Citind-o pe Anna Vary. Cartea „Ultima vrăjitoare din Transilvania vol. I „

De câteva zile mi-am adunat în colecția mea de cărți, povești mai sumbre și pline de mister, cum ar fi cele despre vrăjitoare și blesteme. Nu am putut să trec peste cărțile autoarei Anna Vary, un pseodonim al scriitoarei Cristina Nemerovschi.

Pentru început m-am delectat cu primul volum din trilogia „Ultima vrăjitoare din Transilvania” care se axează pe Contesa Aneke.

Cartea are un stil sombru, trecut de nuanțele de gri și suspansul select pentru așa tip de scriitură. Într-un fel de a spune, cartea mi-a bântuit visele.

Romanul gotic, îmbină destul de bine prezentul cu trecutul, fantasmele cu realul, nălucile și oamenii de rând. Totul se începe atunci când adolescenta de 16 ani Alexandra se îndrăgostește de fratele ei, iar mama aceasta își dă seama și o trimite în satul V. pentru o vacanță de reculegere departe de păcat. Tânăra părăsește Bucureștiul cu gândurile de-a valma, a aflat de la mama sa că satul are un trecut mai întunecat, cu tinere sacrificate, cu castel bântuit și oameni superstițioși, aceste aspecte fiind chiar incitante pentru Alexandra.

Trecutul e istoria care bântuie acel sat de aproape un secol, istoria în care  Contesa Aneke, o presupusă vrăjitoare foarte frumoasă a fost ucisă de săteni din cauza unui incest pe care aceasta îl săvârșea cu fratele dinspre tată, Mathias.

Ce conta mai mult pentru mine? Misterul fascinant și întunecat al unor străini, sau povestea mea de iubire neobișnuită și interzisă? Alexandra

Hoinărând printre casele desprinse din secolele trecute, printre oamenii uitați de lume și păduri nebătătorite tânăra noastră află lucruri neverosimile, descoperă castelul și unele momente neexplicite de care ți se face inima cât un purice. După ceea ce am palpat eu, Alexandra e mijlocul celor ce vor mai fi și ce va urma, e ceea ce pune start. O dată cu apariția în satul V. a lui Răzvan totul ia amploare, norii mai negri, ploile mai dese, case mai sinistre, iar acțiunea mai accelerată.

Personajele pe care le întâlnim în carte sunt mistice, misterioase și atractive pentru Alexandra, în special Lorena și Nori, apoi Mathias, cel care parcă e desprins din basme. Aceștia îi dezvălui povestea vrăjitoarei Aneke, în felul lor și destul de la „prezent”, cum ea ar mai fi, undeva în zare, undeva aproape. Dar cine știe, poate așa o fi…..

Ce e straniu e că istoria se repetă, povestea Anekei cu a lui Mathias se perindă cu cea a Alexandrei cu Răzvan, povești interzise și chiar inceste. Acțiuni care dau naștere blestemelor din satul V. dar și  a unor consecințe mai grave.

Nu o să mai spun nimic, deoarece deja am oferit o groază de detalii, ideea e că nimic nu trece, iar vrăjitoriile își iau drepturile, la final nu am aflat răspunsurile la toate întrebările mele însă sper să le găsesc în volumul doi, acolo unde tind să aflu ce de fapt e Aneke, vampir, vrăjitoare, ce stare supranaturală o definește, sincer, abia aștept.

Stilul cărții este unul captivant, și deja zbor cu gândul ce va fi în celelalte cărți. Acțiunea se suprapune cu trecutul și prezentul, se dizolvă între două lumi și cu o alură mistică ce te lasă să-ți pui întrebări. Povestea m-a vrăjit și nu vorbesc la figurat, m-a captivat și m-a contrariat, prin logica cu care sunt obișnuită, dar m-am lăsat învăluită de poveste. Iar povestea stârnește curiozitate!

Vouă lectură plăcută în cazul în care nu sunteți la curent cu tainele ce se ascund între filele cărților autoarei Anna Vary.

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Citind-o pe Anna Vary. Cartea „Ultima vrăjitoare din Transilvania vol. I „”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s