Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Înger de pază”

Am aflat de recent de autoarea de origine română Alina Cosma, care scrie după spusele multor cititori „excepțional”. Într-un final mi-am luat un braț de cărți a autoarei și am pornit călătoria în lumea ei și a personajelor pe care le-a însuflețit. Nu am urmat lista în ordinea în care au apărut, am luat la întâmplare după voia inimii. deci, pentru început am pornit-o cu cartea „Înger de pază”, care ascunde drame, secrete, neîmplinire și o frumoasă și sinceră poveste de dragoste.

Pentru început aș vrea să pun accent pe faptul că cartea m-a ținut captivă, și mereu dornică de a da fila mai departe pentru a afla adevărul din spatele evenimentelor. Imediat cum am început să citesc cartea, am fost prinsă în acțiune și am avut dorința aceea de a citi tot mai mult, pentru a vedea ce se întâmplă. Mai trebuie să vă spun că după câteva pagini, nu am mai reușit să mă opresc din citit, până nu am terminat cartea.

Dar să încep cu începutul prin a vă reda câteva secvențe din carte. O avem ca eroină principală pe Selena, o tânără ce își trăiește propria tragedie, fiind singură după decesul mamei, cu un gol patern lipsă, deoarece a fost abandonată de tatăl său de la o vârstă fragedă și mai pui că soarta i-a jucat cea mai grea dramă țintuind-o în scaunul cu rotile în urma unui accident de mașină. Dar mila și compasiunea sunt ultimele sentimente pe care și le dorește.

Răpusă de singurătate și lipsuri își încearcă norocul pentru o angajare. La ușa fabricii este susținută de un bărbat chipeș, care mai târziu o angajează pe post de contabilă, Selena începe să își dea seama că este apreciată pentru ceea ce face. Însă, din momentul în care descoperă niște nereguli în acte, cu tranzacții dubioase de bani, Selena este în pericol.

Ajutorul și angajatorul ei e Remus, unul dintre moștenitorii fabricii Ortan, acesta își dorește o viață fără complicații, însă ajunge să fie presat de propria mamă și decide s-o rupă definitiv de Natalia, iubita sa care îl înșeală meschin cu propriul văr. Totul se schimbă atunci când află că vărul său duce fabrica la faliment. Singura care se dovedește de încredere este ea…Selena.

Lovitura fatală vine din partea iubitei pline de ură, care o aruncă pe scări pe Selena, pentru a se răzbuna pe acesta. Deși are puține șanse la viață, Selena reușește să supraviețuiască și Remus reușește să îi găsească și tatăl. Acesta o duce pe Selena în străinătate, pentru a găsi un remediu pentru a putea merge din nou.

Anii trec… Ea revine dornică de răzbunare chiar după doi ani. Oare de ce? Pentru a-și atinge țelul va trebui să-l rănească pe cel căruia îi datora totul. Trist. Neînțeles pe alocuri. Prea multă ură pentru ani care nu-i mai poți întoarce. Dar poate dragostea lui va fi medicația de care are ea nevoie? Poate va fi el care îi va ostoi ura, critica și furia? Oare ce ar putea să-i vindece rănile sufletești? Poate… El?

„Își pierduse libertatea, siguranța, încrederea în sine! Își pierduse controlul asupra propriului trup. Căci controlul asupra vieții sale și-l pierduse în clipa când el, crezând că o va ajuta, o încredințase în mâinile tatălui său! Va trebui să învețe să le câștige pe amândouă!”

Cartea mi sa părut o alertă totală, firul zbura de la un personaj la altul, iar intriga și deznodământul a fost mult prea ușor depistat după ochiul meu de cititor. E o carte plăcută, cu o narațiune fixă, aș fi dorit mai multe „complicații” pentru ca cireașa de pe tort să fie mai râvnită, însă ce să zic, e abia prima carte din colecția autoarei citită de mine, vedem cum derulează celelalte.

Critici literare:

  • Cu o intrigă țesută în jurul unor interese materiale și a unor răzbunări, cartea „Înger de pază” îl ține pe cititor cu sufletul la gură. Un thriller incitant, care arată adevărata față a celor implicați în jocurile pentru putere și bani, dar și suferințele la care sunt supuse victimele colaterale. O poveste despre iubirea născută din suferință și despre puterea de a face față încercărilor vieții. Eva Ancuta Hamza

Sursa foto: pinterest.com

11 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Înger de pază””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s