Puterea iubirii. Povestea lui Paulo Coelho!

Un tânăr nor se născuse în toiul unei mari furtuni peste Mediterană. Nici n-a avut timp să crească însă acolo, că un vânt puternic a împins toți norii înspre Africa.

De îndată ce norii au atins continentul, vremea s-a schimbat. Un soare strălucitor scânteia pe cer și, întinse sub nori, se răsfățau dunele aurii ale Saharei. Cum în deșert nu ploua aproape niciodată, vântul a continuat să împingă norii către pădurile din sud.

Între timp, așa cum se întâmplă și cu tinerii oameni, tânărul nor a hotărât să-și părăsească părinții și vechii prieteni ca să descopere lumea.

“Ce faci?” a strigat vântul. “Deșertul e la fel peste tot. Întoarce-te lângă ceilalți nori și o să megem toți în Africa Centrală, unde sunt uimitori munți și arbori!

Dar tânărul nor, un rebel înnnăscut, a refuzat să-l asculte și, încet, a lunecat până a găsit o briză blândă și generoasă care i-a permis să ajungă peste dunele aurii de nisip. După multă fâțâială încolo și încoace a observat că una din dunele de nisip îi zâmbea. El a văzut că duna era și ea tânără, nou formată de vântul care tocmai trecuse pe acolo. Și el s-a îndrăgostit atunci și acolo de părul ei cel auriu.

“Bună dimineața”, zise el. “Cum e viața acolo jos?”

“Am tovărășia celorlaltor dune, a soarelui și a vântului și a caravanelor care trec uneori pe aici. Uneori e chiar fierbinte, dar e totuși suportabil. Cum e viața acolo sus?”

“Avem și aici soare și vânt dar lucrul bun e că eu pot călători pe cer și pot vedea multe lucruri.”

“Pentru mine”, zise duna, “viața e scurtă. Când vântul se va întoarce dinspre păduri, voi dispărea.”

“Și asta te întristează?”

“Mă face să simt că nu am un rost în viață.”

“Și eu simt la fel. De îndată ce alt vânt va veni voi merge spre sud și mă voi transforma în ploaie; dar asta e destinul meu.”

Duna a ezitat un moment, apoi a spus:

“Știi tu oare că noi în deșert numim ploaia paradis?”

“Nu aveam idee că aș putea fi vreodată așa de important”, zise mândru norul.

“Am auzit alte dune bătrâne povestind despre ploaie. Ele spun că după ploaie suntem acoperite cu iarbă și flori. Dar eu nu voi trăi niciodată asta pentru că în deșert plouă atât de rar.”

A fost de data asta rândul norului să ezite. Apoi a zâmbit larg și a zis:

“Dacă vrei, aș putea să fiu acum ploaie peste tine. Știu că abia am ajuns aici, dar te iubesc și aș vrea să stau aici pentru totdeauna.”

“Când te-am zărit prima dată pe cer, m-am îndrăgostit și eu de tine’, zise duna. “Dar dacă îți vei transforma în ploaie frumosul tău păr alb, vei muri.”

“Dragostea nu moare niciodată, zise norul. Este transformată, și pe de altă parte, vreau să-ți arât ce este paradisul.”

Și el începu să mângâie duna cu mici picuri de ploaie, astfel încât să stea împreună cât mai mult, până când apăru un curcubeu.

În ziua următoare micuța dună era acoperită de flori. Alți nori care treceau spre Africa au crezut că trebuie să fie o parte din pădurea pe care o căutau și au mai scuturat niște ploaie. Douăzeci de ani mai târziu, duna fusese transformată într-o oază care împrospătă trecătorii cu umbra copacilor săi.

Și astea toate, pentru că într-o zi un nor s-a îndrăgostit și nu s-a temut să-și dăruiască viața acestei iubiri.

Autor: Paulo Coelho

Crisp, light, clean fragrance of pristine spring air after a sun shower. Rain perfume is clean, refreshing and enjoyably evocative: a bouquet of radiating light, ozone notes with subtle outdoor essences. Soft floral undertones mingle with juicy citrus, and a hint of pine and musk to

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Puterea iubirii. Povestea lui Paulo Coelho!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s