Fii erou al sinelui!

Am ajuns să fim atrași tot mai mult de eroii din filme, de povești picante, și să vrem cu dîrzenie să ne transpunem în niște scenarii regizate, de ce oare?…..să fie doar din cauză că ne simțim copleșiți de toate cele ce trăim acum – în lumea ce pare a fi din ce în ce mai complexată? ….sau din necesitatea de evadare?….sau este, mai degrabă, o percepție profundă a unui adevăr fundamental despre condiția noastră umană? …oare ne e greu să ne împăcăm cu prezentul?……oare e prea mult?

Da, vrem să fim eroi al propriei povești, vrem să fim cei a căror situații sunt mai ușoare, vrem….dar oare putem? Și, nu neg, uneori parcă suntem atinși de o mână cerească și ne iese, și deținem capacități de super eroi și suntem mândri. Și astfel ne simțim eroi al sinelui. Ajungem exemplu pentru alții și încăpățânare pentru reacțiile viitoare.

Și trebuie să știm că fiecare dintre noi are acces la calități extraordinare deși, poate, nu ni le-am manifestat niciodată. Le lăsăm la păstrare nuștiu de ce…..Doar pentru că n-am știu că ele există în noi, sau am știut și nu le-am pus în acțiune nu înseamnă că nu le avem și nu le putem culege atunci când avem nevoie. Trebuie să ne deschidem și să ne dăm voie să fim. Să avem curajul a ne deschide și a cultiva această atitudine complexă căci ea este cea care permite calităților noastre de „super eroi” să se manifeste.

Și de ce n-am fi eroi al sinelui? De ce ne-am ascunde sub mantia nesiguranței și a tremurului? De ce am sta sub influența stereotipurilor și al oamenilor? De ce să nu fim pe drept ceea ce suntem cu adevărat?

Trebuie să fim prezenți în viața noastră mai mult decât îți închipui. Depinde de tine să înveți cum să-ți valorifici eul de a fi pe zi ce trece tot mai mult, de a-ți fi erou și încredere, care să te facă să te ridici nu să stagnezi, și să te determine să te transformi în ceva mai bun, mai reușit, mai încrezut, mai reușit cu fiece zi.

Și totul vine din interior, acolo se ascund cele mai tainice frici și cele mai nebunatice gânduri, doar acolo ne este păstrată siguranța și nesiguranța la un loc. Acolo e eul și super-eul, acolo se coace în noi încăpățânarea și dorința de mai mult, acolo încolțește grăuntele nesiguranței și cel al pașilor înapoi, totul e în noi, e important cum dozăm lucrurile. Și am descoperit pe parcursul anilor că în mine este un „erou al sinelui” bine definit, doar trebuie să-l „deranjez” din când în când pentru a-și face apariția. Și cu siguranță îl are fiecare dintre noi, doar treziți-l.

Fiți super-eroii voștri………

Fac parte din acest frumos și minunat Dans Divin numit Viață. Și ce poate fi mai frumos?… Decât faptul că eu, tu, și ceilalți suntem frumoși, diferiți, impresionanți. Înțelegând starea noastră de unicitate vei descoperi calități inimaginabile de tine până acum. Înclinații nemaidescoperite. Calități care te conduc la acțiuni uimitoare și creative. Vei înțelege că doar fiind împăcat cu tine poți fi erou al propriei tale ființe. Și crede-mă, nu vei vrea mai mult. Doar te vei minuna când vei afla că din intuiția ta profundă înveți a-ți trăi viața, palpezi încrederea, speranța și firul continuității.
Sunt foarte bucuroasă că m-am descoperit, mi-am dat șanse la mai mult, mi-am dat frâu liber imaginației și vieții. Și trăiesc, intens, cu gust și pasiune. Sunt ancorată la tema vieții și a eului, mă descriu și descopăr în fiecare zi reînoirea.

Tu ești propriul tău erou?………..

Day dreaming in the warmth of the sun

Sursa foto: pinterest.com

8 gânduri despre „Fii erou al sinelui!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s