E-atâta primăvară-n mine…

Simt cum începutul de primăvară îmi inundă simțirea, cum îmi umple dorința de viață, și îmi trezește bucuria de a reînvia emoțional, de a-mi părăsi „mahmureala” iernatică și de a mă lăsa pradă senzațiilor.

Acest anotimp mi-a fost drag dintotdeauna, dar acum mi-e și mai drag. Pentru că am înflorit când am devenit mamă, chiar pe 1 Martie! Pentru că fetița mea e o primăvară zilnică în casa mea, e zglobie, adie a soare și energie. Ea e prospețime, e culoare, e mireasmă, e bucurie și e tot ce-mi doresc de la viață!

Și o dată cu Ea apreciez primăvara cu fiece an tot mai mult…..

Simt cum primăvara îmi spală inima prin ploile ei călduțe și fugare, în picăturile răzlețe găsesc sentimentul de renaștere, amplificându-se cu fiecare ciripit de pasăre, o doamne, simt a primăvară…….Și e-atâta primăvară-n noi……culori ce trezesc artistul din noi, acel verde crud, acele adieri de vânt ce mângăie sufletul înghețat de peste iarnă, of, acele umbre ce vestesc a raze jucăușe, acele luminișuri ce ne trezesc din visare, of, acele mirosuri îmbătătoare ……sublim.

Cu fiecare an parcă scenariul e același dar decorul parcă mai viu, cu fiece an primăvara mea e mai frumoasă, mai prin mine, mai întipărită în cuvintele și gândurile mele. Da, parcă e aceași înflorire, dar parcă mi-e nouă, aceași puritate și unicitate dar parcă mai neîntâlnită, parcă aceleași senzații sau poate nu, cert e că ador primăvara iar asta îmi dă speranța că fiece bâzâit, fiece tril de pasări îmi provoacă cuvintele să fie scrise iar gândurile cântate.

E-atâta primăvară-n noi…iar diminețile îmi sunt zâmbete, iar răsăriturile începuturi de creații, de slove ticluite și emoții ce vor să fie trăite, primăverile îmi sunt percepția iubirii ce o port, a pasiunii trupești și preludiului neastâmpărat. Oh, acele primăveri în care vrei să stai cu ochii închiși, să călătorești în întinderi de verde, să uiți noțiunea timpului, să fii învăluit de gânduri frumoase și unice, să palpezi natura și să o absorbi prin toți porii, să simți a viu cu fiece mișcare!

Oh, primăvara, o provocare a universului pentru noi, prin frumos și unic, prin muză și creație, prin vechi și naștere. Da, am simțit în mine primăvara, acum o port în suflet și o strâng în brațe, ah, acea emanație plăcută a florilor de zambile, a magnoliei, ah, acei ghiocei ….și ziceți-mi – ce poate fi mai frumos?

       Vreau, printre cuvinte, să facem ceea ce fac cireșii primăvara…să înflorim…..

imagen descubierto por Dreams✨. Descubre (¡y guarda!) tus propias imágenes y videos en We Heart It

Sursa foto: pinterest.com

11 gânduri despre „E-atâta primăvară-n mine…”

  1. La multi ani!!! si fetitei. Ce norocoasa esti! Asa un Martisor frumos sa tot fie! Si mie-mi place rau primavara, reeditarea perpetuua a inceputurilor. Si verdele crud ma da gata. Si florile delicate, plapande si mirosul de pamant reavan proaspat arat…etc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s