Vorbiți, că nu-mi mai pasă….

Știu, este în natura noastră să ne pese de ce spun sau cred oamenii din jurul nostru. Da, suntem cei care punem la suflet, cei care analizează cuvintele spuse la greu. Și să nu negăm, suntem cei pe care ne definește „fericirea nefericită”, și mai exact ceea ce ne pătează ne face să fim așa cum suntem. Vrem să îi vedem pe alții fericiți ca să completăm golul personal. Vrem să le știm părerea ca să ne reconstituim din concepțiile unora. Vrem să fie de acord cu noi în detrimentul sentimentelor ce ne fac unici. Dar oare asta e corect?

Cui îi pasă pănă la urmă, de vorbe spuse la repezeală, de priviri fugare și atingeri străine? Cu siguranță nimeni nu-ți observă lacrimile mute și strigătele estompate, nimeni nu-ți citește tristețea din ochi, pentru că nu te privește în ei. Nimeni nu-ți trezește emoțiile binelui pentru că te arcuiește doar în ceața deziluziei. Însă cât de straniu n-ar fi, toată lumea observă greșelile tale. Le punctează, te înjunghie cu acuzații și ironii.

Însă ce se întâmplă în momentul în care alegi să nu te mai intereseze de ce spun ei? Să nu-ți mai pese….când alegi să nu te mai intereseze de ce spun sau fac oamenii din jurul tău, și nu din egoism ci din nevoia de a te proteja, de a te priva de suferințe și critici dure atunci ești pregătit/ă să treci de pragul moralității și să te realizezi ca personalitate. Și crede-mă, doar atunci conștientizezi că tu ești singura care deține controlul asupra propriei vieți, doar tu ești cea sau cel care își are frâiele în mâini și nu trebuie să le dai drumul. Și doar tu ești răspunzător și răspunzătoare de direcția drumului parcurs. 

Da, vorbiți, acum chiar nu-mi mai pasă…..Și doar atunci când alegi să nu te mai intereseze de ce spun sau gândesc oamenii din jurul tău, îți dai seama cât timp pierdeai pentru a cere părerea sau, și mai rău, pentru a încerca să mulțumești pe cineva. Of, de dragul cui? Doar atunci sesizezi ironia vieții, prin care ajungeai un sclav al bârfelor, al denigrărilor, al poziției de bufon. Și înțelegeai perfect că ce se întâmplă în mintea unei alte persoane nu ar trebui să îți influențeze alegerile, dar picai în plasa unor amăgeli naive.

Când alegi să nu te mai intereseze de ce spun oamenii din jurul tău, începi să îți păstrezi aura de om integru, să ai energia necesară pentru lucrurile și oamenii care contează cu adevărat. Da, pentru acei oameni care merită, și nu sunt puțini cu siguranță. Vei percepe o libertate pe care nu ai palpat-o până acum, te vei simți ruptă de o forță care nu ți-a aparținut, și vei fi îndepărtată fără să vrei de acele persoane toxice. Care acum îți provoacă doar milă……

Când alegi să nu te mai intereseze de ce spun oamenii din jurul tău, alegi să îți îndrepți atenția asupra ta și atât. Vei capta de la viață și persoane doar ce-i bun, doar ce-i important, doar ce-i ferice pentru cugetul tău. Vei dori o altă hrană pentru suflet, vei atrage alte contexte și te vei scălda în alte ape, și nu toate vor fi pe înțelesul unora, dar ce-ți pasă. 

Când nu mai atragi atenție oamenilor meschini ajungi să nu mai fii atentă la bârfe, la vorbe goale și fără noimă, ignori răutatea și îndepărtezi cu simplitate zvonurile plicticoase și nu te mai bagi în viața nimănui. Realizezi că fiecare e în drept să câștige și să piardă, să aibă și să învețe, și cel mai important să nu fie ca toți ceilalți. Înțelegi că fiecare om are propria poveste, propriile greutăți, propriile probleme și că trebuie să îi permiți să trăiască viața pe care vor să o trăiască.

Când alegi să nu te mai intereseze de ce spun sau fac oamenii din jurul tău, înțelegi care este locul și rolul tău în această lume. Devii mai sinceră, meditativă, modestă, și mult mai conștientă de tine și de sufletul pe care îl ai. Încerci să devii o persoană mai bună pentru că știi că lumea are nevoie de oameni cu suflet minunat. Și doar asta cultivi cu fiece zi….

Jewel

Sursa foto: pinterest.com

8 gânduri despre „Vorbiți, că nu-mi mai pasă….”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s