Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Azi, mâine și pentru totdeauna”

De abia m-a prins gustul scriitorilor români și am ajuns o dependentă a ceea ce e autohton. Am primit din lectura lor o mândrie că uite și noi dispunem de oameni dedicați prin suflet pentru scriere, pentru ceva ce se lasă în urmă. Am prins gustul devorării unei cărți dintr-o răsuflare, în tăcerea nopții, clipe în care am uitat în ce dimensiune sunt, când au trecut orele și nesațul de final, dorințe de mai mult.

Uite că ieri am ales să citesc cartea Azi, mâine și pentru totdeauna de Anne K.Joy, avem nevoie de o lectură ce să-mi dea cireașa de pe tort din relațiile de iubire, o cartea de la care mă așteptam la suspine dar și morale și în special de un final fericit, de asta aveam cel mai mult nevoie. Autoarea nu m-a dezamăgit!

Imagini pentru azi maine si pentru totdeauna pdf

Cartea m-a încântat, mi-a oferit o doză de entuziasm dar și controverse, pe alocuri criticam, pe alocuri compătimeam, nu o să cataloghez cartea ca fiind bună sau mai puțin, eu nu fac așa ceva, în sinea lor cărțile sunt „ceva”, în dependență de ce găsești printre rânduri, eu am găsit ce-am vrut. Într-o trăire aș zice că cartea mi-a oferit o stare de bine!

Deci, voi încerca să ofer câteva date din carte. O avem ca eroină principală pe Meredith Hathway, o femeie cu o ocupație mai „diferită”, este însoțitoare frumoasă pentru bărbații bogați, cei care-și permit păpuși de companie. Chiar dacă, în cazul ei, nu se aplică anumite cerințe de tipul sex și implicare emoțională, tânăra ajunge să regrete ocupația mai puțin pe placul unora. Acesta este motivul pentru care duce o viață retrasă, impunându-și reguli stricte în privința clienților, însă îi scapă un detaliu, un client mult prea insistent îi dă viața peste cap, și de aici i se încep provocările în viață. Fugind de unul dă de altul, mult mai viclean și impresionat de tânăra noastră.

Personajul masculin este unul impunător, și știutor, arogant dar și frumos peste măsură, ceea ce o face pe Meredith să se topească. Deci, îl avem pe Dustin, unul care pentru afacerile familiei este dispus să joace o piesă de teatru având-o pe frumoasa Meredith drept eroină și în post de logodnică apoi soție. Încurcate sunt căile „domnului”…..

Constrânsă de situație, Meredith acceptă târgul propus de Dustin, fără să știe, însă, că așa se vor pierde, că mai apoi să se regăsească că două persoane complet schimbate. Mai mult decât atât, situația lor se complică într-un fel în care nici prin minte nu le-ar fi trecut. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, trecutul te ajunge din urmă. Iar ei nu vor fi scutiți de nici un detaliu.

Mi-a plăcut începutul relației de fapt sentimentală dintre cei doi…..momente de nebunie, de disperare, dacă vreți, condimentată cu certuri, cu tachinări, cu ironii aduse unul altuia, dar și momentele celea dulci de luare în brațe și apropiere sufletescă de care ambii au nevoie. Bineînțeles, nu lipsesc nici momentele de dragoste, pasiune, de gelozie, cele care te fac să crezi că iubirea (adevărată) chiar există! Cea care impresionează și te lasă în lumea fanteziei! Cea care salvează suflete prin emoție și iubire! Cea pe care am găsit-o în această carte sensibilă.

Ce-a urmat este surprinzător, doar nu putea totul să fie așa roz și parfumat, însă vă ofer șansa de a afla citind cartea, în câteva cuvinte aș putea zice, că în urma unei mari iubiri se naște speranța, copila și iubirea care va învinge într-un final secretele și teama din sufletul lui Dustin.

Totul e bine când se termină cu bine! Chiar dacă până la bine, există multe piedici, există multă durere, multe momente în care vrei să cedezi, să te întorci la viața ta anterioară, oricum dorințele și mizele se schimbă atunci când în ecuație dragostea e mai presus. Azi mâine și pentru totdeauna este o poveste despre încredere, iubire și despre renunțarea la nălucile trecutului întru ceea ce oferă prezentul, e despre vindecare și doi plus unu.  Este o carte pe care aș citio iar și iar din dorință de a-mi aminti ce înseamnă dăruire prin iubire și speranță!

Notă: Aș vrea să-i mulțumesc autoarei că m-a lăsat în lumea sa, m-a făcut să privesc din punctul ei- iubirea. Pentru cei care încă nu cunosc scriitura autoarei Anne K. Joy, vă îndemn să o căutați și să o citiți, pentru curiozitate și din plăcerea literară a unor povești de suflet.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s