Citind-o pe Antonia Bogdana Bălan. Cartea „Dana, dragostea mea”

Antonia Bogdana Bălan, autoare veşnic îndrăgostită de viaţă, de poezie, de frumos, în căutarea a ceva ce nici ea nu ştie…Pasionată de psihologie, literatură, astrologie şi orice îi poate ţine mintea trează şi tânără. Cartea preferată: „Jane Eyre” (Charlotte Bronte), filmul preferat „Pe aripile vântului” (după Margaret Mitchell), poetul preferat Mihai Eminescu. Autoarea este licențiată în asistență socială și are un master în sociologie. A fost redactor șef- adjunct la reviste cu specific modern și de familie, a avut mai multe apariții TV, actualmente ocupă un post de conducere în presa de publicitate și blogger al paginii (https://lamargineacasniciei.wordpress.com/).

Antonia Bogdana Bălan revine cu continuarea romanului „Te iubesc, Filip!”, intitulată „Dana, dragostea mea!”. Povestea de dragoste din cel de-al doilea roman al autoarei este una pe care o puteți lectura și fără a cunoaște personajele, însă cu siguranță veți dori mai apoi să le cunoașteți mai bine din primul volum, care m-a captat încă din primele pagini.

Antonia Bogdana Balan - Dana, dragostea mea -

Cartea „Dana, dragostea mea”, este despre soarta care te pune la încercare, despre situații în care ai fi crezut că n-o să cazi niciodată, despre orgolii, gelozie și noduri ce-ți înnoadă familia, viața și sufletul.

Povestea de față o are ca protagonistă centrală pe Dana, o femeie refuzată, neiubită și ajunsă în pragul disperării. Mai exact acea Dana a lui Dorin, deacum o fostă soție, o femeie trecută printr-o înșelare, o ea care nu mai vede prelungiri, aruncată în mrejele urii și a deznădejdii. Ajunsă în pragul situației de divorț nu știe încotro să se îndrepte, pe cine să mai arunce durerea, ura și ranchiuna, și se întreabă de ce a ajuns ea în această situație, fiind o femeie fidelă, devotată, cum se poate…….A ajuns aceea femeie care nu vrea să ierte ceea ce ia făcut soțul său. Prea multe sau adunat…..

În tumultul de evenimente pleacă la părinții ei, îndură vorbe grele, prejudecăți, și condamnări, slăbește fizic și psihologic, cât și se face blondă, o schimbare radicală în viața ei, însoțită de o durere ce o poartă ca pe o mască. Și poate vă întrebați, oare va reuși, Dana, mamă și o fostă, să depășească situația? Ce alegeri va face ea?

În câteve secvențe vă descriu că eroina noastră va trece prin întâmplări și pentru ea străine, va descoperi dragostea, chiar dacă o reneagă, va fi mamă, iubită și confidentă, va zâmbi din nou și va aprecia umărul pe care va pune capul din nou și din nou. Va ajunge să înțeleagă dragostea adulteră a soțului ei, și va ajunge și ea să perceapă că iubirea e dincolo de tradiționalism, vorbe, prejudecăți și morală, va descoperi coincidențe sau piese ale unui puzzle menit să aducă din nou o confirmare a faptului că viața este o minune și așa trebuie trăită, la maxim și din toată inima, la orice vârstă și fără jumătăți de măsură.

Va înțelege că pierderile aduc după ele regăsiri, noi șanse la mai mult, și se va renaște din suflet pentru cel ce-i va deschide inima întru iubire, și va ierta, pe fostul soț, pe fosta prietenă și va accepta că cel mai important este să nu te pierzi pe tine însuți, fiindcă fericirea personală nu trebuie cerșită și nici atribuită altcuiva. Va cuprinde necuprinsul prin eliberare, prin iubirea ce a preschimbat-o într-o ființă vulnerabilă în schimb înpăcată cu trecutul și deschisă pentru un viitor alături de marea sa dragoste, un ultim dans…o cerere în căsătorie și ochi și suflete ce se cer, se chiamă, se caută ….se iubesc din inimă pentru ceea ce pot oferi și din recunoștințe pentru ceea ce au ajuns să fie.

Spune autoarea: Poate, într-o zi, ai să ajungi într-o situație asemănătoare. Poate ai să te îndrăgostești și ai să iubești așa cum ar trebui să iubești. Nu posesiv, nu gelos. Ci plenar… Dacă vă este dat să fiți împreună, veți fi, oricât ai vrea, tu, cititorule, să crezi sau nu asta. Nu renunța niciodată la iubire, dacă este împărtășită, oricâte piedici ar fi. Puterea ei vă va face să vă regăsiți… aici, în gând, în altă țară, în altă viață. Urmează-ți inima!

Notă: O lectură plină, cu întorsături ce se dezleagă într-un final, o carte cu umpluturi din toate punctele de vedere, o scriere pe gustul meu, pentru spiritul meu aventurier în ale cititului. Pentru cei cărora le-am trezit pofta de citit, vă îndemn negreșit să treceți cu ochii sufletului printre aceste file, să pătrundeți în spiritul autoarei, și să parcurgeți lecții de viață oferite cu o îndeletnicire știutoare.

Sursa foto: pinterest.ro

Un gând despre „Citind-o pe Antonia Bogdana Bălan. Cartea „Dana, dragostea mea””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s