vindecătoare. Atunci când acestea lipsesc … știm deja că nici un medicament nu le poate înlocui, nimic nu mai are sens iar viața ne trece pe alături. Uite povestea ce se ascunde printre paginile acestei cărți este despre așteptarea marei iubiri, despre găsirea ei și despre fructul dulce al pasiunii în pofida a multe reproșuri, moralități și piedici.

Dar să încep cu începutul, acțiunea se centrează în fața a două cupluri, Alin și Calina, Dorin și Dana. Povestea este dintre doi de fapt, Calina și Dorin, un adulter sensibil dar care nu neagă o depărtare de ceea ce cred ei că nu-i corect, că se amăgesc între ei umplând un spațiu gol din sufletul lor. Totul ia naștere atunci când cei doi se întâlnesc întâmplător pe stradă, și se înfiripă o dragoste chiar dacă ambii au familii, chiar dacă le merge bine cu partenerii lor de viață, chiar dacă au o stabilitate confortabilă, ei se cer, se chiamă din priviri și se tânjesc în suflete.

Calina ajunge să se întrebe mereu…dacă e adevărat ce se întâmplă cu ea, dar și Dorin la fel. Ambii trecuți prin câteva traume din copilărie ajung să se exploreze reciproc. Din dragoste și atenție pentru ceea ce sunt unul pentru altul.

Ce e asta? Destin? Aventură? Relație? Ce o fi asta, ce va fi asta?

Romanul este profund, sensibil, completat prin căutare, rătăcire, regăsire, simțire, este o poveste ce ține loc de alinare pentru iubirile încă negăsite, neexplorate, nerealizate, e o scriere și mai mult de atât.

La finalul cărţii putem reflecta puţin la ce am schimba sau nu în iubirea noastră, în cuplu, în profunzimea fiinţei, în termenul de doi. Și să nu ne ghidăm mai mult după regulile altora, fiecare își construiește calea după bunul plac, de ce noi n-am face-o? Oare știm ce ne dorim realmente de la noi? Oare am încetat să privim cu ochii sufletului? Cred că trebuie să abordăm aceste aspecte cu multă sinceritate faţă de fiinţa noastră, faţă de cuplul pe care îl formăm în iubire. Față de noțiunea familiei!

Notă: Lectură plăcută în compania unei cărți despre fărâme de suflet pentru suflete!

Sursa foto: pinterest.ro

 

11 gânduri despre „Citind-o pe Antonia Bogdana Bălan. Cartea „Te iubesc, Filip „”

  1. Bună seara și bine v-am găsit și regăsit. Am rămas foarte plăcut surprinsă să constat că sunt persoane care încă îmi apreciază scrierile, chiar și după atâta timp. Câteva cuvinte despre mine și situația mea actuală. De aproape 4 ani locuiesc în Anglia. Am pierdut contactul cu scrisul, însă dorința și ideea nu m-au părăsit niciodată. Știu că sunt datoare să vă „spun” și despre Alin, fostul soț al Calinei, și povestea lui de viață. Am să o fac, promit, nu plec din acest spațiu terestru până nu o să o scriu. Cărările vieții m-au purtat departe de România și de ceea ce iubeam. Am divorțat. Nu mai scriu deocamdată. Însă sufletul meu e plin de amintiri, iar mintea de noi situații, coincidențe și iubiri ce vor fi, cândva, puse în alte romane. Viața mea de acum e total diferită de cea pe care am avut-o în țară. Dar este calea pe care am ales-o cândva, este chemarea pe care am avut-o… neștiind și neașteptând vreo secundă să îmi găsesc iubirea aici. Ceea ce s-a întâmplat.
    Mulțumesc mult, mi-ați umplut sufletul de bucurie… Vă doresc să aveți parte de tot ce e mai bun și frumos în viață și… Nu uitați! Urmează-ți inima! Vă îmbrățișez cu drag! ❤️

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s